• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

ARALIK AYINDA İSTANBUL’UN DÖRT BİR YANINDA MOBİLET’TE YERİNİZ HAZIR

ARALIK AYINDA İSTANBUL’UN DÖRT BİR YANINDA MOBİLET’TE YERİNİZ HAZIR
İstanbul’da şehrin temposu aralık ayında da hız kesmeden devam ediyor. Yılın son ayında da Mobilet’teki etkinliklerin tadı bir başka çıkıyor.

Tiyatrodan konserlere, konferans programlarından ve atölye çalışmalarına kadar pek çok etkinliğe “Yerin Hazır” diyen sosyal keşif ve biletleme platformu Mobilet’in aralık etkinliklerinden öne çıkan bazıları şu şekilde;

 

Altıüstü Kabare’de eğlence bitmiyor

Sadece kabare gösterileri ile programını özelleştiren Altıüstü Kabare, aralık ayı boyunca eğlencenin adresi olmaya devam ediyor. Dört farklı dünya, dört ayrı çift, dört benzemez hikâyeyi odağına alan ve 2023 yeni tiyatro dergisi emek ve başarı ödülleri en iyi müzikal performans kadın ve en iyi müzikal performans erkek ödüllerinin de sahibi olan Çiftler Çiftler oyunu 1, 2, 15, 16, 23 ve 30 Aralık tarihlerinde ve Burçhan Göze’nin hem yazık hem de yönettiği ve günlük, gündelik, günübirlik olaylara karşı birtakım hezeyanları ve tek kişilik direnişini izleyiciyle paylaştığı Bir Takım Terslikler performansı 24 Aralık Pazar günü Altı Üstü Kabare sahnesinde seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. 

 

Oda Tiyatrosu’ndan “Gorki” sahnede

1901 yıllı Moskova. Maksim Gorki kışı geçirmek üzere geldiği bir çatı katında çalışıyor. Lenin ile ilk tanışmasını kaleme alıyor. Ama kütüphanesinden onun evini gözetleyen Tereza ile tanışması hayatına değişik bir renk katıyor. Bir yandan Tereza’nın sevgilisi Boles’e yazmak istediği mektupla uğraşıyor bir yandan da Tereza’nın tacizkar konuşmalarına o büyük soğukkanlılığı ile cevap veriyor. Kaan Erkam’ın kaleme aldığı ve Ali Yaylı’nın yönetmenliğini üstlendiği Oda Tiyatrosu prodüksiyonuyla seyirciyle buluşan “Gorki”nin başrollerini Almina Pilancıoğlu ve Uğur Özbağı paylaşıyor. İzleyicisinin kafasını bir hayli karıştıran bir perspektiften ele alınan “Gorki” 2 Aralık Cumartesi akşamı Şişli Tiyatrosu’nda seyircisini selamlamaya hazırlanıyor.

 

Culture Next Kültürel Değişim Konferansı ikinci kez düzenleniyor

Katılımcılarını kültürdeki değişim ve iş dünyası için gelecek vadeden kavramları birlikte keşfetmeye davet eden ve bu yıl ikincisi düzenlenen Culture Next Kültürel Değişim Konferansı 7 Aralık Perşembe günü Maximum Uniq Hall’da katılımcılarını ağırlayacak. BWA reklam ajansının global trend raporunda yer alan ve Türkiye için anlamlı olan trendleri derinlemesine inceleneceği konferansın moderatörlüğünü M.Serdar Kuzuloğlu üstlenirken program boyunca “İş ve Yaşam Sınırları”, “Azla Çoklamak”, “Toprağa Dönüş”, “Sıfır Molası” ve “Aktif Yaş Alma” konu başlıklarında alanında tecrübe sahibi isimler konuşmacı olarak yer alacak.   

 

Tat & Tanış “Sommeliers’ Selection” CVK Park Bosphorus Hotel’de katılımcılarını bekliyor

Şarap-sever dostu, interaktif ve Türk şarapları için referans noktası haline gelen “Gustobar Events” tarafından organize edilen Türkiye’nin iki en büyük şarap tadım etkinliğinden biri olan Sommeliers’   Selection; şarap ve gurme gıda üreticileri ile kanaat önderlerini, ikram ve perakende sektörü   profesyonellerini, şarap kavı olanları, yemek ve içki meraklılarını, tadım konusunda kendini geliştirmek isteyenleri, sektöre girmek isteyen yatırımcıları ve şarap yan sanayisini bir araya getiriyor. Etkinliğin birinci bölümü olan “Tat & Tanış” “aromatik bir yolculuk” başta şarap olmak üzere, zeytinyağı, peynir, ekmek ve şarküteri ürünleri gibi gurme gıda üreticilerinin de olduğu 50’den fazla üretici ile tanışıp 300’den fazla lezzeti tadabileceksiniz. Farklı etiketlerin üreticiden bağımsız olarak üzüm cinsi ve yoğunluğuna göre sıralanacağı Tat & Tanış alanında, ürünleri ideal tadım sırasında ve sıcaklığında tadabilecek, benzersiz bir tadım deneyimi yaşayacaksınız. Tadım alanında öncelikle köpüklüler, ardından hafif beyazlar, sonrasında orta ve tam yoğunluktaki beyazlar olacak. Onları ise rozeler ve yoğunluğu artan şekilde kırmızılar takip edecek. 9 ve 10 Aralık tarihlerinde CVK Park Bosphorus Hotel’de gerçekleşecek Sommeliers’ Selection’ın “Tat&Tanış” etkinlikleri için şimdi Mobilet’te yeriniz hazır.

 

DasDas’ın aralık ayı programı yine göz dolduruyor

Ataşehir’de etkinlik takvimini belirleyen DasDas, tiyatrodan konsere, stand-uptan birbirinden farklı deneyim atölyelerine uzanan dolu dolu bir programla aralık ayında misafirlerini ağılamayı sürdüyor.

Tiyatronun dehlizlerinden, insanları yüzyıllardır korkutarak uzaklaştıracak kadar karanlık, acımasız ve uğursuz bir hikaye… Hayır, yalnızca bir hikaye de değil, kefareti ödenmemiş bir karşıt hikaye: daha çok insan denen mahlukların sirkinde dehşetle büyüyen ve şok eden bir çığlık. Nümayişlerin, buhranların ve teslim olmuş mantığın çağında, Shakespeare’in Titus Andronicus’undaki canavarca ruhunu ve kurgusunu yakalayıp, onu ve karakterlerini yeniden canlandıran genç yazar Olga Bach, absürt yüzyılımızın tam ortasında, korkunç bir adamın efsanesine sihirle dokunuyor. Canavar ruhlu bir Romalıyı, her şeyin kapitalizm mezbahasında alınıp satıldığı, müteahhitlerin ve sığır tüccarlarının dünyasına hapseden yazarlar tıpkı vahşi bir katliamın çözümlemesi gibi, hırsızlığın, ihanetin, sapkınlığın ve yamyamlığın hikayesini günümüz diliyle anlatıyor.

Zevk korkunun yerine geçince kendi taklidine dönüşüyor. Medeniyet ve sanat ne kadar uğraşsa da dil hepimizi suçlu ilan eden acımasız ve manasız bir kanun haline geliyor. Sonunda korku kendisiyle alay ediyor – ve biz onu kendi içimizde yeniden deneyimliyoruz.

Shakespeare’in ilk trajedi eseri olarak anılan Titus Andronicus’undan genç yazar Olga Helen Bach ve Thomaspeter Goergen tarafından uyarlanan “Titus Kompleks”in yönetmen koltuğunda hayallerimizin sınırlarını zorlayan yönetmen Ersan Mondtag oturuyor. DasDas’ın tiyatro sezonuna en yeni armağanı olan ve oyuncu kadrosunda ise Can Sipahi, Didem Balçın, Doğukan Polat, Elçin Afacan, Ferit Kaya, Mert Fırat ve Onur Dilber’in yer aldığı “Titus Kompleks”, 1 Aralık Cuma ve 2 Aralık Cumartesi günü DasDas sahnesinde seyircisini selamlamaya hazırlanıyor.

 

2015 yılından bugüne sahnede olmayı sürdüren TuzBiber’in en iyi komedyenlerinin 15’er dakika sahne aldığı “TuzBiber 6’lı” Stand-Up gösterisi; 1 Aralık Cuma, 2 Aralık ve 9 Aralık Cumartesi akşamı DasDas sahnesinde katılımcılarını gülmeye doyuracak.

6-9 yaş arası çocuklar için tasarlanan “Zihin-Beden Atölyesi” Yaratıcı Dans Pedagojisi ile P4C (Çocuklar için Felsefe) yönteminin bir araya getirilmesiyle planlanmış bir deneyimsel öğrenme programıdır. Çocukların hem bedensel hem de zihinsel olarak aktif bir süreç geçirmesini ve öğrenme süreçlerine ebeveynlerin de dahil edilmesini hedefleyen ve her oturumunda farklı bir kavram/temayı ele alacan programı ile 2 Aralık Cumartesi ve 3 Aralık Pazar günü minik katılımcılarını bekliyor.

Dünya yorgunu ve hayattan umudunu kesmiş Pilot Sahara Çölü’nde bozulan uçağını tamir etmeye çalışırken gizemli bir şekilde ortaya çıkan Küçük Prens’in sorusuyla kendine gelir. Sekiz güne yayılan ve bir ömür akıldan çıkmayan bu karşılaşmanın ilk cümlesi: “Lütfen, bana bir koyun çizer misiniz?”dir. Yönetmenliğini Kayhan Berkin’in üstlendiği ve Taha Tegin Özdemir’in Küçük Prens’e hayat verdiği oyunun oyuncu kadrosunda Deniz Işın, Doruk Şengün, Kenan Ece yer alıyor. Antoine de Saint-Exupéry’nin aynı adlı ölümsüz eserinden, çok farklı bir uyarlamayla sahneye aktarılan “Küçük Prens” 10 Aralık ve 17 Aralık pazar günü DasDas’ta minik tiyatro severlerin karşısında olacak. 

Doğru ve yanlışın, gerçekte olan veya olmayanın, anıların ve travmaların karıştığı kaygan bir zeminde, gerçekliğin doğasına dair sorular ile seyircileri baş başa bırakan ve Şerif Erol, Zeynep Dinsel, Kübra Balcan, Alper Baytekin, Yasemin Taş ve Devrim Özder Akın’ın göz alıcı performanslarıyla sahneye taşıdıkları “Baba” oyunu, 4 Aralık Pazartesi ve 19 Aralık Salı akşamı DasDas’ta seyircisiyle buluşuyor.

Edmond Rostand’ın unutulmaz eseri Cyrano De Bergerac, Ahmet Sami Özbudak’ın reji yorumuyla yeniden canlanıyor ve geçmişten bugüne bir köprü kuruyor. Bülent Emin Yarar’ın Cyrano’ya hayat verdiği oyunun kadrosunda Caner Erdem, Ece Çeşmioğlu Ölmez, Elif Mandan, Erol Babaoğlu, Ertuğrul Gümrükçüoğlu, Fatin Elcim, Mert Fırat, Ömer Faruk Tezgel olmak üzere birçok deneyimli ve genç isim bir araya geliyor. Müzik süpervizörlüğünü Harun Tekin’in üstlendiği, dekor ve ışık tasarımı ise Cem Yılmazer tarafından yapılan DasDas özel prodüksiyonu “Cyrano” 5 Aralık Salı akşamı izleyicisini selamlamaya hazırlanıyor.

Deniz Kaptan’ın Kadın Hikâyeleri kitabından seçilen ve farklı sınıf, kültür ve çevreden kadınların dilinden monologlardan sahneye uyarlanan “Tut! Bırak!” oyununda sözcükler, dans ve enstalasyonla iç içe geçerek kadınların hikâyelerinden performatif bir alan ve eylem yaratılıyor. Boşluktaki malzemeyi tamamen bir enstalasyon alanına dönüştüren, Theater Antract(Belçika) ortak yapımıyla sahneye aktarılan ve Layla Önlen’in tek kişilik performansıyla göz doldurduğu “Tut! Bırak!” 5 Aralık Salı akşamı izleyiciyle buluşacak.

Murat Gülsoy’un aynı adlı romanından, Ceren Boz ve Nagihan Gürkan tarafından sahneye uyarlanan ve kendini bilmek ve bulmak arasındaki bir kayboluş hikayesi anlatan "Yalnızlar İçin Çok Özel Bir Hizmet” 6 Aralık Çarşamba akşamı ve göçün toplumsal bellek üzerindeki etkileri ve insan doğası üzerinde yaptığı tahribatı üç farklı toplumun fertleri üzerinden anlatan “Galbiel’in Düşü” 27 Aralık Çarşamba akşamı Anadolu Efes Mavi Sahne etkinlikleri kapsamında seyircisini selamlayacak.

Yönetilmekte olan medyatik çılgınlıkların zengin çeşitliliği arasında durup düşünmemiz için bir toplaşma çağrısı yapan, Öner Erkan’ın yönetmen koltuğuna oturduğu, Erdem Şenocak, Levent Kazak, Melikşah Altuntaş ve Nezaket Erden’in oynadığı “Şimdi”, 17 Aralık Pazar günü 15.00 ve 19.00 saatlerinde gerçekleşecek iki gösterimi ile tiyatro severlerin karşısına çıkıyor.

Shakespeare' in dünyanın en bilinen romantik tregedyası olan “Romeo ve Juliet” 9 Aralık Cumartesi ve 22 Aralık Cuma akşamı izleyicisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Mert Fırat ve Nagihan Gürkan’ın birlikte yönettiği ve Barış Gönenen, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Ceren Boz, Deniz Can Aktaş, Duhan Çebi, Ertuğrul Gümrükçüoğlu, Evren Bingöl, Hülya Gülşen, Naz Çağla Irmak, Onur Tanyeri, Sinan Gülşen, Tarık Uğur Özenbaş ve Ümit Erlim’in oyuncu kadrosunda yer aldığı “Romeo ve Juliet”, aşkın ne olduğunu, insanın aşkı için neler yapabileceğini ve aşk uğruna verdiğimiz mücadeleyi ve vazgeçişleri konu alıyor. 

DasDas Impro’nun her gösterimde farklılaşan doğaçlama tiyatro oyunu “Bi’ Takım Olaylar” 10 Aralık ve 17 Aralık Pazar günü izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Sevda Çevik, Kadir Çevik ve Özgün Aydın’ın yönlendirmeleriyle sergilenen “Bi’ Takım Olaylar”da sahnede bulunan oyuncular Ali Çakır, Baransel Dursun, Çisil Ertürk, Duhan Çebi, Gizem Kaman, Hakan Kahraman, Hamza Yaman, Selin Sarıdaş, Sema Özkan, Serap Öztürk ve Tufan Afşar her gösterimde farklı bir performansa imza atıyor.

Bertolt Brecht’in Shen Te/Shui Ta karakteri üzerinden inşa ettiği, iyi-kötü karşıtlığını sunduğu, toplumsal yaşamda iyi insan olma sürecinin ne kadar zorlu ve sınayıcı bir mücadeleden geçtiğini vurgulayan oyunu “Sezuan’ın İyi İnsanı” Sercan Özinan rejisi ile 10 Aralık Pazar akşamı DasDas’ta tiyatro severleri bekliyor.

Devekuşu Kabare’nin unutulmaz prodüksiyonu ile hafızalara kazınan Turgut Özakman’ın “Deliler” oyunu, günümüze taşınıyor. Yönetmenliğini büyük usta Metin Akpınar ile Mert Fırat’ın birlikte üstlendiği “Deli Bayramı” oyunu 11 Aralık Pazartesi ve 24 Aralık Pazar akşamı tiyatro severleri selamlayacak. 

Yedi kadının özgürlükleri için yan yana durduğu, el ele verdiği, hayatları pahasına mücadele ettiği ama şarkılarını söylemekten asla vazgeçmediği müzikli oyun “Dünya Yerinden Oynar” Mert Fırat rejisiyle seyirciyle buluşmayı sürdürüyor. İstanbul yalılarının birinde geçen ve izleyicinin İstanbul semalarında dolaşan bu tanıdık melodileri mırıldanırken kadınların sözlerine kulak da kabartacakları “Dünya Yerinden Oynar” 12 Aralık Salı akşamı seyircilerle buluşacak. 

İstanbul Feriköy’de yaşayan Mardin göçmeni Süryani bir ailenin doğuştan özel gereksinimli en büyük çocuğu Feramuz’un ailesi bu eski apartman dairesinde, dışarıdaki kocaman dünya ile var olma savaşını sürdürürken, Feramuz da benzer bir savaşı büyülü gerçek dünyasında kendi yöntemleriyle vermektedir. Süper kahramanlara, belgesellere, müziğe ve ateşe tutkun Feramuz’un hikayesini anlatan “Feramuz Pis!” 12 Aralık Salı akşamı tiyatro severlerin karşısına çıkacak. 

2008 yılında Bartu Küçükçağlayan (Canavar Banavar), Cem Yılmazer (Afordisman Salihins) ve Gülin Kılıçay (Gülinler) tarafından İstanbul'da kurulan, ‘Full Faça’, ‘Ay Şuram Hala Ağrıyor’, ‘FIRTINAYT’ albümleri ve çıkardıkları teklileriyle büyük bir dinleyici kitlesi yakalayan Büyük Ev Ablukada, yaratıcı sahne dekorları ve bitmeyen enerjileri yeni albümleri “Defansif Dizayn”ın konser serisinin ilk iki performansıyla aralık ayında DasDas’ta sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. İlk teklisi 'Yangın Akvaryum ile dinleyicilerini daha da meraklandıran ve bir sene gecikmeli bir şekilde sevenleriyle buluşturdukları yeni albümleri “Defansif Dizayn”ın şekilli konser serisi 15 Aralık Cuma ve 16 Cumartesi akşamı DasDas’ta.

Hızlı tüketim ürünleri sektöründe çalışan ve işsiz kalmak üzere olan dört beyaz yakalının "başarı" hikayesi “Fairfly” ile 20 Aralık Çarşamba akşamı DasDas Sahne’ye taşınıyor. Günümüz iş dünyasındaki acımasız rekabete, startuplar ve girişimcilik kültürüne ironik bir bakış açısı getiren Fairfly, çok para kazanma tutkusu, başarı saplantısı ve neoliberal söylemleri sorgulayan bir kara komedi olarak karşımıza çıkıyor.

Üniversitede profesörlüğe atanmak üzere olan Can'ın dersinde başarısız olan Ecrin, yardım istemek için gittiği öğretmeninin odasından çıktıktan sonra Can hakkında yazdığı cinsel taciz şikâyet dilekçesini atama komisyonuna iletir. Bu dilekçe sonrasında profesörlük atamasının gerçekleşemeyeceğini bilen Can, dilekçeyi geri çekmesi konusunda ikna etmek üzere Ecrin'i tekrar odasına çağırır. İkili; politik doğruculuk, güç, ayrıcalık ve iletişimsizlik gibi kavramları merkezinde barındıran duygusal ve fiziksel yıkımla sonuçlanan bir görüşme geçireceklerdir. David Mamet'in yazdığı Oleanna’dan Kayhan Berkin’in uyarlamasıyla sahneye taşınan “Sınırlar” 21 Aralık Perşembe akşamı seyircinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Günümüz İstanbul’unda işsizlikle mücadele eden iki üniversite mezunu, Umut ve Ada Beşiktaş’ta evlerinde sefalet içinde günlerini geçirmektedirler. Yaptıkları ufak tefek işlerden kazandıkları gelir dışında kazançları yoktur ve doğru dürüst kendilerine bakamamaktadırlar. Dengesiz lise arkadaşları Barış’ın tacizlerinden de bıkan bu trajikomik ikili içinde bulundukları durumdan kurtulmak için doğaya kaçarlar. Ancak biraz nefes almayı umarken “doğa”nın bildikleri “doğa” olmadığını fark edeceklerdir. Ebru Nihan Celkan’ın kaleme aldığı ve yönetmenliğini Barış Gönenen’in üstlendiği “Bir İhtimal Daha Var” hayatın hızla değişen değerlerini, doğaya dönüş modasını, bilginin ve deneyimin değersizleşmesini farklı karakterlerin dünyasından onların da bakış açısını ciddiye alarak ele alıyor. Berfu Öngören, Pelin Ermiş ve Talha Kaya’nın başrolleri paylaştığı “Bir İhtimal Daha Var” 22 Aralık Cuma akşamı tiyatro severleri selamlamaya hazırlanıyor.

Paris ve İstanbul arasında köprü kuran ve her insanın kendinden bir şeyler bulup iç dünyasında yolculuğa çıkaracağı canlı radyo gösterisi “Canlı Radyo:Paris’in Delileri” altı hikâyeden oluşuyor. Sevgi Türker Terlemez’in kaleme aldığı ve Didem Balçın, Lila Gürmen ile Zeynep Şarlıgil tarafından okunan hikayelere çellosuyla Gözde Gülşen de eşlik ediyor. Proje Koordinatörlüğünü Berçem Açığ’ın üstlendiği “Canlı Radyo: Paris’in Delileri” 24 Aralık Pazar akşamı radyo tiyatrosu severleri bekliyor. Noyan Ayturan’ın rejisi ile tiyatro severlerle buluşan “Kopenhag” 20. yüzyılın en büyük atom fizikçilerinden Niels Bohr ve Werner Heisenberg’in 1941 yılında Kopenhag'da tarihin akışını değiştiren bir görüşmesi konu alınıyor. Oyun hâkimi, savcısı ve sanığı sürekli olarak değişen sürreal bir davanın etrafında şekillenen sahneleme fikri, politik söylemlerin git gide sertleştiği çağımızda alınan kararlar ve sorumluluklar üzerine etik bir tartışma açıyor. Belirsizlik, bellek, nezaret ve perspektif temalarını konu eden ve başrollerini Umut Beşkırma, Yaman Ceri, Burcu Ger’in paylaştığı “Kopenhag” 26 Aralık Salı akşamı tiyatro severlerin karşısında olacak.

 

Kadıköy’ün en yeni sahnesi ikincikat Kadıköy aralık ayında da göz dolduruyor

Hikayesi anlatılmayanların çığlığını atmayı deneyen ve yüzlerce yıldır, onlarca coğrafyada yaşanan sessiz acıların ve yaralanan çocukların hiç konuşulmamış hikayelerini dile getiren tek perdelik tiyatro oyunu “Süveyda” 1 Aralık Cuma akşamı; bir doktorun bütün can sıkıntısını X ve Y ismini verdiği iki insanı birbirlerine dikerek onlara deneyler ve işkenceler yaparak giderirken bu zorlu hayat koşulları içerisinde sahip olduğu yaşamdan memnun olan X ile onun aksine her an her saniye kurtulmak için bir yol arayan Y’nin hikayesini anlatan “Ket” 4 Aralık Pazartesi akşamı;  farklı kelimelerle anlatılan benzer hikayelerin kesiştiği bir evde birbirlerini işitmeyen beş gencin hikayesine odaklanan “Çatı” 9 Aralık Cumartesi ve 20 Aralık Çarşamba akşamı; çingene mahallesinde yaşayan Sevda'nın kimliğiyle yaşadığı ve yaşayamadığı duyguları anlatan “Mutlu Bir Romanın Aşk Hikayesi” 12 Aralık Salı akşamı; dört farklı dünya, dört ayrı çift, dört benzemez hikâyeyi odağına alan ve hayata tek başlayıp çift devam edenlerin eğlence dolu hikayelerini anlatan müzikli kabare “Çiftler Çiftler” 14 Aralık Perşembe akşamı ve Fazilet’in eğlenceli, komik ve karanlık hikâyesini kendi ağzından anlattığı FemX konuşmasında izleyicileri buluşturan “Fazilet Yalnız Değildir” 22 Aralık Cuma akşamı ikincikat Tiyatro Kadıköy sahnesinde 8 Aralık Cuma akşamı ise Caddebostan Kültür Merkezi’nde tiyatro severleri selamlayacak.

 

İstanbul’da müziğin kalbi aralık ayında da Babylon’da atıyor

Açıldığı günden bu yana şehrin müzik anlayışını değiştirmesinin yanı sıra hem yerel hem de küresel müzik kültürünü yaşatan bir merkez haline getiren Babylon, aralık ayında da müzik severlerin buluşma adresi olmayı sürdürüyor. Katılımcılarını farklı sesler, yeni fikirler, yeni keşiflerle buluşturan Babylon’un aralık programı boyunca; synth-pop, new-wave, dark wave ve post-punk türlerindeki üretimleriyle yerli müzik sahnesinin önemli temsilcilerinden Jakuzi 1 Aralık Cuma akşamı; pop rock’tan hip-hop’a, rap’ten nu-metal’e, R&B’den disco’ya türler arasında geçiş yapacağımız Y2K Millennium Party 2 Aralık Cumartesi akşamı; henüz lise öğrencisiyken yayınladığı amatör kayıtlar ile geniş bir kitleye ulaşan Deniz Tekin’in "Yüzyıllardır Aynı Dert" isimli yeni albümünün ilk konseri 6 Aralık Çarşamba akşamı; İstanbul’un önde gelen hardcore punk gruplarından Radical Noise 7 Aralık Perşembe akşamı; Kolektif İstanbul’un ev sahipliği yaptığı Balkan Wedding Party 9 Aralık Cumartesi akşamı, İstanbul, Paris ve Londra gibi şehirlerde yerel müzik ve sanat topluluklarının desteğiyle düzenlenen küresel festival serisi “Sound of”un İstanbul ayağı “Sound of Istanbul: Kalben ve daha fazlası” 10 Aralık Pazar akşamı; Anadolu folk müziğini kökenini, pop, ‘70’lerin psychedelic Türk Rock’ı ve çağdaş kompozisyonlar ile birbirlerine karıştırarak, geçmişi ve şimdiki zamanı birleştiren Derya Yıldırım & Grup Şimşek 15 Aralık Cuma akşamı; trap müziğin ülkemizdeki öncü ismi Khontkar 16 Aralık Cumartesi akşamı; sesi ve neşesi bol grup Cümbüş Cemaat 21 Aralık Perşembe akşamı ve katılımcıların yeni yılı eskimeyen klasiklerle karşılayacağı Oldies But Goldies “Yılbaşı Partisi” 31 Aralık Pazar akşamı Babylon sahnesinde müzik severlerle buluşacak.

 

Sakıp Sabancı Müzesi- Çocuk Öğrenme Programları ile çocuk ve gençlerin yaratıcılığı beslemeye devam ediyor

Her ay farklı yaş gruplarından çocuklara ve ebeveynlere yönelik farklı temalarda gerçekleşen atölyeler sunan SSM Öğrenme Programları, aralık ayı boyunca da birbirinden eğlenceli ve öğretici programları hem çocuklar hem de ebeveynlerle buluşturuyor. Aralık ayı boyunca Sakıp Sabancı Müzesi Öğrenme Programları kapsamında; zamanımızın en önemli ve yaratıcı sanatçılarından biri olarak kabul edilen İngiliz sanatçı David Hockney’nin 11 Mayıs- 29 Temmuz 2022 tarihlerinde SSM’de sergilenen eserlerinden ilhamla çocukların, mevsimleri ve doğanın değişen renklerini duyusal oyunlarla keşfedecekleri “Müzede Renk Avı: David Hockney” 2 Aralık Cumartesi akşamı; Hale Asaf’ın, Hikmet Onat’ın ve Ahmet Ziya Akbulut’un Modernizmin İzinde Türk Resmi sergisindeki eserlerini yakından inceleyen çocukların üretim aşamasında aileleri eşliğinde farklı baskı tekniklerini deneyimleyerek, kendi kış manzarası resimlerini yapacakları çocuk atölyesi “Kış Ortasında” 2 Aralık Cumartesi akşamı; çocukların geleceğin şehirlerindeki binaların, meydanların ve parkların nasıl olacağını üç boyutlu maketlerle canlandıracakları çocuk atölyesi “Gelecek Canlanıyor” 9 Aralık  Cumartesi akşamı; çocukların dönemin saray müziğinden bazı örnekler dinleyerek, sarayın değişim rüzgarına tanık olacakları ve Romantizm’in Osmanlı İmparatorluğu’ndaki izlerini takip edip yaşadıkları şehre romantik bir çerçeveden bakacakları “Küçük Romantikler” serisinin üçüncü atölyesi “Osmanlı’da Romantik Olmak” 10 Aralık Pazar günü; çocuklar “Modernizmin İzinde Türk Resmi” sergisinde yer alan eserleri bakmak- görmek uygulaması üzerinden aileleriyle birlikte keşfedecekleri “PUSETLİ AİLELER: Müzede Duyularımı Keşfediyorum” 15 Aralık Cuma günü; bir kültürel miras olan boya üretim teknolojilerinin, kimya ve görsel sanatlarla buluştuğu ve katılımcı çocukların rengârenk bir hikâye aracılığıyla boya üretiminin tarihçesini öğrenecekleri “Toprak Anadan Palete: Osman Hamdi’nin Renkleri Atölyesi” 16 Aralık Cumartesi günü; SSM Koleksiyonu’nda yer alan Kenan Ali Yontunç’un Figür heykelinden ilhamla gerçekleşen Müzede An’da Beden/Hareket Temelli Sanat Terapisi Atölyesi 16 Aralık Cumartesi günü; JR. Archaeologist ekibi yürütücülüğünde gerçekleştirilecek ve geleceğin kültür mirasının koruyucusu olan çocuklara arkeolojiyi tanıtmayı ve onlardaki merak duygusunu bilinçli bir bilgi arayışına dönüştürmeye yardımcı olmayı hedefleyen “Arkeolojik Kazı Etkinliği” 17 Aralık Pazar günü; Sanat Terapisti Seren Pehlivanoğlu İlkdoğan tarafından yürütülen ve katılımcının, sanatçı ve eseri ile derinlemesine bağ kurmasını ve sanat aracılığıyla duygular ile yaşantılara dair farkındalık kazanmasını hedefleyen Müzede An’da: Çevrimiçi Sanat terapisi Atölyesi 20 Aralık Çarşamba günü; 115 farklı bitki çeşidini barındıran ve yüz yıllık geçmişiyle İstanbul’un en önemli bahçelerinden biri olan SSM Bahçe’yi keşfederek başlayacak ve çocukların merak duygularını harekete geçirerek doğa ile kuvvetli bir bağ kurmaları için, duyusal oyunları ve sanatı kullanabilecekleri “Müzede Duyularımı Keşfediyorum” 22 Aralık Cuma günü; yürütücülüğü JR. Archaeologist ekibi tarafından gerçekleştirilecek ve çocukların bir uzman arkeolog ve bir konservatör eşliğinde kazı yaparak eserlerin toprak altından müzeye varan yolculuğuna tanıklık edecekleri “Arkeolojik Kazı Etkinliği” 23 Aralık Cumartesi günü; katılımcı çocukların, SSM Resim Koleksiyonu’na ait resimlerden ilham alarak ebeveynleri ile birlikte bahçedeki kış bitkilerini tanıyacakları ve yere dökülen tohumları ve yaprakları toplayarak sevdiklerine hediye edebilecekleri kartpostallar tasarlayabilecekleri “Yeni Yıl Atölyesi: Kartpostal Yapıyorum”; suluboya tekniklerini ve renk şemalarını öğrenen çocukların atölye sonunda sevdiklerine hediye edebilecekleri yeni yıl kartpostalları hazırlayacakları “Suluboya ile Kartpostal Boyama” atölyesi  ve çocukların önce bahçeden yapraklar, çiçekler, tohumlar toplayacakları ardından da kapılarına asıp, odalarını süslemek üzere bir yeni yıl çelengi tasarlayacakları çocuk atölyesi “Yeni Yıl Atölyesi: Kapı Süsleri Tasarlıyorum” 30 Aralık Cumartesi günü minik katılımcılarını ağırlayacak.

 

Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’den yükselen tınılar ay boyu Kadıköy’ü saracak

Kadıköy Belediyesi tarafından İstanbul kültür-sanat hayatına kazandırılan Rasimpaşa Mahallesi’nde 1895 yılında manastır, okul ve kilise olarak inşa edilen Notre Dame du Rosaire Kilisesi, Yeldeğirmeni Sanat adıyla Kadıköy’ün kültür sanat durakları arasında ayrıcalıklı bir yere sahip. Aralık ayı boyunca Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde; geçmişten günümüze gelen, belli alışkanlıklar ve duyguların oluşmasına yön veren zamansız müzikler, zaman içinde harmanlanıp besteci ve piyanist Ceyda Pirali ve arkadaşlarının dinamik müzikal enerjileriyle bütünleşen “Ceyda Pirali Quartet Feat. Selmin Artemiz The Archetyped Standards” performansı 1 Aralık Cuma günü; Mezzosoprano Gülfem Kıstır ve piyanist Özlem Ebesek’in birlikte hazırladıkları ve olarak Manuel de Falla’nın ünlü ‘Yedi İspanyol Halk Şarkısı’ndan G.Rossini, R.Chapi, J.Obradors, G.Bizet gibi klasik bestecilerin İspanyol eserlerine uzanan renklibir repertuar ortaya koyacakları ‘İspanyol Şarkıları’ konseri 2 Aralık Cumartesi günü; XVII. Uluslararası Ciudad de Coria Yarışması'nda kazandığı birincilik ödülü sayesinde New York Carnegie Hall'da verdiği konserle dikkatleri üzerine çeken ve zeki ve incelikli müzikalitesiyle tanınan İspanyol gitarist Hugo Moltó Noel'de İspanyol Gitar Günleri kapsamında 3 Aralık Pazar akşamı; korno sanatçısı Begüm Gökmen ve konserler ve oda müziği çalışmalarının yanı sıra akademik kariyerlerine de devam etmekte olan piyanist Tutu Aydınoğlu’nun birlikte gerçekleştirecekleri resital 6 Aralık Çarşamba akşamı; müzikte çekirdek grup formatı olan üçlü düzenin sağladığı özgürlük ve etkileşim olanağını kullanarak dinleyiciye tematik ve dramatik etkisi yüksek, yoğun enerjili özgün besteler ve caz standartları sunan piyanoda Ülkem Özsezen, bas ve vokalde Esra Kayıkçı ve davulda Tolga Bedir'den oluşan The Trio 8 Aralık Cuma akşamı; 12 yaşındayken rock, funk ve metal müziğine ilgi duyarak elektro gitar üzerinde kendi kendine müzik eğitimine başlayan ve dokuz yıl sonra Flamenko gitara geçerek tekniği usta Andrés Palacio'dan öğrenen İspanyol gitarist Igor Gayarre Noel'de İspanyol Gitar Günleri kapsamında 8 Aralık Cuma akşamı; çellist Ozan Evrim Tunca ve piyanist Evrim Turan ikilisi “Romantik Çello”nun ilk kez seslendirilecek eserlerin de yer aldığı repertuarları ile  9 Aralık Cumartesi akşamı; sıfır yaş ve üstü tüm bebek ve çocuklar için hayata geçirilen gitarda Erkan Zeki Ar, saksafonda   Çağdaş Engin, kontrbasda Aydın Balpınar, davul ve perküsyonda Sidar Filiz ve anlatıcılıkta Burcu Çıtlak’ın yer aldığı ve çocukların cazın önde gelen enstrümanlarından saksafon, kontrbas, gitar ve perküsyonla yakından tanışarak kuklalı bir masal eşliğinde Harikalar Diyarı’na popüler caz standartlarını dinleyerek seyahat edebilecekleri “Çocuklar için Çoksesli BabyJazz ile Harikalar Diyarı” ilk gösterimi ile 10 Aralık Pazar günü 12.00 ve 14.00 saatlerinde; Antalya Devlet Opera ve Bale sanatçılarından soprano Nurdan Küçükekmekçi, çelloda Veronika Yeliz Efe ve piyanoda Marvida Hüseyinova’nın oluşturduğu Aspendos Ensemble özenle seçtikleri tango eserlerini seslendirecekleri “Dünya Tangoları” konserleri ile 13 Aralık Çarşamba akşamı; uzun yıllar birlikte müzik yapan usta sanatçılar Ricardo Moyano ve Yaz Baltacıgil’in değerli obua sanatçısı Aybegüm Şekercioğlu ile sahne alacakları “Müzisyenler” performansı ile 15 Aralık Cuma akşamı; Şirin Vatan’ın   İngilizce’den İspanyolca’ya, İbranice’den Lehçe’ye, Makedonca’dan, Lazca’ya ve Arapça’ya kadar birçok dilde, farklı müzik türlerinde şarkı örneklerini, şarkıların hikâyelerini de anlatarak, kendine has yorumu ile sunduğu “Dünya Dillerinde Şarkılar” projesi 16 Aralık Cumartesi akşamı; flüt, iki keman ve çello dörtlüsü, bir balerin ve anlatıcıdan oluşan BabyConcerts topluluğunun sunacağı ve sıfır yaş ve üstü çocukların katılımına uygun olan müzikli gösteri “Babyconcerts’le 2023’ü Uğurluyoruz” 17 Aralık Pazar günü saat 12.00 ve 14.00’te; piyano lisans eğitimini İspanya’da Vigo Yüksek Konservatuarı’nda Prof. Pablo Galdo’nun öğrencisi olarak ve yüksek lisans eğitimini Madrid’te Alfonso X El Sabio Üniversitesinde tamamlayan genç piyanist Dilara Vardar’ın piyano resitali 20 Aralık Çarşamba akşamı; soprano Ceren Arslan, klasik gitar sanatçısı Caner Kan ve flemenko sanatçısı Suna Akar Çapan’ın dramaturjisinde  Hakan Arslan’ın imzası olan çok özel performansları “Trio Andaluz ile Endülüs’te Bir Akşam” 22 Aralık Cuma akşamı; Türkiye’nin en önemli kadın caz piyanistlerinden Nilüfer Verdi, gitarda ve vokalde Bora Çeliker ve önde gelen caz müzisyenleri ile Noel parçalarını caz yorumlarını seslendirecekleri “Nilüfer Verdi ve Bora Çeliker Noel Konseri” 23 Aralık Cumartesi akşamı; klasik müziğin değer ve anlamını yeni nesillere ulaştırmayı ve sevdirmeyi amaçlayarak yola çıkan Heritage Ensemble’ın piyanist Tutu Aydınoğlu ile sürpriz bir programla sahne alacakları konserleri ile 27 Aralık Çarşamba akşamı ve farklı dillerde ve farklı türlerde, sevilen şarkıların koral yani çok sesli düzenlemelerini seslendiren bir repertuara sahip olan Vokal Akademi Pop & Caz Korosu, kurucusu ve şefi Başak Doğan eşliğinde 30 Aralık Cumartesi akşamı Yeldeğirmeni Sanat’ta müzik severlerle buluşacak.

 

Her dönemin günceli “Şahları da Vururlar” yeni sezonda da SES Tiyatrou’nda

Büyük usta Ferhan Şensoy’un kaleminden “Şahları Da Vururlar”, 2-3-8-9-16-17-22 ve 23 Aralık tarihlerinde SES Tiyatrosu’nda sahnelenecek. 1940’ların İran’ında isim benzerliği yüzünden İran İstihbarat Teşkilatı ile başı belaya giren Ömer Hayyam’ın yanlışlıkla hapse atılmasıyla başlayan Şahları da Vururlar’da, bir tarafta geçim sıkıntısı içinde bunalan halk, isyanın yavaştan yükselen sesleri; diğer tarafta halktan kopuk yönetim, iktidar çekişmeleri içinde bir İran görülür. Oyun, dönemin dünya basınını fazlaca meşgul eden saray hayatını, şah yönetimi ile halk arasında günbegün açılan uçurumu mizahi bir dille, günümüze göndermelerle anlatıyor. 

 

Yolcu Tiyatronun mekâna özgü oyunu “Gomidas” aralık boyunca sahnede

24. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde Ahmet Sami Özbudak’a her sene ilk kez o yıl sergilenmiş olan en başarılı yerli oyunun yazarına verilen Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’nü getiren “Gomidas”, aralık ayı boyunca 2-3-16 ve 24 Aralık tarihlerinde Surp Vortvots Vorodman Kilisesi’nde İngilizce üst yazı imkanıyla İstanbul seyircisini selamlamaya devam edecek. 40 kişilik topluluğuyla Lusavoriç Korosu’nun eşlik ettiği oyun, Osmanlı döneminde Kütahya’da dünyaya gelmiş, yolu Eçmiyadzin, İstanbul, Berlin ve Paris’e düşmüş; Ermeni, Anadolu ve dünya kültürüne derin izler bırakmış, müzikolog, besteci ve koro şefi bir rahip olan Gomidas Vartabed’in hayatının son 18 yılını sessizliğe gömülerek geçirdiği akıl hastanesinde, yakın arkadaşının ona miras bıraktığı hayalî koyunun peşinden seslenerek, seyirciyi kendi hayat hikâyesinde sıra dışı bir yolculuğa çıkarıyor.

 

Tiyatro Keyfi prodüksiyonu oyunlar aralık ayında da seyirciyi selamlamaya devam ediyor

Tiyatro Keyfi'nin yeni eseri “Söz Veriyorum”, çevremizde süregelen savaşların yıkıcılığına karşı insanlığa, aşka ve barışa bir övgü niteliği taşıyor. Bombardıman altındaki kentte yaşam savaşı veren üç gencin yolu neredeyse yıkıntı halindeki sığındıkları evde kesişir. Birbirlerinden başka kimseleri kalmayan Lika, Marat ve Leonidik’in savaş sırasında ve sonrasında yaşadıkları, umutsuzluk ve yıkım içinde yeşeren aşkları, sevgileri, hayal kırıklıkları, sevinçleri, kavgaları ve acıları aralarında ölümsüz bir dostluğa dönüşecektir. Aleksei Arbuzov’un kaleme aldığı eser, Fatoş Sevengil çevirisi ve Kemal Başar rejisi ile sahneye taşınıyor. Oyuncu kadrosunda Savaş Alp Başar, Zelal Barlas ve Efe Can Karakaya’nın yer aldığı tiyatro sezonunun en yenilerinden “Söz Veriyorum” 16 Aralık Cumartesi akşamı prömiyer gösterimi ile Kats Sahne’de seyircisini selamlamaya hazırlanıyor.

 

Sam Bobrick'in dünyaca ünlü komedisi “Çılgın Zamanlar”, Tiyato Keyfi prodüksiyonu ile seyircisiyle buluşmaya devam ediyor. Hakkı Ergök, Kemal Başar ve Zeynep Gülmez’in başllıca rollerini paylaştığı ve yönetmen koltuğunda Kemal Başar’ın oturduğu “Çılgın Zamanlar” seyircisine temposunu bir an olsun kaybetmeyen komedi maratonu yaşatıyor. Yeni Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın En İyi Komedi Yapımı” ödülüne de sahip olan “Çılgın Zamanlar” 21 Aralık Perşembe akşamı KKM Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi’nde seyircilerle buluşacak.

 

Tiyatro Keyfi, Nazım Hikmet’in Bursa Cezaevi yıllarından ve cezaevinde yazdığı şiirlerden yola çıkan “Nazım Hikmet Bursa’da” adlı oyunuyla 23 Aralık Cumartesi akşamı Maltepe Tiyatrosu’nda seyirciyle buluşacak. Nazım Hikmet’in şairlikteki en verimli zamanı olarak bilinen Bursa Cezaevi yıllarında yazdığı Kerem Gibi, Hapiste Yatacak Olana Bazı Öğütler, Ben İçeri Düştüğümden Beri, Doğum, Nereden Gelip Nereye Gidiyoruz, Vatan Haini, Yaşamaya Dair ve Memleketim adlı acı, hasret ve memleket sevdası temalı şiirlerinden oluşan tiyatro eserini ünlü sanatçı Hakkı Ergök sahneye uyarladı ve oynuyor. Kemal Başar’ın çağdaş bir yorumla yönettiği oyunun müzikleri Muammer Sun imzasını taşıyor.

 

Genç piyanist Evgeny Grinko göz alıcı performansı ile Bostancı Gösteri Merkezi’nde 

Bugüne dek 2 uzun, 6 kısa albüm yayınlayan ve duygusal besteleri ile kazandığı ününü 'Valse' adlı parçasıyla pekiştiren genç piyanist ve besteci Evgeny Grinko, hafızalardan silinmeyecek performanslarıyla üç farklı şehre konuk olmaya hazırlanıyor. Türkiye’de verdiği konserlerle kendine has bir dinleyici kitlesi yaratan, Valse, Jane Maryam, Serenade ve One Upon A Time gibi eşsiz eserlere sihirli parmaklarıyla hayat veren piyano dehası Evgeny Grinko 10 Aralık Pazar akşamı Bostancı Gösteri Merkezi’nde İstanbullu müzik severlere unutulmaz bir akşam yaşatmaya hazırlanıyor.

 

Ezber bozan sahneleriyle Dolu Kadehi Ters Tut Volkswagen Arena’da

Yerli alternatif sahnenin popüler isimlerinden Dolu Kadehi Ters Tut, Kerki Solfej organizasyonu ile, yılın son İstanbul konserini vermek için 15 Aralık Cuma akşamı bir kez daha Volkswagen Arena’nın göz alıcı atmosferinde sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 2014 senesinden beri hızla büyüyen grup, Türkiye’nin önemli mekanlarını dolduran bir isim haline dönüştü. Kariyerlerini en başından beri bağımsız yürüten ikili, milyonlarca dinleyiciye ulaşarak kısa bir sürede Türkiye’nin en çok dinlenen grupları arasına girdi. 2023’nin son günlerinde, ezber bozan sahneleri ve sürpriz konuklarıyla Volkswagen Arena’da dinleyicilerine unutulmaz bir gece yaşatmaya hazırlanan Dolu Kadehi Ters Tut’un performansına tanık olmak için şimdi Mobilet’te yeriniz hazır! 

 

Çocuklar için birbirinden keyifli etkinlikler İstanbul’un dört bir yanında

Kemanı ile harikalar yaratmak isteyen ve hayallerinde büyük gösterisine hazırlanırken başına gelen aksiliklere çözüm bulmaya çalışan Goldilocks’un keyifli macerasını anlatan 3-10 yaş arası çocuklar için İngilizce çocuk oyunu “Goldilocks and The Three Bears” 2 Aralık Cumartesi günü ve gece ayın ışığını görmediği için endişelenen Amy’nin sorunun Güneş’ten kaynaklandığını anlayarak ona paylaşmanın önemini anlatmanın yolunu bulma macerasını anlatan 3-9 yaş arası çocuklar için İngilizce çocuk oyunu “Moonlight” 17 Aralık Pazar günü Sahne Dragos’ta minik tiyatro severleri selamlamaya hazırlanıyor.

 

Jules Verne’in unutulmaz klasiği “Seksen Günde Dünya Turu” Cem Engin uyarlaması ve rejisi ile minik tiyatro severlerle buluşmayı sürdürüyor. Dünya turunu tamamlayan kişinin çok önemli bir bilgi öğreneceğini bilen Phileas Fogg, bu bilgiyi öğrenmek için uşağı Passepartout ile dünya turuna çıkmaya karar verir. Yolculuk boyunca pek çok maceraya atılan ikili aynı zamanda serüvenleri boyunca dostluk, sevgi, birlikte olmak, başarmak için mücadele etmek gibi birçok kazanım da elde ederler. Başrollerini Esma Nur Yılmaz, Okan Can, Manolya Elmasrı, Paşa Erdoğmuş ve Ercan Şekerci’nin paylaştığı ve her yaş grubuna hitap eden keyifli macera “Seksen Günde Dünya Turu” 17 Aralık Pazar günü 12.00 ve 14.00 gösterimleri ile Caddebostan Kültür Merkezi ve 30 Aralık Cumartesi günü 12.00 ve 14.00 gösterimleri ile Yunus Emre Kültür Merkezi’nde minik seyircileri selamlayacak.

 

Oliver Twist şanslı bir çocuk değildir ama sıradan bir çocuk da değildir. Kocaman ve tertemiz bir kalbi vardır. Yetimhanede büyüyen kimsesiz bir çocuk olan Oliver’ın yolu bir hırsız çetesi kesişir. Yeni bir hayat kurduğunu düşünen Oliver, Kötü kalpli insanların arasına düştüğünden habersizdir. Hırsızlık gibi ağır bir suçla mahkemeye çıkan Oliver, Bay Brownlow yardımı ile oradan kurtulur. Bay ve Bayan Brownlow’un evinde yaşamaya başlayan Oliver, asıl önemli olanın aile, sevgi ve dostluk olduğunu anlar. Jules Verne’in sevilen hikayelerinden olan Oliver Twist’in Tiyatro WE yapımıyla 17 Aralık Pazar günü Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi, 24 Aralık Pazar günü saat 12.00 ve 14.00 gösterimleriyle KKM Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi’nde olacak.

 

Bir ormanda yaşayan hayvanların yaşamından örnekler sunarak, çevre bilincini, dostluğu, kardeşliği ve dayanışmayı anlatan ve çocukların hem görsel hem de işitsel duyularına seslenen şarkılı çocuk oyunu “Adını Çocuklar Koysun” 2 Aralık Cumartesi günü; büyüyünce kelebek olmak istemeyen ve sürekli oyundan oyuna koşan küçük tırtıl Lıkır’ın doğum gününde anne ve babasının bir hayal oyunu kurgulayarak onu büyümeye motive etmesini anlatan ebeveyn&çocuk tiyatrosu “Lıkır’ın Doğum Günü” oyununun 3 Aralık ve 24 Aralık Pazar günü; merdivenlerden bile inemeyen, her şeyi kırıp döken bir kralın yaşadığı bütün talihsiz olayların şans eseri saraya gelen bir büyücüyle değişmesini anlatan müzikli çocuk “Beceriksiz Kralın Öyküsü” 10 Aralık Pazar günü; hiç konuşmayan ama çok eğlenceli olan, yeni arkadaşlarla tanışmayı onlarla oyunlar oynamayı müzik dinlemeyi ve dans etmeyi çok seven Sessiz Adam’ın piknik yaparken onunla oynamak isteyen bir sinekle yaşadığı ‘arkadaşlık’ hikayesini anlatan “Sessiz Adam ve Sinek” 16 Aralık Cumartesi günü; İplerinden kurtulmak isteyen bir kukla olan Çinyo ile onun için her şeyin iyi olmasını isteyen ustası Markonyo’nun hikayesi anlatan ebeveyn&çocuk tiyatrosu “Çinyo ile Markonyo” 17 Aralık Pazar ve 30 Aralık Cumartesi günü ve Leo Lionni’nin Pezzettino kitabından uyarlanan ve küçük bir çocuğun, büyük insanların dünyasındaki bütün özlemlerini derinden kavrayan ve İsveç Ulusal Çocuk Tiyatrosu-Unga Klara işbirliğiyle ve İsveç Enstitüsü’nün değerli katkılarıyla minik izleyicilerle buluşan çocuk oyunu “Pezzetino” 23 Aralık Cumartesi günü 13.00 ve 14.30 gösterimleriyle School of Akmerkez by Wise Akademi, Akmerkez AVM sahnede minik tiyatro severlerle buluşacak.

 

Cafe Theatre Kartal İST Marina’nın aralık ayında da dolu dizgin bir program sunuyor

Sahnelere farklı bir bakış katan Metin Zakoğlu tarafından "1 Kafe 7 Gün 7 Gösteri sloganı” ile 2010 senesinde Bağdat Caddesi Suadiye'de ilk kez perdelerini açan Cafe Theatre’ın yeni yüzü Cafe Theatre Kartal İST Marina aralık ayında da birbirinden eğlenceli etkinliklere ev sahipliği yapmayı sürdürüyor.

Bir yanda eşini aldatan bir adam, bir yanda eşi tarafından aldatılan bir kadının intikam alma duygularıyla bir araya gelen iki yabancı insanın aldatma ve aldatılma üzerine çarpıcı hikayesi “Herkes mi Aldatır?” 1 Aralık Cuma, 2 Aralık Cumartesi, 3 Aralık Pazar, 6 Aralık Çarşamba, 8 Aralık Cuma, 9 Aralık Cumartesi ve 10 Aralık Pazar akşamı; hem konser hem stand-up şovu iç içe sunan “90'lar Kabaresi” 1 Aralık Cuma, 2 Aralık Cumartesi, 8 Aralık Cuma ve 9 Aralık Cumartesi akşamı; kadın - erkek ilişkilerinde erkeğin tarafı ile kadının tarafını şaşırtıcı bir şekilde gösteren “Edepsiz Komedi” 1 Aralık Cuma, 2 Aralık Cumartesi, 8 Aralık Cuma ve 9 Aralık Cumartesi akşamı; "Gogol Hırsız" diye başlayan ve seyirciyi bazen Gogol'un hikayeleri, bazense Zakoğlu'nun şovuna ait bölümlerle baş başa bırakıp çok gülerken birden ağlamaya başlatabilen “Bir Delinin Hatıra Defteri” 2 Aralık Cumartesi, 9 Aralık Cumartesi ve 10 Aralık Pazar akşamı; Aziz Nesin’in muhteşem eseri “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” ünlü oyuncu Metin Zakoğlu’nun sıra dışı ve interaktif yorumuyla 3 Aralık Pazar, 5 Aralık Salı ve 6 Aralık Çarşamba akşamı; güncelliğini hiç yitirmeyen, bugünün ekonomik ve politik sorunlarına yine aynı şekilde dokunan usta yazar Ferhan Şensoy'un kaleme aldığı “Hayrola Karyola” Metin Zakoğlu rejisi ile 3 Aralık Pazar akşamı;  şampiyonun alkışlarla belirleneceği ve moderatörlüğünü Metin Zakoğlu’nun üstlendiği “Karaoke Gecesi” 4 Aralık Pazartesi akşamı ve Cafe Theatre için hazırladıkları mekanın dokusuna uygun repertuarlarıyla sahnesi pek renkli, bol ahenkli eşine az rastlanır grup Daniska 7 Aralık Perşembe akşamı Cafe Theatre Kartal İST Marina’da seyirciyle buluşacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113