• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Halk Meclisi, Mimar Sinan?da toplandı

Halk Meclisi, Mimar Sinan?da toplandı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, başkan yardımcılarıyla birlikte katıldığı Mimar Sinan Mahallesi Halk Meclisi Toplantısı?nda, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi ve projelerini anlattı.


Tuzla Belediyesi’nce düzenlenen ‘Halk Meclisi’ toplantılarının üçüncüsü, Mimar Sinan Mahallesi’nde yapıldı.
Mimar Sinan Mahallesi Ahmet Yesevi Semt Konağ?’nda gerçekleştirilen halk meclisi toplantısına, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, başkan yardımcıları Funda Oktay, Av. Mehmet Çelikel ve Serhan Kural’ın yanı sıra birim müdürleri de katıldı.

MÜLKİYET HAKKINASAYGILIYIZ
Toplantıda, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Selahattin Ağca ile diğer mahalle sakinleri, yaşadıkları sorunları aktardılar. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, mahalle halkının sorunlarını dinledikten sonra, bu sorunların hızla çözülmesi için belediye olarak tüm imkanlarını seferber edeceklerini söyledi. Mimar Sinan Mahallesi’nde uygulamayı planladıklarını yeni projelerdende söz eden Başkan Yazıcı, şu görüşleri dile getirdi: “Mülkiyet haklarına saygı gösteriyoruz. Mülkiyet hakkı kutsaldır. Artık Mimar Sinan Mahallesi’ndeki tüm yapıların imarlı-ruhsatlı olması, değer kazanması için çalışıyoruz. Gerek Mimar Sinan ve Şifa’da, gerekse Tuzla’nın diğer mahallelerinde, mülkiyet konusuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor ve vatandaşlarımız tapularına kavuşmaya başladı.”

KOKU SORUNUNUN ÇÖZÜMÜNE YOĞUNLAŞTIK
Toplantıda, Şifa ve Mimar Mahallesi’nin ortak yaşadığı ‘koku’ sorunu da yeniden gündeme geldi. Şifa Mahallesi Halk Meclisi Toplantısı’nda koku sorunuyla ilgili detaylı bilgiler aktaran Başkan Yazıcı, “Mahalle sakinlerinin koku yüzünden çok mağdur olduklarını biliyoruz. Sağlık Bakanlığı, Çayırova Belediyesi ve diğer ilgililerle görüşmelerimiz sürüyor. Bu koku sorununu çok ciddiye alıyoruz. Ancak koku sorunuyla ilgili bazen haksız eleştirilerle de karşı karşıya kalıyoruz. Bu eleştirileri de hak etmiyoruz. Çünkü muhtarlarımızla işbirliği halindeyiz ve koku problemini, bir an önce çözmek için yoğun çaba harcıyoruz” dedi.

MİMAR SİNAN, ALIŞVERİŞ MERKEZİ’NE KAVUŞACAK
Mimar Sinan ve Şifa mahallelerinin ortak sorunu olan banka meselesini de önümüzdeki günlerde çözüme kavuşturacaklarını vurgulayan Başkan Yazıcı, şu bilgileri verdi: “Özellikle emekli vatandaşlarımızın maaşlarını daha rahat ve kolay çekebilmeleri için, banka ihtiyacı konusunda özel ve devlet bankalarıyla görüştük. İlk etapta öncelikle para çekme makinesi (ATM) yerleştirilmesini sağlamak, daha sonra da banka şubesi açtırmak için çalışıyoruz. Hem bankaların güvenlik problemini çözmek, hem de bölgenin alışveriş potansiyelini artırmak ve ticareti hayatını canlandırmak için, ayrıca Mimar Sinan ve Şifa Mahallesi’nin ortasında, yeni bir ticaret-alışveriş merkezi açılması için uğraşıyoruz.”

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113