• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Banyo yapanlar dikkat!

Banyo yapanlar dikkat!
Görme, insan hayatının en önemli beş duyusundan biridir. Gözlerimize ne kadar iyi bakarsak, göz sağlığına ne kadar çok özen gösterirsek görme duyumuz da o kadar iyi olur.

Göz sağlığınızla ilgili sıkıntılar yaşıyorsanız ve kontak lens kullanıyorsanız daha fazla özen göstermeniz gerekiyor. Kontakt lens kullanıcıları acanthamoeba keratitis isimli ölümcül bir enfeksiyon riskiyle her zaman karşı karşıya.

Kontakt lens kullanıyorsanız acanthamoeba keratitis isimli ölümcül enfeksiyona karşı hazırlıklı olmalısınız. Bu enfeksiyon kalıcı görme kaybına veya körlüğe neden olabilir. Nadir görülen bir enfeksiyon olsa da yıkıcı etkilerini göz önünde bulundurarak hazırlıklı olunmalıdır. Uzmanlar özellikle duşa girerken kontakt lensini çıkarmayanlara önemli uyarılarda bulundu.

KİRLİ SU TEMASINA DİKKAT

Duşta kontakt lens takıldığında Acanthamoeba keratite yakalanma riskinin arttığını belirten uzmanlar, bu yüzden lens gösterirken takmayın uyarısında bulundu. Acanthamoeba ile karşılaştığımızda genel olarak herhangi bir zarar vermiyor. Ancak amip korneayı enfekte ettiğinde bu Acanthamoeba Keratitis ile sonuçlanıyor.

KONTAKT LENS KULLANICILARI BÜYÜK RİSK ALTINDA

Nadir bir enfeksiyon olmasına rağmen, kontakt lens kullanıcıları arasında daha yaygın. Hastalar için ciddi komplikasyonlara neden olabilir, bu da görme bozukluklarına veya kalıcı görme kaybına neden olabilir. Ağır vakalarda kornea nakli gerekli olabilir.

ACANTHAMOEBA KERATİT NEDİR?

Acanthamoeba keratitis, korneayı etkileyen çok ağrılı ve ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Acanthamoeba, doğal olarak oluşan, serbest yaşayan bir amiptir (tek hücreli organizmalar).

Acanthamoeba, musluk suyu, kanalizasyon sistemleri, toprak, yüzme havuzları, jakuziler ve saunalar gibi kaynaklarda yaşar. Kaynak:Yeniakit

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113