• BIST 10895.25
  • Altın 2507.506
  • Dolar 32.2119
  • Euro 34.9305
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

Gelecek inşaasını ancak Ahi'lik şuuruyla yapabiliriz!

Gelecek inşaasını ancak Ahi'lik şuuruyla yapabiliriz!
Gedik Üniversitesi’nde ’Milletimizin Ekonomik Özgürlüğünde Geçmişten Geleceğe Ahilerin Rolü’ konulu konferans düzenlendi.

GEDİK ÜNİVERSİTESİ’NDE “AHİLİK” KONFERANSI

Gedik Üniversitesi Türk Dili ve Tarihi Kulübünün düzenlediği Ahi Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Başkanı İbrahim Çam’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Beşinci, Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, Gedik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Şişman, öğretim görevlileri ve tüm bölümlerden öğrencileri katıldı.

Konferans da açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Şişman, ahilik teşkilatı ile ilgili genel bir konuşma yaptı.

Ahi Sanayici ve İş Adamları Derneği (Ahisiad) Genel Başkanı İbrahim Çam, Türklerin esnaflıktaki edeplerinin İslamiyetle müşerref olduktan sonraki Kur'ani ticaretlerinden örneklemeler yaparak Müslüman Türklerin Medeniyet inşaasında ahilerin geçmişteki rollerini bugünü ve gelecekteki olması gereken rollerini anlattı. Program sonunda Çam. ahi adayı gençlere kariyer planlamaları ve geleceğe bakışları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Konferans bitiminde Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, katılımlarından dolayı Ahisiad Genel Başkanı İbrahim Çam’a plaket ve kitap takdiminde bulundu.

Ahisiad Genel Başkanı İbrahim Çam ise Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Berrak Kurtuluş’a Gümrük ve Ticaret Bakanlığının özel olarak hazırlamış olduğu 2 ciltlik Ahilik Ansiklopedisi ile birlike Ahilik sıfatlarının yer aldığı Ahisiad özel tablosunu takdim etti.

Programı düzenleyen Gedik Üniversitesi Türk Dili ve Tarihi Kulübü ise Başkan Çam’a katılımlarından dolayı hilal görünümlü özel bir çalışmayı hediye ettiler.

kk.jpg

unnamedi1.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113