• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

DUYDUKLARINIZA İNANAMAYACAKSINIZ

DUYDUKLARINIZA İNANAMAYACAKSINIZ
Tuzla İçmeler?de faaliyet gösteren Rotary İşitme Engelliler İlköğretim Okulu?nda, doktorların konuşamaz raporu verdiği işitme engelliler, dile gelerek, bülbüller gibi şakıyorlar. İnanılmazı başaran okul korosu ise, değme sanatçılara taş çıkartan türküler


T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Rotary Bölge Vakfı İşitme Engelliler İlköğretim Okulu, Tuzla Aydıntepe Mahallesi’nde, 1995 yılından bu yana hizmet veriyor. Öğrencilerinin tamamı işitme engellilerden oluşan Tuzla’daki okul, İstanbul’daki en kapsamlı eğitim kurumlarından. Gebze ve Kadıköy ilçeleri arasında ikamet eden öğrencilere hizmet veren okulda, 72 öğrenci eğitim görüyor.

DEVLET HERŞEYİKARŞILIYOR
 Okulda, her türlü teknik altyapı mevcut. Öğrencilerin tamamında, kulak arkası işitme cihazı var. Özel cihazlar sayesinde, özel eğitimli öğretmenler ile iletişimi kolay sağlayan engelli öğrencilere, her türlü imkan sağlanmış durumda. Servis, yemek, araç-gereç vb. giderlerin tamamı devlet tarafından karşılanıyor.

ENGELSİZ ÖĞRENCİLERİGERİDE BIRAKTILAR
 Okul müdürü Adnan Etçi, nitelikli eğitimciler sayesinde oldukça başarılı olduklarını söylüyor. Etçi, “Tuzla Rotary İlköğretim Okulu olarak işitme engelliler kategorisinde, son üç yıldır, masa tenisinde birinciliklere ambargo koyduk. Masa tenisinde Tuzla’da, 46 okul arasında birinci olduk. Top sektirmede, Tuzla birinciliğini elde ettik. Artvin ve Denizli yöresi olmak üzere iki ayrı halk oyunları ekibimiz, başarıdan, başarıya koşuyor. Türkiye Futbol Fedarasyonu ile ortaklaşa düzenlediğimiz “Kardeşlik Engel Tanımaz” projesini, Türkiye’de uygulayan tek okuluz.”

MUCİZENİN ADI İŞİTME ENGELLİLER KOROSU
 Etçi, işitme engelliler okulu olarak, sonunda olmaz denileni gerçekleştirdiklerini de vurguladı. Okul korosu kurduklarını kaydeden müdür, “İşitme engeli öğrencilere toplu halde, bir şeyler söyletmek oldukça zordur. Hatta, mucize gerekir. Biz, bu mucizeyi gerçekleştirdik. Çocuklarımız toplu halde şarkılar söyleyip, şiir okuyabiliyorlar. Burada, aslında bir tarih yazılıyor. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Velilerimiz de, bizlere çok yardımcı oluyorlar. Fedakarlıklarından dolayı onları da kutlayorum.” dedi.

Okulun Müdürlüğünü Adnan Etçi, müdür yardımcılığını Gökay Yılmaz, Metin Çangır ve Özel Eğitim Öğretmeni Gülseda Balta yürütüyor.

Gülseda Balta, aynı zamanda okul korosunu da çalıştırıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113