• BIST 9983.41
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

İsrail, Filistinlilere Soykırım Uyguluyor

İbrahim Ciminli

1948 yılından beri Filistin’de gözyaşı, kan ve zulüm devam ediyor. 75 yıldır durum maalesef böyle. Onbinlerce Filistinli katledildi, evlerinden yurtlarından kovuldu. İsrail’in bu zulüm ve işgallerine karşı dünyadan cılız seslerin dışında bir tepki yoktur. 

Yahudileri Filistin’e yoğun olarak yerleştiren İngilizlerdir ve devlet kurduran İngiltere ve ABD’dir. Şimdi de en büyük destekçileri ABD, İngiltere ve Avrupa’nın önde gelen bazı ülkeleridir.

Uluslararası medya Filistin’de devam eden işgal ve katliamları hiçbir zaman yansıtmıyor. Çünkü Yahudi lobi’leri bunu engelliyor. İsrail’in uyguladığı terörü kimse göremiyor. Medya ve iletişim vasıtaları kör ediliyor. Buna karşılık Filistinlilerin yaptığı her savunma abartılı bir şekilde yansıtılıyor. Yapmadıkları yapılmış gibi sosyal medyada gösteriliyor.

Bugün Gazze’de İsrail’in yaptığı bir İnsanlık suçudur. Bu büyük katliam İsrail’i kıyamete kadar takip edecek ve İşgal ettiği topraklardan bir gün defolup gitmesine sebep olacaktır.

Bizler zulme ve zalime, masumları hedef alan her türlü  teröre ve insanlık dışı uygulamalara ve bunları yapanlara karşıyız. Yoksa topyekün bir ırkın, ya da inancın mensuplarının düşmanı değiliz. Yüzyıllardır ülkemizde bütün dinlerin mensupları olduğu gibi Yahudiler de huzur içerisinde yaşamışlardır, halen de yaşıyorlar.

Osmanlı hakimiyeti döneminde  Filistin’de de bütün dinlerin mensupları huzur içerisinde yaşamışlardı. Osmanlı’dan sonra hem Ortadoğu, hem de Filistin cehenneme döndü.

Gazze yıllardır bir açık hava hapishanesidir. Bugün İsrail Gazze’yi topyekün bombardımana tabi tutmaktadır. Savunmasız  insanlar toplu katlediliyor, neredeyse bomba atılmamış sivil bina bırakılmadı. İnsanlık sessiz, sağır ve dilsiz. Gazze’ye düşen her bomba yüreğimize düşüyor. Gazze’nin elektriğini, suyunu, ilacını ve yiyeceğini kesen İsrail bu yaptığı ile bütün insanlığın nefretini üzerine çekiyor. Böyle vahşi bir bombardıman olabilir mi? Bunu bir devlet nasıl yapabilir? Erkekçe savaşmayı seçemeyenler, masumlardan intikam alıyorlar, savaş meydanından kaçıyorlar.
Medya ve iletişim vasıtaları ile dezenformasyon yapıyor, yalan ve iftira haberleri yayıyorlar.

İsrail en büyük kötülüğü aslında Yahudilere yapıyor. Bu yaptıkları bütün insanlığın, sessiz yığınların büyük tepkisini çekiyor.

İsrail’in katliamlarını, soykırımını, işgallerini lanetliyoruz. Savaşın kurallarını ihlal edip sivillere, çocuklara, masumlara, sivil yerleşim yerlerine bomba atılmasını ve binaların yıkıma tabi tutulması vahşi bir insanlık suçudur. 

Adil bir barışın hemen sağlanması ve Filistin Devleti’nin fiilen tüm dünya tarafından tanınması bu bölgede huzurun kapısını açacak, İsrail’in kural tanımaz saldırganlığını ve işgalini frenleyecektir.

Bu yazı toplam 645 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113