• BIST 10240.54
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Fehmi Koru ,Babacan'ın A-Takımını açıkladı

Fehmi Koru ,Babacan'ın A-Takımını açıkladı
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yakınlığıyla bilinen Fehmi Koru, parti kurma heveslisi eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan hareketine ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

Ekonomi eski Bakanı Ali Babacan'ın kuracağı partiyle ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Babacan'ın 2020 yılından önce partisini kuracağını belirtiliyor.

Parti kurma hazırlığında olduğu iddia edilen Ali Babacan'a yakın kaynaklar, "Kuruluş tarihi ertelenecek" şeklindeki iddiaların doğruyu yansıtmadığını kaydediyor. Kuruluş için öngörülen takvimde bir değişiklik olmadığı, partinin bu ay içerisinde kurulacağını ifade ediliyor

300 kişilik A takımı son rötuşlarını yaparken Ali Babacan da ekibiyle birlikte sık sık istişare toplantısı yapıyor.

Babacan’ın ekibinde yer alan konunun uzmanı 300 kişi 24 başlıktaki politika metinleri ve çözüm yolları üzerinde çalışıyor. Edinilen bilgiye göre; önce yapılan çalışmalar konulara ayrılarak üst metinler haline getirildi. Babacan partisinin önce kurucular kuruluyla birlikte bir araya geleceği daha sonra da yeni partiyi kamuoyuna açıklayacağı belirtiliyor..

300 kişilik ekipte kimler var?

Partinin programını yazan 300 kişilik ekibe ilişkin, “Siyasetçi, akademisyen, eski bürokratlardan olduğu kaydediliyor. Konusunda uzman kişilerin oluşturduğu kadro geniş tabanlı çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

İYİ Parti tabanında ilgi

Ali Babacan'la birlikte çalışan ekip 'nereden oy alacaklarına' yönelik de analizler yapıyor. Bu kapsamda, İYİ Parti tabanından Babacan'ın partisine 'büyük ilgi' olduğu belirtildi. Yapılan araştırmalarda da bu partinin seçmenin büyük çoğunluğunun, parti kurması durumunda Babacan'a oy vereceği sonucu çıktığı ifade ediliyor. Ali Babacan'ın kuracağı partinin hazırlık çalışmalarını yürüten bir isim "İYİ Parti'nin sadece tabanının desteğinin yanı sıra, halen partide aktif görevi olan isimlerden de bizimle birlikte hareket edecekler var" bilgisini verdi.

A takımı

Abdullah Gül'e yakınlığı ile bilinen gazeteci Fehmi Koru, Ali Babacan liderliğinde kurulacak yeni partiye dair değerlendirmeasinde, "Abdullah Gül, Beşir Atalay, Mehmet Şimşek, Sadullah Ergin ve Haşim Kılıç gibi isimlerim oluşumun içinde olduğunu söylemişti.

Kaynak:Yeniakit

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113