• BIST 9960.89
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

Firavun ve Çocuk Katliamı

İbrahim Ciminli

Firavun, kendi tahtını yıkacak birisinin geleceği korkusuyla, idaresi altındaki İsrailoğullarının bütün erkek çocuklarının öldürülmesi emrini verir. Bu emri yerine getirilir ve rivayetlere göre; 100 bin ile 980 bin arasında erkek çocuk katledilir ancak Hazreti Musa Aleyhisselam fark edilemez ve öldürülmekten kurtulur. Allahu Teala zaman içinde Hazreti Musa’yı Firavun’un sarayında büyütür. Yani Firavun’un yaptığı bu vahşet, tahtını yıkacak Musa Aleyhisselam’a isabet etmemişti. Yüce Rabbim, Firavun’un başına en çok korktuğunu getirmişti. Bu konu Kur’an-ı Kerim’de bildirilmektedir.

Günümüzün Firavunlarından  olan İsrail ve ABD’de, Firavun’dan yaklaşık 3400 yıl sonra aynı yolu izliyorlar. Firavunluk yapıyorlar. Çocuk katliamı yapıyorlar. Gazze’de ve Filistin’de İslam’ın soyunu kurutmak istiyorlar. Dünya hakimiyetlerinin yıkılacağı korkusunu yaşıyorlar. Çok kan akıttılar, çok zulüm yaptılar. Soykırım dahil her türlü vahşeti yaptılar ve yapıyorlar. Cürümleri ve vahşetleri sebebiyle, bir gün hesap soracak birilerinin geleceği korkusunu yaşıyorlar. Ancak korkunun ecele faydası yoktur. Zalimler daha dünyadayken yaptıklarının cezasını
göreceklerdir. İsrail’in yaptığı soykırımın hesabını soracak birileri mutlaka gelecektir.

 “Ne ekersen onu biçersin. Rüzgar eken fırtına biçer.” Hak, hukuk, adalet, insanlık herkese lazım. Bugün bu değerleri tanımayanlar, yarın bu değerlere çok ihtiyaç duyacaklardır.

İsrail ve destekçisi ABD’nin bu katliamları, dünyada büyük  öfke birikimine sebep oluyor. Bundan payını en çok ABD almaktadır. ABD dünyada büyük bir güven kaybına uğradı. Artık bütün devletler, kendisine asla güvenilmeyecek ABD ve ortaklarından kurtulmak için planlar yapacaklardır.

Gazze soykırımı, İsrail ve ABD’nin çöküş sürecini başlatmıştır. ABD, Birleşmiş Milletler’in hem Genel Kurulu’nda hem de Güvenlik Konseyi’ndeki tüm Filistin ve Gazze oylamalarında yalnız kalmıştır. Zalimler mutlaka kaybedecek, özgür ve bağımsız Filistin mutlaka kurulacaktır. Bu devran böyle gitmez. İnsanlık vicdanı, zalimleri ve destekçilerini mahkum etmiştir. İnsanlık uyanıyor. İsrail’in bu vahşeti kıyamete kadar onu ve suç ortaklarını utanç ve yüz karası olarak takip edecek; tarih, mazlumların intikamını mutlaka alacaktır.

Bu yazı toplam 443 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113