• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C

Atatürk Havalimanını Amerika’ya peşkeş çekmek

İbrahim Ciminli

7 Mayıs 2023 Pazar günü, Milletimiz Atatürk Hava Limanından, bu alanın Amerika’ya peşkeş ve tahsis düşüncesine kuvvetli bir tepki göstermiş ve 2 milyon kişilik şiddetli bir tokat indirmiştir. Daha muhalefette iken Atatürk Havalimanını Amerikan şirketine bedavadan tahsis edeceğini söyleyen zihniyet, Allah korusun iktidara gelirse ülkemizin tüm değerlerini haraç mezat Amerika ve Avrupa şirketlerine devredeceğinin işaretlerini vermektedir. Muhalefetin lideri hayal dünyasında kendisini başkan zannediyor,  alıyor, satıyor, kimseye sormadan. Tehlikeli olan, bunu söyleyen kişinin muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı olması. İhale yok, araştırma yok, kanun yok, hukuk yok, ortaklarıyla bile istişare yok, Meclis kararı yok sanki rüyasında konuşan adama benziyor. Birilerinin onu uyandırması lazım. Fikri tükenmişlik ve mandacılık hastalığının ortaya çıkan belirtisi. Bunun ilacı yok, tedavisi de mümkün değildir. Gerçi millet onu 14 Mayısta uyandıracak. Gerçek dünyayla ve gerçeklikle yüzleşecek

Söz konusu şirket Amerikan devletine bağlı, onun kurallarına göre çalışan, bilgilerini Amerikan devleti ile paylaşmak zorunda olan bir şirkettir. CIA onun bütün bilgilerine, alımına ve satımına müdahildir. Çünkü söz konusu olan; uzay ve yüksek teknolojidir. Amerikan senatosunun izin vermediği bir üretimi ve araştırmayı yapamaz. Amerikan bayrağını dalgalandırır. 

Türkiye’de bu işi yapan devlet şirketleri var. Yerli ve milli ikibinden fazla doğrudan bu işlerle uğraşan kamu ve özel şirket olmasına rağmen, savunma ve uzay teknolojisinde bu kadar mesafe almışken, bu hassas konuyu yabancılara teslim etmeği düşünmek akıl tutulmasıdır. Böyle muhalefet düşman başına! Gerçekten dünyada hiçbir ülkede böyle bir muhalefet anlayışı yoktur.

Yerel özerklik vaadi ile dağdaki teröristlere selam çakmak, Suriye ve Libya’daki askerlerimizin orada milli güvenliğimiz için bulunmalarının devamını içeren tezkereye Hdp ile birlikte red oyu vermek, Türk ekonomisini  yabancı kayyum Rıfkin’e, stratejik ve milli projeleri yabancı şirketlere devredeceğini söylemek, terör suçlarından dolayı ceza alanları serbest bırakacağım vaadiyle onlara; “sana söz” demek büyük bir hata ve ülkemize yapılabilecek en büyük kötülüktür. “Sana Söz” Amerika’ya, Amerikan şirketine Atatürk havalimanını peşkeş çekme sözü mü dür?

Türk şirketi ve Türkiye’deki yabancı yatırımcı arasındaki fark nedir biliyor musun? Yabancı şirketler, sahipleri Türk’te olsa, ait olduğu ülkenin çıkarlarına göre hareket ederler. Ait olduğu ülke sana ambargo uygularsa, o şirket de buna uymak zorundadır. Yani savunma sanayisinde ve uzay teknolojilerinde faydalanırsın diye getirdiğin şirket, sana en büyük zararı, ihtiyacın olduğu en hassas zamanda verir. Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olursun. Kafası bozulduğunda çekip başka ülkelere gider. Hani sen Baykar’ı böyle suçluyorsun ya. Aslında bunu tam da sen yapıyorsun. 

Türkiye’nin strajik projelerini Amerikan şirketlerine teslim ederek hiçbir sonuç alamazsın. Türkiye’nin müteşebbislerine ve gençlerine, Teknofeste katılan yüzbinlerce gence güvenmelisin. Çünkü gelecek oradadır. Geleceğini Amerikan gençliğinde arama, Türkiye’nin gençlerinde ara. Ülkemizin muhtaç olduğu kudret, gençliğimizin muhteşem zekasında, çalışma azminde, vatan ve mukaddesat aşkında  mevcuttur. Tabii ki kıymet bilene, cevherden anlayana!

Bu yazı toplam 353 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113