• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Dünyanın gözü üzerine çevrildi!

Dünyanın gözü üzerine çevrildi!
İran'ı yasa boğan helikopter kazasında ilk rapor yayınlandı ancak genelkurmay başkanlığının raporu henüz gizemi çözebilmiş değil.

Iran International, 'Türkiye mi İran mı: Reisi'nin helikopter enkazını kimin bulduğu tartışması şiddetleniyor' başlığıyla yayınladığı haberde Türkiye Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'nun yaptığı açıklamaları sayfasına taşıdı.

Habere göre, Ankara bir kez daha helikopter enkazına AKINCI insansız hava aracının ulaştığını yineledi, İran Genelkurmay Başkanlığı ise Türkiye'nin rolünü küçümsemeyi denedi.

İnternet sitesi, Tahran'ın helikopter kazasına gecikmiş ve etkisiz bir tepki verdiğini belirtip ortaya çıkan tablonun rejim için bir aşağılanmaya dönüştüğü yorumunu yaptı.

Iran International, haberinde Türk insansız hava aracından elde edilen verilerin İran medyası tarafından doğrulandığını da ekledi.

gowu4fhwmaezquw.jpg

Amerikan yayın organı Forbes ise, 'İran farkında olmadan Türk drone ve Amerikan füze satışlarını artırabilir' başlıklı bir habere yer verdi.

 

İran'ın içerisinde yer aldığı iki olayın söz konusu artışa yol açabileceğini kaydeden Forbes, helikopter kazasının ardından Türk ve İran medyasında ortaya çıkan farklı haberlerden söz etti.

gowu4fiwuaau3zj.jpg

Forbes, kazanın ardından AKINCI insansız hava aracının yardım için komşu ülkenin hava sahasına girdiğini, görevin tamamlanmasından itibaren Türk ve İran medyasında kıyasıya tartışmaların yaşandığını aktardı. 

Dergiye göre, İran medyası AKINCI'nın Türkiye'ye dönüşünde Van Gölü üzerinde ay ve yıldız çizmesini sert şekilde eleştirdi.

AKINCI insansız hava aracını uçuş takip sistemlerinden milyonlarca insanın takip ettiğini hatırlatan Forbes, İran'ın birçok ülkeye drone satmayı denediğini ancak bunların Türk drone'ları kadar popüler olmadığını yazdı. 

Türkiye'nin ünlü Bayraktar TB2'yi 30'un üstünde ülkeye ihraç ettiğini dile getiren Forbes, AKINCI'nın Bayraktar TB2'den çok daha büyük, daha gelişmiş ve daha pahalı olduğu bilgisini verdi.

gowu4fmweaezbjl.jpg

Şimdiden Azerbaycan ve Pakistan'ın Türkiye'den AKINCI satın aldığını belirten Forbes, Ankara'nın gelecekteki AKINCI satışlarında muhtemelen Reisi'nin helikopterinin bulunmasındaki rolüne dikkat çekeceğini, bunun da İran'ı üzeceği yorumunu yaptı.

Forbes, AKINCI'nın ileri seviye dayanıklılığı ve güçlü sensörleriyle yüksek teknoloji drone arayan ülkeler için şüphesiz bir şekilde emsalsiz bir satış noktası olacağını yazdı.

Kaynak:Haber7.com

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113