• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

ÇANAKKALE’DEN DERS ÇIKARMAK VE UKRAYNA OLMAMAK İÇİN

İbrahim Ciminli

Tarihin tekerrür etmemesi ondan ders almakla mümkündür.

Tecrübeler geleceğe ışık tutar. 108 yıl önce, birinci dünya savaşında ne olmuştu? Osmanlı Devleti’ne hangi devletler saldırmıştı?

Saldıranlar; İngiltere, Fransa, İtalya, Yunanistan, Rusya hatta Avustralya, Yeni Zelanda ve Hindistan’dan getirilen askerler. Osmanlı Devleti tam sekiz kat küçültüldü. Ülkemize üşüştüler ve paylaştılar. Üç milyona yakın insanımızı katlettiler.

Bugün Ukrayna’nın başına gelenler o gün Osmanlı’nın başına gelmişti. Çanakkale direnişi ve zaferi ile İstanbul’u ve Anadolu’yu elimizde tutabildik. Şimdi bu Anadolu topraklarını, her karışı şehit kanları ile yoğrulmuş bu cennet vatanı da bize çok görüyorlar.

Rusya nasıl Ukrayna’yı yakıp yıkıyor ve savunmasız bırakmak istiyorsa,  Amerika ve Avrupa’da Türkiye’yi savunmasız ve zayıf düşürmek istiyor ancak sadece saldırı yöntemleri farklı. Bize sinsice ve şeytanca saldırıyorlar. Güçlü Türkiye istemiyorlar. Bundan dolayı teröre ve ihanet şebekelerine destek veriyorlar, Türkiye’ye karşı silah ve savunma ürünleri ambargosu uyguluyorlar, ekonomik ve siyasi müdahaleler yapıyorlar, nifak tohumları ekiyorlar. Ve bunu sürekli devam ettiriyorlar.

Türkiye’yi yeniden bölüp paylaşmak istiyorlar. Tarihe bakınca bugünü anlamak hiç de zor değil. Ancak bu sefer istediklerini yapamayacaklar, bu millet buna fırsat vermedi ve vermeyecektir. Türkiye güçlenerek yoluna devam edecektir.

18 Mart Çanakkale Zaferinin 107. yıldönümü vesilesiyle Çanakkale şehitlerimizi ve gazilerimizi, yine Birinci Dünya Savaşında yedi cephede vatanımızı savunan şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.

Bu yazı toplam 741 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113