• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Fevziçakmak'ta sıkışan yandı! Ahmet Cin'den çok sert tepki..

Fevziçakmak'ta sıkışan yandı! Ahmet Cin'den çok sert tepki..
İstanbul Büyükşehir Belediyesi , Pendik Belediyesi tarafından Fevzi Çakmak Mahallesi Tevfik İleri Caddesi, No: 125’e yerleştirilen mobo'yu (seyyar tuvalet) kaldırdı.

Pendik'in en kalabalık mahallelerinden olan Fevziçakmak'ta vatandaşlar ilçe belediyesinden seyyar tuvalet talebinde bulundular. Yaya trafiğinin yoğun olduğu günlük yaya sirkülasyonunun yüzbinli rakamlara ulaştığı bölgeye bir tuvalet konuşlandırılması için Pendik Belediyesi Büyükşehir Belediesi nezdinde girişimlerde bulundu. İBB'den cevap gelmeyince Pendik Belediyesi vatandaşın ısrarlı talebi üzerine Tevfik İleri Caddesi'ne bir mobo yerleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tuvaletin kaldırılması için bölgeye geldi. Pendik Belediyesi zabıta ekipleri tuvaletin yoğun talep ve ihtiyaç üzerine yerleştirdiğini ifade ederek İBB Zabıta ekiplerini engelledi. İBB Zabıtası bölgeye polis çağırdı ve mobo kaldırıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ahmet Cin, "Böyle bir meseleyle ilgili açıklama yapmaktan utanıyorum. Fevziçakmak mahallemiz yaya trafiğinin yoğun olduğu bir mahalle. Toplu taşımanın merkezinde olduğu bir mahallemiz. Neredeyse her saat binlerce vatandaşımız bir yerlere gidiyor. Bölgedeki tuvalet ihtiyacının giderilmesi için İBB'ye defalarca konuyu ilettik. Ancak bir çözüm üretmediler. Tuvalet konusunda vatandaşımızdan yoğun talep vardı, özellikle engelli vatandaşlarımızın ve kadınlarımızın bu konuda belediyemize çok kez başvuruda bulundular. Bizde sorunu giderebilmek için büyükşehir belediyesine ait ana artere tuvalet konuşlandırdık."

İBB'nin olayı farklı bir boyuta çektiğini ve iki belediye arasında çatışma olarak kamuoyuna yansıttığına işaret eden Ahmet Cin, " İki belediye arasında çatışma yoktur. Alanda tuvalet ihtiyacı vardır. Büyükşehir Belediyesi bu ihtiyacı karşılamayınca Pendik Belediyesi olarak biz karşıladık. İBB ekipleri bu tuvaleti kaldırmak istetyince ekiplerimiz bu girişimi durdurma girişiminde bulundular. Mesele bundan ibarettir."

Ahmet Cin, "İBB kendi yetki alanında vatandaşın tuvalet ihtiyacını gidermekle sorumludur. Hem yapmıyorlar, hemde yapılanı kaldırıyorlar. Tuvalet üzerinden çatışma üreten bu yönetim anlayışını utanç verici buluyoruz. Bu anlayıştan İstanbul halkı adına üzüntü duyuyoruz. Madem kaldırdınız, tuvalet ihtiyacını gideriniz. Böyle bir konudan kamuoyu önüne çıktığım için mahcubiyetimi ifade etmek istiyorum."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113