• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

İhtiyaç sahiplerine en fazla katkıyı Pendik sunuyor

İhtiyaç sahiplerine en fazla katkıyı Pendik sunuyor
Pendikli muhtarlarla biraraya geldiği bir toplantıda konuşan kaymakam Dr. Mehmet Oduncu, İstanbul ilçeleri arasında Pendik?in ihtiyaç sahiplerine en fazla katkı sunmasıyla dikkat çeken bir ilçe olduğunu vurguladı.



Kaymakam Oduncu konuşmasında, Pendik Belediyesi ve Pendik Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından ilçemizde bulunan ihtiyaç sahiplerine yapılan nakdi ve maddi desteğin oldukça önemli bir boyutta olduğunu kaydederek, “Yaptığımız araştırmalar ve gözlemlerimize göre Pendik, bu yönüyle İstanbul ilçeleri arasında ihtiyaç sahiplerine en fazla katkı yapan ilçedir.” dedi.
PENDİK’TE DİLENCİ KALMAYACAK
Kaymakamlık ve belediye olarak ilçedeki ihtiyaç sahiplerini tek tek tesbit ettiklerini ve gerekli yardımları yapmaya başladıklarını belirten kaymakam Oduncu, “Özellikle cami önlerinde olmak üzere ilçemizin muhtelif yerlerinde dilencilik yapan kişileri tek tek tesbit edip, gerçek ihtiyaç sahibi olup olmadıklarını belirliyoruz. Belirlediğimiz gerçek manada ihtiyaçlı olanlara her türlü katkıyı sunarak, ihtiyaçlarını gideriyoruz. Diğer taraftan bu işi meslek edinenleri ise, caydırıcı bir takım tedbir ve ceza uygulamalarıyla bu işten vaz geçirmeye çalışıyoruz. Gerçek manada ihtiyaç kalmayıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz.” ifadesinde bulundu.
YARDIMLARDA ÖNCELİĞİMİZ, ÇARESİZ VE KİMSESİZLERE
İlçede yapılan ayni ve nakdi yardımların dağıtımı konusunda da bilgi veren kaymakam Mehmet Oduncu, “İmkanımız olsa da keşke tüm ihtiyaç sahiplerine yardım yapabilsek. Fakat böyle bir durum söz konusu olmadığından yardımların dağıtımında önceliğimiz, ilçemizde yaşayan ihtiyaç sahibi çaresiz ve kimsesiz vatandaşlarımız. Bu noktada özellikle şehit ve gazi ailelerinin taleplerini geri çevirmemeye özen gösteriyoruz. Çünkü onlar, bu vatan ve bizler için en değerli varlıkları olan canlarını vermiş, kanlarını akıtmış insanlarımızın bizlere emanetidir. Bu nedenle, bizler başta olmak üzere toplumun tüm kesimleri aynı duyarlılığı göstermeli ve bu insanlarımıza özel olarak destek olmalıdır.” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113