• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

KADIN EMEĞİNE SAYGI DEDİLER

KADIN EMEĞİNE SAYGI DEDİLER
Pendik Belediyesi, Halk Eğitim Müdürlüğü ve İSMEK?in müşterek desteğiyle Pendik Gösteri Merkezi?nde gerçekleştirilen ?Kadın Emeğine Saygı? sergisinde, kadınlar ?emeğimize saygı? dediler.






Pendik KİŞGEM(Kadın İş Geliştirme Merkezi)’nin çeşitli eğitim ve sanat kurslarında yetiştirdiği bayan kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserleri, kadınlar için en anlamlı gün olan ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ‘Kadın Emeğine Saygı’ sergisi ile görücüye çıktı. Pendik Belediyesi, Halk Eğitim Müdürlüğü ve İSMEK’in katkılarıyla gerçekleştirilen sergide el işinden ipek halıya, çinicilikten çalgı aleti yapımına kadar birçok daldaki eserler Pendikli kadınların beğenisini kazandı. Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Atilla İpek, Halk Eğitim Müdürü Nuri Baş, birçok eğitimci ve Pendiklinin de katıldığı Pendik Gösteri Merkezi’ndeki sergide, katılımcılara sıcak çay ve kuru pasta ikram edildi. 14 Mart tarihine kadar görücüye çıkan sergide özellikle ipek halının imal edildiği stand ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

Sergiye katılan ziyaretçiler ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün böyle anlamlı bir etkinlikle kutlanmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek şu görüşlere yer verdiler.


Sakine Aydemir: Kadınlara sadece 8 martta değil, her gün önem verilmesi gerekir; bu sadece bir günle kalmamalıdır. Bugün hala kadınların horlandığını ve darba maruz kaldığını konuşuyoruz. Bizler, kadınlar olarak ikinci planda olmamalıyız, ayrımcılık ortadan kaldırılmalıdır.Bu manada yapılan 8 marte etkinlikleri çok anlamlı ve güzel. Kadınların emeklerine saygı gösterilmeli.

 





Nesrin Çiklabakkal: Kadınların ürünler üretmesi ve bu emeklerinin sergilenmesi ürettiklerini göstermesi büyük bir onur, çok güzel bir duygu yaşatıyor biz kadınlara. Böyle bir organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum.

 


 



Şebnem Kaya: Kadınların çalıştığı ve katkıda bulunduğu her şey ülkemizde daha da artsın, refah seviyesine ulaşmada onların katkısı çok daha büyük olsun istiyoruz. Çok güzel bir etkinlik gerçekleştiriliyor. Kadının her şeyin içerisinde olması; elini işinin hamuruna sokması, gün içerisinde eşine her türlü destek olması, hem evinin kadını hem işinin kadını olması hepimizin her zaman istediği bir şey.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113