• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

CHP'de taciz skandalı! İçeriden pislik akıyor

CHP'de taciz skandalı! İçeriden pislik akıyor
CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı, genç bir kıza tecavüz etti. Sözde kadın savunucusu olduğunu söyleyen İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, skandalı kapatmaya çalıştı.

Bunun ardından ise diğer ilçelerdeki tecavüz skandalları patlak verdi. Usta gazeteciler ise CHP'de yaşanan taciz skandalını Haber7'de Gamze Türk'e değerlendirdi.

 

Nuh Albayrak / Star.com.tr Genel  Yayın Yönetmeni

KAFTANCIOĞLU'NUN TUTUMU TERBİYESİZLİĞE ORTAK OLAN BİR TUTUM

Taciz skandalları normalde bireysel birer terbiyesizlik, ahlaksızlık ama buna karşı parti yönetiminin özelikle referans olduğu söylenen Kaftancıoğlu’nun olayın üzerini örtmeye çalışan tutumu bence o terbiyesizliğe ortak olan bir tutumdur. Çünkü kurumları biz bir bireyin davranışından dolayı kötüleyemeyiz, kurumun tutumu önemli. Bir süre önce bizim HDP’de gördüğümüz skandalda da tacize uğrayanlar parti yönetimindeki kadınlar tarafından susturulmuşlardı.

TACİZ SKANDALINDAN DAHA BERBAT BİR SKANDALDIR

Aynı durumu şu an CHP’de de görüyoruz. Özellikle tacize uğrayan kişiyle görüşüp bu işi kapatmaya çalışılması bence taciz skandalından daha berbat bir skandaldır. Çünkü her meydanda bize ‘Kadın Hakları Dersi’ vermeye çalışan, muhafazakarları İstanbul Sözleşmesi üzerinden kadına şiddete taraftarmış gibi algı oluşturmaya çalışanlar çok küçük bir imtihan ile karşı karşıya kalınca bunu kaybettiklerini görüyoruz. Bu olay CHP’nin bütün yönetiminin baştan aşağıya tamamının kadın hakları, kadına saygı, kadına şiddete karşı durma konusundaki tutumlarının samimiyetsiz olduğunu daha doğrusu münafıklık olduğunu göstermektedir

Akşam Gazetesi Yazarı Hikmet Genç

İÇERİDEKİ ÇATLAKTAN PİSLİK AKIYOR

Hakikaten çok üzücü bir olay. Bunu detaylı bir şekilde konuşmaktan haya ederim çünkü taciz, tecavüz ve kadına yönelik cinsel saldırıdan söz ediyoruz. İşin kötü tarafı da şu; CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısının tacizden ve tecavüzden tutuklanmasından sonra ortaya çıkan daha vahim bir tablo var. Bundan bir kaç ay önce Didim Belediye Başkanı ile ilgili bir soruşturmadan bahsettik. O da çok kötü bir haberdi. CHP’li Didim Belediye Başkanı bir kadına cinsel saldırıdan dolayı hakkında soruşturma başlatılmıştı. Aslında bu olayları tetikleyen içerideki bir çatlak. İçerideki çatlaktan da pislik akıyor. Eski CHP’li Milletvekili Barış Yarkadaş ilk günden itibaren Maltepe İlçe Başkan Yardımcısının tutuklanması gerektiğini dile getirmiştir. Bu olaydan sonra CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yarkadaş’ı kastederek şov yaptığını söyledi.

KAFTANCIOĞLU KÖR, DİLSİZ VE SAĞIRI OYNADI

Bu çatlak sonucunda Avcılar, Sancaktepe ve Ümraniye olmak üzere CHP ilçe teşkilatlarının olduğu yerlerde taciz, tecavüz ve kadına yönelik cinsel saldırı iddiaları ortaya çıktı. Korkunç şeyler ortaya dökülmeye başladı. Bu duruma çok üzüldük. Canan Kaftancıoğlu’nun bu olaylara önem vermediği hatta örtbas ettiği ortaya çıktı. Bu bir felaket. ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ cümlesi üzerinden en fazla konuşan, çağdaş, aydınlanmacı, sözde kadın hakları savunucusu olan Canan Kaftancıoğlu’nun gerçek bir olay ile karşılaştığında nasıl kör, dilsiz ve sağırı oynadığını görmüş olduk. Özellikle bu tür aşağılık suçların örtbas edilmesi hiç bir siyasi rant için kabul edilebilir bir şey değildir. Kaftancıoğlu tüm bunların arkasında bir operasyon olduğunu düşündüğünü söyledi. Bu kişileri tacize ve tecavüze zorlayan birileri mi vardı? Ne demek bunun arkasında operasyon var? Ortada açık bir şekilde alçak eylemler var. Buradan da yırtmaya çalışıyorlar ama bu olay burada kapanmaz. 

Türkiye Gazetesi Yazarı Batuhan Yaşar
PARTİ İÇERİSİNDE NORMALLEŞTİRİLMİŞ ADETA

Bu konunun çok derinlikleri var. Öteden beri olan bir şey. Daha önce biz bunların hiçbirini duymuyorduk yeni yeni duymaya başladık. ‘Kol kırılır yen içinde kalır’ mantığıyla çözülüyordu. Kamuoyu tecavüz ve taciz olaylarını yeni öğrenmeye başladı çünkü artık olayların üstünü kapatamıyorlar. Belki bizim duyduklarımız onda biri. Bunun bir alışkanlık haline geldiği anlaşılıyor. Parti içerisinde normalleştirilmiş adeta. Canan Kaftancıoğlu’nun tavrını da ikircikli buluyorum. Yüzünde maskeler var. Kadın haklarından, kadına saygıdan, kadına hoşgörüden bahseden bir kadın bunların üzerini kapatır mı? Sorunun cevabı tam da burada. Canan Kaftancıoğlu da maske takan CHP’lilerden sadece birisi.

KAYNAK: HABER7
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113