• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Gençler Dikkat!

İbrahim Ciminli

Tecrübe; hayatın fırtınalı sularında elde edilen önemli bir  kazanımdır. Tecrübeye değer verenler her zaman kazanır. Aslında tecrübe bir pusula gibidir bize yol gösterir. Aynı hataları yapmamayı öğretir. Anne-Babalık bir tecrübe paylaşımıdır. Öğretmenlik hem bilgi, hem de tecrübe paylaşımıdır.

Gençlik çağı; kanın kaynadığı ve deneme yanılma yoluyla hayatın öğrenildiği bir dönemdir. Gençlikte hayaller ve duygular ön plandadır. Eğer hayalle gerçek birbirinden koparsa; akıl, duyguları kontrol etmezse, o zaman hayalcilik oluşur ve gerçeklerden uzaklaşılır, duygular insana yanlış yaptırabilir. Kötü niyetliler gençleri kolay yanıltırlar. Onlara yalan, yanlış, gerçekleşmesi mümkün olmayan vaadleri verirler. Bundan dolayı gençler, dikkatli olmalı, herkesin söylediğine inanmamalı, tecrübeye önem vermeli, hayaller ile tecrübenin birlikte yürümesini sağlamalıdırlar. Geçmişte olanları iyi anlamak ve bugünle kıyaslamak için söze değil esere, vaatlere değil yapılanlara bakmak gerekir. İleri emniyetli sürüş için, geriyi de dikiz aynasıyla görmek gerekir. Dikiz aynamız, geçmişte olanlardır, yapılanlardır ve tarihtir.  Ülkemize 40 yıldır kan kusturan terörle omuz omuza yürüyenlere dikkat!

İki gün sonra bir seçim var, Türkiye’nin ve milletimizin kader seçimi. Daha önceden otuz yaşın altındakiler seçilme hakkına bile sahip değilken, Ak Parti ve Sayın Erdoğan seçilme  yaşını 18’e indirdi. Gençler onunla ülkemizin geleceği için karar alma ve yönetme süreçlerine katılma hakkını elde ettiler. 2018 yılında Mecliste bu oylamalar yapılırken red oyu veren ana muhalefet CHP şimdi gençlerden oy istiyor. 

Kıymetli gençler; Türkiye’ye adeta yüz yıllık hizmet ve yatırım yapan ve gelecek için çok daha büyük işler yapacak olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti’de oylarımızı birleştirelim. Sayın Cumhurbaşkanımızla yeni ufuklara açılalım. Türkiye Yüzyılında sizin de mührünüz olsun. Bırakın bozuk saatler yalan yanlış işlesin, sizin oylarınız Erdoğan’da ve Ak Parti’de birleşsin. Bunun ne kadar kıymetli bir karar olduğunu, çok kısa bir zaman sonra, ülkemizin kazanımlarının arttığını gördükçe anlayacaksınız. Maalesef sekiz başlı muhalefet ve adayı toplumun birçok kesimini tehdit ederek, rencide ederek, hakaret ederek, intikam yemini ederek ve teröristlere moral vererek bugünlere geldiler. Bunlardan ülkeye ancak zarar gelir.

Aziz gençler; vatan size emanet, ülkemizin tüm kazanımları size emanet! Şehitlerin hakkı ve hukuku size emanet, ay yıldızlı bayrak size emanet! Sizin geleceğiniz yine size emanet! 14 Mayıs, emanete sahip çıkma günüdür. Şunu unutmayın ki; bugün “Türkiye Erdoğan’dır, Erdoğan Türkiye’dir.” Cesur yürekli doğru adamla bayrağımız yücelerde özgürce dalgalanmaya devam etsin. Hepiniz Allah’a emanet.

Bu yazı toplam 869 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113