• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

GAZİ TURAN ATALAY?A SORUN!....

GAZİ TURAN ATALAY?A SORUN!....

Bir aktörümüz çıkıyor ve 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda, on Rum öldürdüm diye beyanat veriyor. Bu aktör, sanki rol yaparcasına kendini sahnede zannedip, patas soyarken parmağını kestiğinde gördüğü kanı Rum askeri kanı zannedip, böbürlenmeye başlamıştır.
        Aktör Atilla Olgaç
 Senin işin yokmu da ortalığı karıştırmak için böylesine ortaya çıkarsın ve rol yapmak için kendini sahnede görüntüleyip, iki lafı biraraya getirmek için gösterdiğin zarefeti, böylesine bir hayal alemine kendin, bırakırsın. Sen kim, adam öldürmek kim. Kıbrıs mutfağında ançak patates soymak üzere görevlendirdiğin günlerin hikayesini yazsan, bence daha başarılı olurdun. Benim candan arkadaşım bir E. Astsb.Gazi Turan Atalay var. O, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda bilfiil görev alarak, carpışmalara katılmış ve yanında şehit düşen onlarca Mehmetçik, onun yaşamı boyunca bütün dünyasını karatmıştır. Ve şimdi de Gata Hastanesi’nin bir koğuşunda, o günlerin acılı sahnelerinin sanki hesabını verircesine psikolojik tedavi görmek suretiyle yaşamını devam ettirmektedir.
Peki Gazi Turan Atalay’ın yanı başında ölen o, onlarca Mehmetçiği kim vurdu ve kimler vurdu, biz bunun hesabını nasıl soracağız.
 Zavallı aktör. Savaş bu, ölenle, öldürenin hesabı yıllar sonra, ben veya sen yaptın diye sorulur mu? Mutlaka iki tarafında ağır kayıpları vardır. Senin ortaya çıkıpta böyle bir havayı kirletmen doğrusu senin aktörlüğüne asla uygun düşmeyebilir. Aklını başına topla ve ulu orta konuşmanın, ülkemizi çok zedeleyeceğini düşün. Elbette iki tarafın da kayıpları vardır. Dediğim gibi bu savaltır. Ne olur bir fırsatını bul da gel, GATA Askeri Hastanesi’nde Gazi Turan Atalay’ı bul ve konuş. Öğle sahnedeymiş gibi ahkam kesmenin, asla alemi yoktur. Bu iş aktörlüğe benzemez. Öğle ekranlara çıkıp da, gerine gerine ‘sıktım ve öldürdüm’ demenin çok da kolay olmayacağını bilmelisin. Bilakis bizim görevliler o yılda aldıkları esirleri su ve yiyecek ikramı yapmak suretiyle ödüllendirilmişlerdir.
  Böyle tarihi konuşmalar yaparken, lütfen ülkeyi inciltmeyin ve germeyiniz. Anladık, aktörlükte artık gününü doldurdun ve kendine gündemde kalmak için iş arıyorsun. Ama bu türlü işlerle gündemi oluşturman mümkün değildir. Biraz aklını başına topla ve kendini kontrol altına al.
KARŞINDA SEYİRCİ YOK
Koca bir ulus ve sonra da bunlardan kendine pay çıkarmak için didinen, karşımızda olan, koca bir dünya var. Peki şimdi Avrupa mahkemelerine gidilip, dava açıldığında ‘benim dilim sürçtü mü diyeceksin.
İnsanın dili arı sokunca sürter. Senin diline ne oldu da, böyle konuşuyorsun.
   Şöyle arkana yaslan ve patates soyduğun günleri hatırla ve boşuna Kıbrıs’ta bir karınca bile ezme gayretin olmayacağını, enine boyuna düşün ve ondan sonra ahkam kes.
  Ülkemizde o kadar çok sorun varken, bir de siz ortaya çıkıp böylesine olmamış olayları, gündeme taşımayın. Sen işine bak. Ciddi bir aktör olman da bizim suçumuz ne. Sen yine de dön aktörlüğüne, öğle adam öldürdüm mesajları senin neyine.
  Bak Gazi Turan Atalay konuşuyor mu ?
 Yıllar sonra bile 1974 yılının acı tablosunun hesabını, bir hastane köşesinde vermeye çalışıyor. Zira insan öldürmek ve onu izlemek kim olursa olsun asla kolay değildir. Ama dediğimiz gibi, bunun adı savaş. Ve savaşın ağır bilancosunu da şahıslara yüklemek, asla doğru değildir. Hele ben aktörüm diyen bir şahsın ortaya çıkıp, “Ben sıktım, on öldürdüm.” demesi, biraz aklından zoru olsa gerek, diye düşünüyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113