• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Eğitim-Bir Sensiz Olmaz

Eğitim-Bir Sensiz Olmaz
İstanbul?da Şube Genişletilmiş İşyeri Temsilcileri Toplantısına katılan Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez; Milli Eğitim Bakanlığında Kurum İdari Kurul Toplantısı nedir, ne anlama gelir ve ne işe yarar bunu eğitim çalışanları bilmezdi. Ne zam


 
Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube’nin Pendik Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yaptığı Şube Genişletilmiş İşyeri Temsilcileri Toplantısı coşkulu geçti. Şube eksenli yapılan çalışmaların yeni seçilen işyeri temsilcilerine tanıtımının yapıldığı sunu sonrası açılış konuşması yapan Şube Başkanı Ali Yalçın; 720 üye ile devraldıkları nöbeti başarıyla sürdürdüklerini ve 2800 üye sayısını geride bıraktıklarını söyledi. İlçe Temsilcilik Seçimleri ve Şube Delege Seçimleri sonrası 11 Ekim’de 11. Divan Toplantısını yaparak 29 iş günü için 262 üye hedefi koyup sahaya indiklerini söyledi. İki hafta içinde 111 üye yaptıklarını söyleyen Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Ali Yalçın, 27 Kasım’a kadar, 151 yeni üye ile 262’yi tamamlayarak her zaman olduğu gibi yüzde 10 hedefi yakalayacaklarını söyledi.
 
Genişletilmiş İşyeri Temsilcileri Toplantısına katılan Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez; 2010 Toplu Görüşmelerinde Memur Sen’in Yetkili Konfederasyon olarak masaya oturmasının masayı anlamlandırdığını ve son 9 yılın en iyi mutabakatının imzasını attığını söyledi. Maaşı en düşük olan eşi çalışmayan bir memurun 2011’de toplam 235 lira iyileştirme alacağını söyleyen Genel Sekreter Etyemez; ne yazık ki eğitim çalışanları toplu görüşme masasında temsil edilemiyor. Eğitimciler masada temsil için Genel Yetkiyi başkalarına veriyor ama hesabı da bize sormaya kalkıyor. Bu gerçekten haksızlık… Yetkiyi verin hesabı da sorun dedi.
 
Genel Sekreter Halil Etyemez; “geçen yıl Memur Sen Toplu Görüşme masasında restini çekti ve eğer seneye Toplu Sözleşmeli Grevli yasa yoksa bizde yokuz dedi. Hükümetle yasal altyapının oluşması için bir çalıştay kararı alındı. Ama diğer konfederasyonlar ön yargılarının ya da icazetçi sendikal yapılarının kurbanı oldular. Çalıştaya katılmadılar ve katkı sunmadılar. Memur Sen olarak çalıştayı şekillendirdik ve Referandumda Toplu Sözleşme Hakkının halkoyuna sunulmasını sağladık. Bu bizim başarımızdı ve bu gerçekleşti. Referanduma Hayır diyenler, çalıştaya katkı sunmayanlar yasal altyapısı oluşturulacak Toplu Sözleşme Masasına hangi yüzle gelecekler? Uyum yasaları sonrası 2011’de memur ilk defa sayemizde sözleşmeye oturacak ve Bakanlar Kurulunun iki dudağı arasında sıkışmaktan kurtulacaktır” dedi.
 
İşyeri temsilcilerine seslenen Halil Etyemez; Kurum İdari Kurulu Toplantıları nasıl ki kavga masası olmaktan kazanım ve iyileştirmelerin olduğu toplantılara dönüştü ve eğitim çalışanları KİK’in ne olduğunu öğrendilerse Toplu Sözleşme için masaya Eğitim Bir Sen’i taşıyın ve bu işlerin Eğitim Bir Sen’siz olmayacağını herkes görsün dedi.  İstanbul 4 No’lu Şube’nin başarılı çalışmalarının yanında 2010 yılında rakamsal bazda en fazla büyüyen şube olmasına katkı sunan herkese teşekkür eden Halil Etyemez, 29 işgünü içerisinde “yüzde 10” üye hedefinin yakalanacağına olan inancını belirterek işyerlerinde inisiyatif alıp öne çıkan Temsilcilere, İlçe Temsilcilik Yönetimlerine ve Şube Yönetimine başarılar diledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113