• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Cahit Arf’te Matematik Günü

Cahit Arf’te  Matematik Günü
Geçtiğimiz 5 Nisan ‘da İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde Cahit ARF Orta Okulu’nda Matematik Günü kutlandı.

Okul Müdürü Hasan Ateş programın açış konuşmasında şunları kaydetti, “Geleneksel hale getirdiğimiz “Cahit Arf’ı anma ve matematik günü” programına hoş geldiniz.

MATEMATİK ALANINDA ÇIĞIR AÇTI

Adını gurula taşıdığımız Ord. Prof. Dr. Cahit Arf’ın Selanikte başlayan hayatı, İstanbul’a dönüşü ömrünün büyük bir kısmını Almanya’da geçirdiği sırada ortaya koyduğu bilimsel çalışmaları, kendi adını taşıyan Arf teoremleri ile matematik alanında çığır açmış bir bilim adamıdır.

Bugün burada bizleri buluşturan o büyük isimdir. Okulumuz idarecisi öğretmen, öğrenci ve velileri olarak bu günü kutlamaktan büyük onur duyuyoruz.

Cahit Arf ismini gelecekte okulumuzdan nice matematikçiler yetiştirileceğinin ön adıdır. Öğrencilerimizin matematiği sevmelerinin bir gerekçesidir. Ayrıca burada böylesine güzel bir ismin okulumuza verilmesine sebebiyet veren aynı zamanda kendiside bir matematikçi olan ilçe milli eğitim şube müdürümüz Cahit Bozkulak’a teşekkür ediyoruz.

AVRUPA'YI GEZDİK

Bu büyük bilim adamının öğrencisi ve sınıf arkadaşını aramızda görmekten büyük onur ve mutluluk duyduk. Kendilerini saygıylı selamlıyorum.

Geçtiğimiz dönem okulumuz commenius projesini kazanmış olup, ülkemizi yurt dışında temsil etti. Bir grup öğrenci ve öğretmen ile avrupanın bir çok kentini görme olanağı bulduk. Okulumuz yeni bir proje için ulusal ajansın onayını bekliyor.

Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz bu programımızda birazdan okulumuzdaki TÜBİTAK’ın katkılarıyla yapmış olduğumuz matematik yarışmasına katılan ve ödül alan öğrencilerimizi tanıtacağız. Geçen yıl yaptığımız yarışmada birinci olan iki adaydan biri okulumuzdan çıkmıştı. Öğrencimiz bugün Hava Harp Okulunda okumaktadır. Bu yarışmada derece alan öğrencilerimizde umarım hayatlarında çok güzel başarılara imza atarlar.

Programımızın hazırlanmasında emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerime teşekkür eder, katılımlarından dolayı herkese en derin teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım.

Programa Ord. Prof. Dr Cahit Arf’ın sınıf arkadaşı Prof. Dr. İlhan İKEDA, öğrencileri Prof. Dr. Mithat İDEMEN ile Selçuk TARAL’ da katıldı.

Cahit Arf anma töreninde katılımcılara plaket ve çiçek takdim edildi. Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin  ardından program son buldu.











  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113