• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

En iyi mali yapıya sahip belediyeyi bıraktık

En iyi mali yapıya sahip belediyeyi bıraktık
Yaptıkları başarılı çalışmalarla kendi dönemlerinde, belediyeye oldukça büyük maddi kaynaklar sağladıklarını kaydeden başkan Temurhan Yıldız, İstanbul?un en iyi mali yapısına sahip belediyenin Kartal Belediyesi olduğunu söyledi

 

'ÖZ VE EKİBİ, KARTAL’A HİÇ BİR ŞEY VEREMEZ
Kartal’da yaşanan gelişmeleri yerel basın mensuplarıyla paylaşan AK Parti Kartal İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız, yeni belediye başkanı Altınok Öz ve ekibinin, tutarsız söylem ve davranışlarına devam ettiğini vurgulayarak, Öz ve ekibinin, Kartal’a hiç bir şey veremeyeceğini kaydetti.

BİZ, HİZMETLERİMİZİ KAYNAK SAĞLAYARAK GERÇEKLEŞTİRDİK
Yaptıkları başarılı çalışmalarla kendi dönemlerinde belediyeye oldukça büyük maddi kaynaklar sağladıklarını kaydeden başkan Temurhan Yıldız, İstanbul’un en iyi mali yapısına sahip belediyenin Kartal Belediyesi olduğunu söyledi. Yıldız, “Her belediyenin olduğu gibi Kartal Belediyesi’nin de borcu bulunuyor. Fakat, telaffuz edilen rakamlarda değil. Biz görev yaptığımız dönemde, yaptığımız hizmetlerin haricinde belediyemize 100 milyon TL. üzerinde kaynak sağladık. Sadece Atalardaki bir arsa kazanımının değeri 50 milyon TL. dir. CHP’li belediye başkanı Öz, en iyi mali yapıya sahip belediyeyi devralmıştır.” şekilinde konuştu.

HALKI KANDIRMAYA DEVAM EDİYORLAR
Belediyeyi çok büyük bir borçla devraldıklarını söyleyenlerin, gerçekleri halktan gizlediğini ifade eden başkan Yıldız, “Bu söylemler doğru olsa, 2009 yılında belediye encümeni, komisyon ve belediye meclisi onayına sunulan 2008 yılı bütçesi, 93 milyon lira gelir, 89 milyon lira giderle sonuçlanarak, komisyon, encümen ve belediye meclisi üyelerinin tümünün onayıyla, oy birliğiyle onaylanmazdı.” dedi.

KREDİ ÇEKİLEREK, AKIL ALMAZPARALAR HARCANIYOR
“Borç yükü altında oldukları yönünde yalan yanlış söylemlerde bulunanlar, her yere akıl almaz bir şekilde ve büyük miktarlarda paralar harcıyor. Adalar da alınmak istenen arazi 350-400 bin liraya alınabilecekken 1 milyon 250 bin liraya alınıyor. Kartal’a hiç bir katkı sağlamayacak bu yer, kendisinden iş talebinde bulup da, işe yerleştirilemeyenlerin istihdam edileceği bir bedel ödeme yeri olacak. Diğer taraftan, bu kadar borçluyken ve Kartalspor varken, 1 milyon 800 bin liraya Yıldırım Bosna Kulübü’nün alınması da oldukça düşündürücü. Ayrıca Kartal’da kurulması düşünülen ve daha önceki tesbitlerde 1 milyon 1 bin lira harcanması öngörülen prafabrik afet yönetim merkezi harcaması, akıl almaz bir şekilde yeniden yapılan tesbitle 5 milyon liraya yükseldi. Bununlada kalınmadı siyasi simgelerini logoya taşıma düşüncesiyle belediye logosuna ise, 2 milyon lira harcandı.” açıklamalarında bulunan başkan Yıldız, tüm bunların kaynak yaratarak değil de, limiti ve nereye harcanacağı belli olmayan krediler çekimek suretiyle yapıldığını belirtti.

TÜM OLUMSUZLUKLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Seçimlerden önce başlatılan tutarsız ve asılsız söylemlerin ve davranışların halen devam ettiğini kaydeden ilçe başkanı, “Dokuz Palmiye kıyı şeridindeki uygulama nedeniyle bizi şiddetle eleştiren CHP’li meclis üyeleri özellikle de İbrahim Doğan ve Bahtiyar Uyanık, belediyeyi devralmalarının ardından, buraya belediye başkanı Öz’ün yerleşmesi nedeniyle eleştirilerine son verdiler. Ülkemizde ve ilçemizde bunca sıkıntı ve şehit verme olayları olmasına rağmen, festivalin 40 gün sürmesi ve yüksek miktarda bir maliyete katlanılmasını da anlamak mümkün değil. Diğer taraftan ilçede tesbit ettiğimiz olumsuzluklar nedeniyle verdiğimiz soru önergelerimize, hiç bir cevap verilmeyişini de oldukça manidar buluyoruz. Fakat tüm engellemelere rağmen, ilçedeki gelişmeleri yakından izliyoruz. İlçeyle ilgili tüm olumsuzlukların takipçisi ve hesap sorucusu olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

AK Parti Kartal İlçe Başkanı Temurhan Yıldız’ın yanı sıra yönetim kurulu üyelerinden Halil Odabaşı, Coşkun Karadağ, Levent Işık, Zeynullah Atılgan, İbrahim Atasoy ve Berrin Mert’in de katıldığı basın toplantısı, yapılan açıklamaların ardından basın mensuplarının yöneltiği soruların ilçe başkanınca yanıtlanması ile soru-cevap bölümüyle son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113