• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

İBB'den gece tarifesi.. Çift bilet

İBB'den gece tarifesi.. Çift bilet
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) bazı toplu taşıma araçlarında gece seferlerinde çift bilet tarifesine geçmesi, vatandaşların tepkisine neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) pandemi nedeniyle ara verilen gece metro seferlerinin 9 Nisan itibariyle yeniden başladığını duyurdu.

Gece yarısından sonra 15-30 dakika aralıklarla gelen metrolara biniş ücreti ise çift bilet tarifesine göre devam etti. İBB yönetimi tarafından İstanbul'daki tüm toplu taşıma araçlarına yapılan yüzde 40'lık zammın da aynı gün uygulanmaya başlamasıyla birlikte İstanbullular mağdur edildi.

İstanbul'da gece saatlerinde bazı toplu taşıma hatlarında çift bilet tarifesinin uygulandığını belirten vatandaşlar, sosyal medya üzerinden İBB'ye tepkilerini dile getirdi.

"01.00 İLE 06.00 SAATLERİ ARASINDA UYGULANIYOR"

İstanbulluların, 6 metro hattında hafta sonları ve 9 İETT otobüsü hattında her gün 24 saat kesintisiz toplu ulaşımla seyahat edebildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Metrobüs ve otobüs hatlarında, haftanın her gününde gece seferleri 01.00 ile 06.00 saatleri arasında uygulanıyor. Otobüslerde E3 ile E10 hariç diğer hatlarda gündüz tarifesi tek biletle hizmet veriliyor. Metrobüs hattında ise gündüz tarifesi ile ücretlendirme devam ediyor. Otobüslerde Ramazan ayına özel 02.00'ye kadar yapılan seferlerde gündüz tarifesi uygulanıyor. Metrolarda cumayı cumartesiye ve cumartesiyi pazara bağlayan geceler ile resmi tatillerde yapılan gece seferleri, çift bilet üzerinden ücretlendiriliyor. Ramazan ayında ise, hafta içi 02.00'ye kadar yapılan seferlerde gündüz tarifesi geçerli. Deniz hatlarında gece seferleri hafta sonu 2 hatta, 00.30 ile 05.30 saatleri arasında yapılıyor. Ücret, yine çift bilet olarak uygulanıyor."

Beyaz Masa'ya ise İstanbullular konuyla alakalı tepkilerini yağdırdı. O tepkilerden ve Beyaz Masa tarafından verilen yanıtların bazıları ise şu şekilde:

*Hakan Ergin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa'nın resmi Twitter hesabını etiketledi ve "Merhabalar bu gece çift tarife olayı toplu taşımada gerçek mi acaba sayın yetkililer?" diye sordu.

İBB Beyaz Masa; Hakan Ergin'e cevap verdi ve "Merhaba, 9 Nisan 2022 Cumartesi 00:00 dan itibaren çift bilet uygulaması geçerli olmuştur. İyi geceler dileriz" ifadelerini kullandı.

KÖROĞLU: "GECE 12'DEN SONRA METRO NASIL 15 TL BASIYOR? NEYİN TARİFESİ BU?"

*Sena Köroğlu: "Ekrem İmamoğlu ve İBB Beyaz Masa gece 12'den sonra metro nasıl 15 TL basıyor? Neyin tarifesi bu? Ve neden sürekli otobüs seferlerini iptal ederek insanları mağdur ediyorsunuz? Neyin zevki bu? Ne zamandan beri çift tarife? Kabataş Kağıthane hattı 62 ve 63 saat 22.00 ve 00.30 arası bekledim ancak gelmedi sebebi? Mağduriyet ne olacak? 63 Kabataş - Çeliktepe Kabataş durağında bekledim"

ALPARSLAN: "EKREM İMAMOĞLU TAKSİDEN DAHA PAHALI"

*Önder Alparslan: "Sena hanım, taksi daha ucuz. Onu tercih edin. Ekrem İmamoğlu taksiden daha pahalı"

*Şerif Sundu: "Taksi ücretinden biraz düşük alıyorsunuz hizmet böyle olur"

*Süheyl Burak: "Adaylığı sırasında, 'İstanbulʼda ulaşım ücretlerini sembolik değerlere düşüreceğiz. Ulaşım kesinlikle ucuzlayacak' vaadinde bulunan Ekrem İmamoğlu başkanım, gündüz 7 lira 67 kuruş aldığı vatandaştan gece de 15 lira 34 kuruş almaya başlamış: 'İBB, iyi geceler diler...'"

*Hasan Tamar: "Çifte tarife. Her şey güzel oluyor" KAYNAK:HABER7

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113