• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 7 °C

Bir Yastıkta 40 Yıl

Bir Yastıkta 40 Yıl
Aile kurumunun öneminin farkında olan Pendik Belediyesi, evlilikte karşılıklı anlayışın ve sadakatin önemine dikkat çeken bir organizasyona daha imza attı.


“Bir Simidi  Dörde Böldüm”
Meliha Birkan, evliliği boyunca eşiyle birlikte yaptığı fedakârlıklara değindi:
“1954 yılında evlendiğimde ben 16, eşim ise 18 yaşındaydı. 3 odada, 20 kişinin yaşadığı bir eve, gelin olarak gitmiştim. Ama bu durumdan şikayetçi değildim. Daha sonra İstanbul’a taşındığımızda, elimizde hiç bir şey yoktu. 5 sene boyunca kirada oturduk, beraber sabahlara kadar çalıştık, evde kese kağıdı yaptık, örgü ördük. Yeri geldi, bir simidi dörde böldüm ve çocuklarıma paylaştırdım. Ama çocuklarıma hep sabırlı olmalarını, bir gün hepsine tek simit verebileceğimizi anlattım. Allaha şükür, sonra ev sahibi olduk ve çalışmalarımızın karşılığını aldık. Bugüne kadar eşimle aramda en ufak bir tartışma, çekişme olmadı. Mutluluğumuzun sırrı da bu karşılıklı saygı ve fedakârlık. Bugün 46 torun sahibiyiz. Ama ben kendimi yeni evli gibi hissediyorum.”

Çiftlere “Tek Yastık”  Hediye Edildi
Belediye başkanıDr. Salih Kenan Şahin, Birkan çiftine, Pendik Belediyesi’nin günün anısına özel olarak hazırladığı ve üzerinde “Bir Yastıkta Kırk Yıl” yazılı yastığı hediye etti.

Daha sonra kürsüye çıkarak anılarını misafirlerle paylaşan Rahime-Murteza Kandaz çiftine ise, hediyelerini Savaş Ay verdi. 53 yıldır evli olduklarını söyleyen çift, manevi açıdan değeri büyük olan yastığı, Savaş Ay’ın elinden aldıkları için çok mutlu olduklarını söyledi ve Pendik Belediyesi’ne teşekkür etti.
52 yıldır evli olan Ayten-Halil Zaim çiftine ise, hediyelerini Pendik Kaymakamı M. Haluk Saygı verdi. Salonda bulunan diğer çiftlere hediyeleri daha sonra takdim edildi.

Savaş Ay’dan  Çiftlere Jest
Pendik Belediyesi’nin düzenlediği programa katılan usta gazeteci Savaş Ay, salondaki çiftlere jest olarak tepside çay servisi yaptı. Barış Manço’nun şarkıları eşliğinde unutulmaz bir gün yaşayan Pendikli çiftler daha sonra belediye tarafından hazırlanan anı defterine, uzun evlilik yaşamları boyunca yaşadıkları deneyimleri ve o anki duygularını aktardı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113