• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Arzu Öztürk'ten önemli LGS ve YKS açıklaması

Arzu Öztürk'ten önemli LGS ve YKS açıklaması
Pendik Bil-Fen Eğitim Kurumları Kurucusu Arzu Öztürk, yaklaşan sınavlar öncesi öğrencilere ve velilere önemli uyarılarda bulundu.

Bil-Fen Pendik Eğitim Merkezi Kurucusu Arzu Öztürk, yaklaşan YKS ve LGS öncesi hem öğrencileri hem de velileri bilgilendirici önemli açıklamaların altına imza attı.

Eğitimci Öztürk, yaptığı açıklamada, şu görüşleri paylaştı; Liseye ve üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan gençler için kısa bir süre kaldı.  Bu süre zarfında gençler özellikle konu öğrenmeden ziyade deneme sınavları ile kendilerinin artı ya da eksilerini görebilirler.
Özellikle deneme sınavlarında yapamadıkları soruları ya da boş bırakılan soruların cevaplarını öğrenirlerse o zaman çok daha avantajlı bir pozisyonla sınava girmiş olabilecekler.

Sınavdan bir gün önceki son cuma günü geçen yıl  yapılan deneme sınavını çözmelerinde yarar var. Bununla birlikte çocuklarımız yalnızca  bağlı bulunduğu kurumların deneme sınavlarını değil,  başka kurumların deneme sınavlarına da bakmalarında yarar var. 

Bununla birlikte sınavda zaman olayı son derece önemlidir. Bir sorunun gerek LGS'de gerekse YKS' de ne kadara karşılık olduğunu rehberlik ve psikolojik danışmanları bilgilendirmiştir. Zamanla hareket etmeleri lazım. Sınavdaki sorulara baktığımızda %10'u çok kolay, %20'si kolay, %40'ı normal, %20'si zor ve %10'u çok zor olarak çıkacaktır. Özellikle LGS'de 3 yanlışın 1 doğruyu, YKS'de 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü sistemde, gençlerin bilmedikleri ya da sonuncundan emin olamadıkları soruları işaretlememeleri lazım. Çünkü zaman kaybına yol açarak doğru soruların da
gitmesine sebep olacaktır.

Burada velilere de önemli bir görev düşüyor. Bu sınav sürecine yaklaşırken biraz daha anlayışlı, karşıdaki gencin stresi yüksek olduğu için onun yerine kendisini koyarak, empati kurarak yaklaşmalarında yarar var. Sınavdan önceki gün de çok önemli. O gün abartılı hareketlerden kaçınmakta yarar var. Bırakın gençler kendileri belirli kurallar içinde zamanlarını geçirsinler. Bu saatten sonra şunu yiyeceksin ya da şu saatte yatacaksın cümleleri kurulmamalı. Sınav sabahı ise abartılı şekilde davranmamak lazım.
Sınava giderken de mümkün olduğu kadar az kişiyle gitmeleri gerekiyor ( 1 ya da 2 kişi). Onlar sınava 
girdiklerinde de kısacası ellerinden gelenin en iyisini yapacaklar. Gerek deneme sınavları sonunda, gerekse gerçek sınavda  sınavdan çıktıktan sonra nasıl geçtiğini sormayın. Onlar rahatlasınlar, sonrasında cevabını vereceklerdir. Son nokta şu: Artık sınav kapıya gelmiştir. Yaşam tarzında herhangi bir  değişiklik yapmadan hazırlıklara devam edebilirler." şeklinde konuştu

Arzu Öztürk, sınava girecek LGS ve YKS adaylarına her yönüyle yarımcı olduklarını da keydetti.

Pendik Bil-Fen Yetkilileri,  kurumun  0216 506 2251 ve 0542 151 1154/53/52 nolu telefonlarının veli ve öğrencilerin danışmanlığı için mesai saatleri dahilinde sürekli hizmet verdiğini kaydettiler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113