• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Eski Cumhurbaşkanı'ndan skandal açıklama!

Eski Cumhurbaşkanı'ndan skandal açıklama!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 10 büyükelçinin Osman Kavala açıklaması sonrası "istenmeyen adam" ilan edilmesi için verdiği talimatı değerlendiren Abdullah Gül, "Konuyu daha büyük krizler haline getirmek Türkiye'nin çıkarına değil" dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 10 ülkenin Türkiye büyükelçilerinin Osman Kavala hakkındaki küstah bildirisi ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "istenmeyen adam ilan edilmeleri için talimatı verdim" sözleri hakkında konuştu.

SÖZCÜ GAZETESİNE KONUŞTU

Her fırsatta Türkiye'ye had bildirmeye kalkanlarla birlikte olan Gül, Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek'e verdiği mülakatta, "Konuyu daha büyük krizler haline getirmek Türkiye'nin çıkarına değil" dedi.

ELÇİYLE POZ VERMEYİ İHMAL ETMEDİ

Osman Kavala'nın serbest bırakılması için Türkiye'ye parmak sallayan 10 büyükelçiden bir tanesi olan Finlandiya büyükelçisi Ari Maki ile utanmadan poz veren Abdullah Gül, Türkiye'nin Avrupa Konseyi'nin kurucu ülkelerinden biri olduğunu söyleyerek, "Ben de Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde 10 yıl milletvekili olarak görev yaptım. O dönemde Sayın Cumhurbaşkanı hapse girmişti ve biz sosyalistlerin desteğiyle kendisi için hazırladığımız metne 90 imza toplamış, konuyu Avrupa'nın gündemine taşımıştık" ifadelerini kullandı.

"ELÇİYE ZEVAL OLMAZ" DEDİ

"Olay buraya getirilmemeliydi. Bu Türkiye için büyük bir yük" diyen Abdullah Gül, büyükelçilerin Osman Kavala açıklamasında, merkezlerinin talimatını yerine getirdiğini kaydederek şunları söyledi:

"Yapılan kabul edilemez. Ancak, Dışişleri zaten çağırıp gerekli mesajları vermiş. Adı üzerinde elçiye zeval olmaz. Artık bu konuyu çok daha büyük krizlere dönüştürmek ülkenin çıkarına değil. Başka krizlerin önünü açar. Bu işi Dışişleri Bakanlığına bırakmak, yeni problemleri ortaya çıkarmamak, çıkışı olmayan noktalara götürmemek lazım."

KAYNAK: SÖZCÜ GAZETESİ / DENİZ ZEYREK/HABER7
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113