• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Dünya Çocukları Pendik?te

Dünya Çocukları Pendik?te
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Dünya Çocukları 5. Pendik Buluşması Pendik Kızılay Kampı?ndan başlayan kortej yürüyüşü ile başladı.


Endonezya, Çin Halk Cumhuriyeti, Yemen, Bosna Hersek, Rusya Federasyonu, Makedonya, K.K.T.C, Slovenya, Macaristan, Bulgaristan’dan yaklaşık 320 misafir çocuğun katıldığı etkinlik, Pendik Kızılay Kampı’ndan başlayan kortej yürüyüşü ile start aldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşte, izlenen güzergâh boyunca renkli görüntüler yaşandı. Kortejde bando takımları, çeşitli okulların öğrencileri tahta bacaklılar, Hacivat-Karagöz, Pamuk Prenses, palyaço ve animatörler de yer alırken çevrede bulunan vatandaşlar da yürüyüşe destek vererek yoğun ilgi gösterdi. Yol boyunca vatandaşlara kırmızı karanfiller dağıtılırken, açılış programı, Atatürk Anıtı’na yabancı ülke çocuklarıyla beraber konulması ile sona erdi.

Başkan Şahin; “Barış ve huzura güç ve ilham katacaksınız”

Törende kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, 23 Nisanı ülke sınırlarını aşan bir coşku ile kutladıklarını belirterek; “Dünya üzerinde çocuklara armağan edilmiş tek bayram olan 23 Nisan’da, farklı ülkelerden gelen çocukları ilçemizde bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”dedi. Konuşmasında, düzenlenen festivalin çocuklara yapılmış önemli bir yatırım olduğunun da altını çizen Başkan Şahin çocuklara seslenerek; “Farklı ülkelerin kültürlerini tanıma fırsatı bulacak, barış ve huzur dolu bir Dünya düşüncesine güç ve ilham katacaksınız” dedi. Yaklaşık bir saat süren etkinliğin ardından Başkan Şahin, organizasyona destek veren tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederek Pendiklileri düzenlenecek olan tüm programlara davet etti.

23 Nisan Uluslararası Pendik Çocuk Festivali etkinlikleri, bugün Necip Fazıl İlköğretim Okulu Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek gösterilerle devam edecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113