• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Dört buçuk yılda gerçekleşen bir İstanbul masalı; Samandıra

Dört buçuk yılda gerçekleşen  bir İstanbul masalı; Samandıra
n İstanbul?un en gözde ve kaliteli yaşam mekânlarından Samandıra, yakın zamanda yaptığı çalışmalarla, yenilikleriyle ve tarihi yapısıyla, İstanbul?a ve dünyaya örnek bir yaşam alanı konumuna geldi.

İstanbul’un en nezih yaşam alanlarından biri olmaya aday Sancaktepe, hızla gelişmekte olan üç belediyenin birleşmesiyle ortaya çıkan bir yapıya sahip. Samandıra, Sarıgazi ve Yenidoğan belediyeleri 2009 yerel seçimlerinde biraraya gelerek tek bir çatı altında toplanıyor. Bu belediyelerden en dikkat çekici olanı ise gerçekleştirdiği yatırımlarla ve tarihi geçmişiyle Samandıra.
n Samandıra Belediye Başkanlığı görevini sürdüren ve Sancaktepe Belediye Başkanlığı için AK Parti aday adayı olan Yusuf Büyük, yaptıkları çalışmaları anlatırken, bundan sonrası için umutlu konuştu. Büyük, göreve geldiklerinde Samandıra’nın şu anda olduğundan çok farklı bir konumda olduğunu belirtti. Samandıra, geçtiğimiz beş yıllık dönem içerisinde gerek yeni kurulan siteler, gerek yeşil alanları, gerekse yapılan eğitim kurumlarıyla kendinden sıklıkla söz ettirdi.
n Başkan Büyük, Samandıra’nın 4,5 yılını köyden kente bir geçiş hikâyesi olarak yorumladı. Büyük, “İstendiğinde ne kadar kısa zaman içerisinde bu değişimin gerçekleşebileceğini göstermiş olduk. Aslında bu hiç de kolay olmayan bir süreçti. Hizmete sunduğumuz onlarca parkta, ilk zamanlar banklar haftalar içerisinde hasar görüp kullanılamaz hale geliyordu. Bizler ise bıkmadan, usanmadan bunları yeniledik. Şu anda gelinen noktada vatandaşlarımız bizden daha çok sahip çıkıyor. Samandıra’daki kentsel dönüşüm hem şehircilik anlamında, hem de toplumsal bir dönüşüm olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz beş yılın içerisinde yüzlerce projeye imza attık. Ancak yapılacak daha çok şey var. Bazılarını bu döneme yetiştiremediğimiz için üzgünüz. Örneğin Samandıra’da bulunan ve İstanbul’un en eski yapılarından birisi olarak gösterilen Damatris Sarayı’nın restorasyonunu bitirememiş olmamız bizim için bir üzüntü kaynağı. Restorasyon planları hazır olan bu projeyi 2010 yılına kadar tamamlamak istiyoruz.”
n  Şu anda Sancaktepe bölgesinde 240 bin üzerinde, Samandıra’da ise 120 bin kişi yaşamakta. Gelecek dönemde gerçekleştirilecek site projeleriyle bu sayının artması hedefleniyor. Şehrin içinde olmasına rağmen kalabalık ve gürültüden uzak bir konumda yer alan Sancaktepe beldesi önümüzdeki dönem İstanbul’un en gözde yerlerinin arasında yer alacak. Birleşecek olan bu üç bölgeden sadece Samandıra gerçekleştirdiği ihracat ile göz dolduruyor. Belde olarak Samandıra, Türkiye’nin toplam ihracatının yüzde üçünü gerçekleştiriyor. Yapılan araştırmada bir önceki seçimlerde bölgede yaşayan insanların üçte ikisi daha iyi ekonomik koşulların sağlanması durumunda bu bölgeden taşınacaklarını açıklarken, 2009 seçimleri öncesinde taşınmak isteyenlerin sayısı beşte birine gerilemiş durumda.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113