• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9683
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Eğitimde Tuzla'dan avrupaya açıldılar

Eğitimde Tuzla'dan avrupaya açıldılar
Tuzla Cemil Türker Ortaokulu, Çağrıbey Ortaokulu, Evliya Çelebi Ortaokulu ve Yunus Emre Ortaokulu’nun ortak olarak yürüttüğü e-twinning projesi başarıyla sona yaklaşıyor.

Bu yıl Cemil Türker Ortaokulu’nda İngilizce öğretmenleri Kübra Çakır ve Rukiye Çamurcu tarafından ilk kez yürütülen eTwinning Projesi “New Generation Bookworms” (Yeni Nesil Kitap Kurtları) ile göz dolduruyor. Dezavantajlı bir bölgede ikamet eden pek çok öğrenci bu vasıtayla sanal ortamda Avrupa ülkelerine doğru bir yolculuğa çıktılar.

icinleri-var.png

Tuzla Evliya Çelebi Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Ayşegül KAŞIKÇI ÇAM ve Salihli 50.yıl Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Dilek ŞAHİN’in koordinatörlüğünü yaptığı “New Generation Bookworms” (Yeni Nesil Kitap Kurtları) projesi hızla ilerliyor. Yapılan online etkinliklerle, öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla takım çalışmalarını yürüten kitap kurtları, proje boyunca hem ulusal hem de ortak diğer ülkelerin yazarları ve şairlerini araştırıp,  şiirlerini ortak ülkelerin dillerinde seslendirdiler.

2021 yılı Türkçe Dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700.yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından bu yıl “Yunus Emre ve Türkçe Yılı”yılı olarak ilan edilmesi üzerine ortak ülkelerle (İspanya, Romanya, Yunanistan, İtalya) Yunus Emre’nin hayatını araştırıp, şiirlerini Türkçe seslendiler. Seçilen ortak kitap ile çeşitli etkinlikler yapılarak kitap okuma daha keyifli hale getirildi.

icin-osman.jpg

Cemil Türker Ortaokulu Müdürü Osman Gökhan ÇAM, projeyi değerlendirirken “Bu proje ile birlikte mahalle okulu olarak kapılarımız hem ülkemizin farklı illerindeki okullara hem de Avrupa’daki birçok ülkeye açılmış oldu. Uzaktan eğitim sürecini en verimli şekilde geçirilmesine vesile olan okulumuzun proje koordinatörleri öğretmenlerimiz Kübra Çakır ve Rukiye Çamurcu’ya teşekkür ediyorum. Dijitalleşen dünyada ‘okuma kültürü’nü farklı bir bakış açısı ile ele alan proje ekibimiz sayesinde öğrencilerimiz, uluslararası okuma tecrübeleri edinerek çağı yakalama noktasında önemli bir imkâna kavuşmuş oldular.” dedi.

Günümüzün en önemli parçası olan teknolojiyi öğrencilerimiz akademik ve eğitsel amaçla kullanmaya başlamışlardır. Projemizde işbirlikçi pek çok etkinlik ve takım çalışmaları bulunmaktadır. Öğrenciler ortak ürün ortaya koymakla kalmayıp, aynı zamanda ortak ülkelerin öğrencileriyle iletişime geçerek İngilizcelerini bir üst seviyeye taşımışlardır.  Proje zengin etkinlik içeriğiyle kalmayıp aynı zamanda ünlü yazarlarla öğrencileri de buluşturmuştur. Pandemiyi avantaja çeviren öğrencilerimiz geçtiğimiz haftalarda Yazar Özgür Aras ve Aytül Akal İle söyleşi yapan öğrenci ve öğretmenler kitap okuma alışkanlığı üzerine sohbetler edip yazarlarımıza sorular yönelterek kendilerinde yeni ufuklar açmışlardır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113