• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

DURAKLAR YASALLAŞIYOR SOSYAL GÜVENCE GELİYOR

DURAKLAR YASALLAŞIYOR SOSYAL GÜVENCE GELİYOR
Pendik?te faaliyet gösteren 9 taksi durağını ilgilendiren çalışmada, sona gelindi. Çalışma tamamlandığında taksi durakları, resmiyet kazanacak ve taksiciler, sosyal güvenceye kavuşacak.


8 araçla Gar Taksi’nin, 13 araçla Deniz Taksi’nin, 14 araçla Birlik Taksi’nin, 13 araçla Acar Taksi’nin, 12 araçla SGK Taksi’nin, 9 araçla Ersoy Taksi’nin, 9 araçla Hilal Taksi’nin, 27 araçla Pendik Dört Yol Korkmaz Taksi'nin  ve 10 araçla Telsiz Taksi’nin faaliyette olduğu Pendik’te durakların yasallaşması ve çalışanların sosyal güvenliğinin iyileştirilmesi için sürdürülen çalışmalarda son aşamaya gelindi.

Bununla ilgili 20 Ekim Çarşamba günü, Gülistan Sofrası’nda, belediye başkanının da katıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantıda konuşan Pendik Şoförler Odası Başkanı Vehbi Bayraktar, “Halen Pendik’te bulunan 9 taksi durağının yasallaşması için öncelik hakları var. Fakat, şartlarının uygun olması ve UKM’nin onay vermesi halinde bu gerçekleşebilir. Bu durum da öncelik, UKM’ye, 15 Ekim günü dosyaları teslim edilen, Telsiz Taksi, Merkez Taksi ve Birlik Taksi’nindir. Verilecek kararı bekliyoruz. Ayrıca, artık sigortasız çalışan hiç bir sürücü kalmayacak. 2010 yılı sonuna kadar, bunun kontrolleri de yollarda başlayacak. Yani sigortalı çalışmak, zorunlu hale geliyor. Bir önemli nokta da, korsan taksilerle yapılan mücadelenin iyi sonuçlar vermiş olması ve geçmiş yıllara göre bir hayli azalmasıdır.” dedi.

ŞAHİN, TAKSİLERİN ENTEGRESİ ŞART
Toplantıda söz alan belediye başkanı Şahin, taksi duraklarının entegre olmasının şart olduğunu kaydederek, “Taksi durakları, kesinlikle ve kesinlikle UKM onayı şartıyla, uygun alanlara kurulmalı. Taksici esnafları da, sosyal güvencesiz çalışmamalı ve mesleklerini icra ederken; yolcu indirip bindirme yerleri olarak, mutlaka durakları tercih etmelidirler.” şeklinde konuştu.

BİRLİK TAKSİ (Şaban YILMAZ)
  Durağımızda 14 araç var. En büyük sorunumuz, sosyal güvenliğimizin olmayışı. Fakat, can güvenliğimiz, eskiye nazaran daha iyi. Bizlerle sık sık görüşen bir emniyet müdürümüz var.

BİRLİK TAKSİ (Yücel GÜRKAN)
Gasp olayları, %90 azaldı. Ama bunun sebebi, gaspçıların, artık bizde para olmayışını anlamalarından kaynaklanıyor. Çünkü, işler iyi değil, gece tarifesinin kalkması bize yaramadı.     

DENİZ TAKSİ  (Oktay ERKORUYUCU)
Sorunlar, geçmişe göre azaldı. Emniyet tedbirleri, gaspçıların yolunu tıkadı. Gece tarifesinin kalkması, müşteriler için iyi oldu. Bize de, fazla zararı dokunmadı. Pendik’te şuan istediğimiz, cumartesi pazarının yoğunluğu dolayısıyla ışıkların görevini yapmamasından kaynaklanan trafik sorununun çözüme kavuşması.

DENİZ TAKSİ  (İlker GÖKDEMİR)
Taksilerimiz, LPG’li ve dizel. Bu bize, benzinden daha tasarruflu. Can güvenliğimiz de, eskiye oranla gayet iyi, ekonomik açıdan da kötü sayılmayız.
DÖRTYOL KORKMAZ TAKSİ (Abdullah KORKMAZ)

Arkadaşlarımızın görüşlerine aynen katılıyoruz. Çalışanlarımız sosyal güvenceye kavuşsunlar istiyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113