• BIST 8714.69
  • Altın 2998.073
  • Dolar 34.2662
  • Euro 37.045
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 1 °C

"Geçmişe göre eğitmek birşey kazandırmaz"

"Geçmişe göre eğitmek birşey kazandırmaz"
TEKDEN Koleji tarafından velilere ve eğitimcilere yönelik düzenlenen 'Üstün Zekalı Çocuklarla Yaşamak' isimli seminer, okulun konferans salonunda gerçekleştirildi.


"Her çocuk zekidir"


Dünyanın en ünlü zekâ, yaratıcılık ve yetenek geliştirme merkezi Torrance Center'in Başkanı Prof. Dr. Bonnie Cramond'un katıldığı seminere ilgi büyüktü. Anne, baba ve eğitimcilerin katıldığı seminerin açılış konuşmasını TEKDEN Koleji İstanbul Genel Müdürü Osman Taşdemir yaptı. Taşdemir, "her çocuk akıllıdır. Önemli olan bu zekayı kullanabilmektir" dedi. Seminere yapılan katılımdan dolayı memnuniyetini dile getiren Taşdemir, sözü Prof. Dr. Bonnie Cramond'a bıraktı.

"Günlük problemleri çözmekte yaratıcılıktır"

Ünlü eğitmen, konuşmasında üstün zekâlı olmanın doğuştan geldiğini ancak bu özelliğin eğitilerek geliştirilmesi gerektiğini belirterek, "Üstün zekâ yalnızca yüksek IQ değildir. Üstün zekalıların eğitimi önemlidir. Özel bir eğitim verilmelidir. Eğitime önem verilmediği takdirde bu yetenekler kaybolur. Yaratıcılık ise herkeste vardır ve geliştirilebilir. Yaratıcılıktan söz ederken insanlar ben yaratıcı değilim derler. Yaratıcılık sadece sanatçılarla ilgili değildir. Gün içinde karşımıza çıkan problemleri çözerken bile kişi yaratıcı olabilir" açıklamasında bulundu.

"Çocuklarınızı destekleyin"

 
Üstün zekâlı çocuklarda matematik, bilim ve sosyal alanlarda yaratıcılıklarının ön planda olduğunu belirten Cramond, anne va babalara seslenerek "Çocuklarınızı gözlemleyin. Onların zekâsını ölçmekten çok ziyade destekleyici olun" dedi. Anne ve babalara özelliklede eğitimcilere çocukların geleceğe göre eğitilmesi gerektiğini vurgulayan Cramond, "Eğer çocuklarınızı geçmişe göre eğitirseniz geçmişte kalır ve verilen eğitimin bir anlamı olmaz. Geçmişten bilgi verip geleceğe nasıl ulaşacaklarını öğretirseniz o zaman faydalı olursunuz" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113