• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

EĞİİTİM BİR SEN HESAPLARI BOZUYOR

EĞİİTİM BİR SEN HESAPLARI BOZUYOR
Ali Yalçın; ?yeni bir milat başladı. Hesaba katılmadığımız hesaplar sil baştan yeniden yapılmak zorunda? Türkiye?nin en saygın ve en güçlü eğitim sendikasıyız. Artık, yanlış hesaplar bizden dönüyor. Millete uzak duranların ve millete tuzak kuranların hesa


 
Pendik Gülistan Sofrasında 300’den fazla işyeri temsilcisi ile yapılan Genişletilmiş İşyeri Temsilciler Toplantısı’nda konuşan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Yalçın; “yeni bir milat başladı. Hesaba katılmadığımız hesaplar sil baştan yeniden yapılmak zorunda… Türkiye’nin en saygın ve en güçlü eğitim sendikasıyız. Artık, yanlış hesaplar bizden dönüyor. Millete uzak duranların ve millete tuzak kuranların hesaplarını Eğitim Bir Sen bozuyor” dedi.
 
Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’u Şube Genişletilmiş İşyeri Temsilciler Toplantısı’nı Pendik Gülistan Sofrasında yaptı. Şube alanındaki bütün kurumlarda bulunan işyeri temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda katılım yüksekliği nedeniyle salon dar geldi. Şube Teşkilatlanma Sekreteri Hasan Yılmaz’ın selamlaması ve “Temsilcilerin Sorumlulukları Sunusu” ile başlayan toplantıda Teşkilatlanma Sekreteri Hasan Yılmaz; “şube olarak 3000 sayısını geride bıraktık. Şube’de, İstanbul’da ve MEB’de Yetkili Sendikayız. Genel Yetki bu yıl mutlaka ama mutlaka alınacaktır” dedi.
 
İşyeri Temsilcilerine hitaben; “Bu gün buraya sizlere teşekkürlerimizi sunmak için toplandık” diye başladığı konuşmasında Şube Başkanı Ali Yalçın; “siz ben varım dediniz ve çok şey değişti” dedi.
 

Siz ben varım dediniz Sendikacılıkta ezber bozuldu. Kavga zemini rekabet zeminine dönüştü. Mütedeyyin insanları sindirmek için sopa olarak kullanılan sendikacılık, siz meydana çıkınca tedavülden kalktı. Siz ben varım dediniz sendikacılıkta yetki el değiştirdi.
Siz ben varım dediniz; anayasal eğitim hakları engellenen başörtülü çocukları, üniversite girişlerinde turnikelere sıkıştıranların uykusu kaçtı.
Siz ben varım dediniz. Kalbi sizinle olup kalıbı dışarıda duranlar sesinizden cesaret aldı. Ve… “Harlem Dayanışması” gerçek oldu.
Siz ben varım dediniz; korku tünelinde, paramiliter yapıların tekelinde, çetelerin kucağında gezen defolu demokrasi ışığı gördü ve özgürlükçü demokrasi için yarınlara umut doğdu.
Siz ben varım dediniz; yeniden 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat yapmaya yeltenenlerin hesapları ters yüz oldu. Ulusal Birlik Hareketini siz deşifre etiniz ve siz patlattınız. Darbesever ve darbesavar sözcükleri sizinle anlam buldu. Demokrasiye karartma, millet iradesine kapatma hesaplarını “Ortak Akıl Mitingleri” ile sineye çekmeyenler “Laiklik Bahane, Ergenekon Şahane!” diyenler sizlerdiniz.
“Eşitlik eşit insanlar arasında olur” diyen özürlü zihniyete, en anlamlı tepkiyi siz verdiniz. Adalet örgütü olması gerekirken hakaret örgütü olanlara baro önünde; “İstanbul Barosu, Kimin Borusu?” diye soranlar sizlerdiniz.
24 Kasım Öğretmenler Gününde 4000 öğretmene “ne yazık ki matematik ve fen alanında eğitim gören çocuklar bile Âdem soyundan geldiğimize inanmaktalar” diye içi İslam’a hakaretle dolu hezeyanları, kitap adı altında dağıtan CHP’li Kartal Belediyesi önünde toplanıp; yapacaksanız adam gibi iş yapın “Hakaretten Hediye Olmaz!” diyenlerde sizlerdiniz.
Siz ben varım dediniz; antidemokratik Darbe Anayasa’sına teyemmüm aldırılırken sözde sendikalar tarafından halk manipüle edilemedi ve topluma gerçekleri siz gösterdiniz.
Siz ben varım dediniz; Sıhhıye’de “Filistin’e Özgürlük Mitingi” yaptınız. Sarayburnu’ndan coşkunuzla “Gazze’ye Özgürlük” için yola çıkan; yüreklerimizi ve Konya Şube Başkanımız Latif Selvi Bey’i bindirip el salladığımız Mavi Marmara, nın korsan devletin maskesini yere düşürmesinde sizlerinde payı var. Aktivistlerin, Gazilerin ve 9 Şehidin özgürlük için adanmışlığına sizlerde ortaksınız. Siz boğazda teknelerle, karada zılgıtlarla tempo tuttunuz ben buradayım dediniz ve adının başına “gazi” unvanı alarak dönen Mavi Marmara yeniden Sarayburnu’na huzur ve gururla yanaştı.
 
Siz ben varım dediniz; 400 bini geçen kamu çalışanlarının umudu Yetkili Konfederasyon Memur Sen meydana geldi. Sizin sayenizde Toplu görüşme masası toplu sözleşme masasına dönüyor. Son 9 yılın en iyi toplu görüşme metni sizin elinizle gerçekleşti. Sosyal konularda da, özlük ve özgürlük mücadelesinde de Memur Sen ve Eğitim Bir Sen ismini artık herkes ezberledi. Diye konuşan Şube Başkanı Ali Yalçın’ın “yeni bir milat başladı hesaba katılmadığımız hesaplar sil baştan yeniden yapılmak zorunda… Türkiye’nin en saygın ve en güçlü eğitim sendikasıyız. Artık, yanlış hesaplar bizden dönüyor. Millete uzak duranların ve millete tuzak kuranların hesaplarını Eğitim Bir Sen bozuyor” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113