• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Altınyıldız Classics Üniversiteli Öğrencilerle Vitrin Projesi Başlattı

Altınyıldız Classics Üniversiteli Öğrencilerle Vitrin Projesi Başlattı
Erkek giyim sektörünün öncü markası Altınyıldız Classics, sürdürülebilir tekstile destek vermek amacıyla kurulduğu günden beri çevre dostu projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor.

Atık kumaştan kapsül koleksiyon

Altınyıldız Classics, tüm atık kumaşları renk ve içeriklerine göre ayrıştırarak, Uşak’ta bulunan “OEKO-TEX® Standart 100 ve Global Recycled Standard (GRS)” sertifikalı Haksa dönüşüm fabrikasında ipliğe dönüştürerek geri dönüşüme katkı sürecini daha kapsamlı şekilde yürütme kararı aldı. Daha önce 13 ton geri dönüştürülmüş elyaf kullanarak 1 milyon 200 bin pet şişeyi kumaşa dönüştüren Altınyıldız Classics, yeni projeyle geri dönüşüm kumaşlardan bir kapsül koleksiyon oluşturmayı hedefliyor. Dönüşüm merkezi işbirliğini, mağazalarda ürün toplama ayağında da sürdürecek olan Altınyıldız Classics, mağazalardan toplanan ürünleri de belirli aralıklarla Uşak dönüşüm fabrikasında ayrıştırarak tekrar dönüştürecek.

% 100 Sürdürülebilir Vitrin Projesi 

Altınyıldız Classics çevre dostu bağlantılı projeleri kapsamında, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Süreki Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliği ile ‘% 100 Sürdürülebilir Vitrin Projesi’ başlattı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi önlisans, lisans, yüksek lisans ve SEM sertifika programı öğrencilerini kapsayan projenin ilk aşamasında, öğrenciler firmanın stoklarında bulunan sürdürülebilir malzemeleri kullanarak yılbaşı vitrini tasarlayacak.  

1624517557-ac-surdurulebilirlik3.jpg

Workshop’lar 23 Haziran 2021’de başladı

23-30 Haziran ve 3 Temmuz’da yapılacak workshop’lara katılım gösteren öğrencilere; Doç.Dr. Sibel Onat Hattap, Doç.Dr. Kevser Gürcan Akbaş, Öğr.Gör. Pınar Salman, Dr.Öğr.Üyesi Başak Özdoğan, Doç.Fatma Öztürk Dönmez, Dr.Öğr.Üyesi Çağla Tulukçu, Doç.Dr.Öğr. Üyesi Ece Postalcı, Öğr.Gör. Derya Tecimer, Öğr.Gör. Ayşegül Erdin Pekmezci ve Arş.Gör. Reyhan Polat ’ın yanı sıra BR Mağazacılık Kurumsal iletişim Direktörü Uğur Gülce, Beymen Business Tasarım Müdürü Ahmet Korkmaz, Altınyıldız Classics Tasarım Müdürü Tuğba Uğuz, BR Mağazacılık Görsel Tasarım Müdürü Derya Delice ve Görsel Sunum Müdürü Özgür Dumantepe tarafından eğitimler verilecek. 

1624517562-ac-surdurulebilirlik5.jpg

Workshop’lara katılan öğrencilere destek amaçlı burs verilirken sürdürülebilir vitrin malzemeleri, kumaşlar, koliler, naylon torbalar, plastikler gibi aslında tüm dönüşebilen atık malzemelerle yılbaşı vitrin tasarımı yapmaları istenecek. Seçilen tasarımlar; 3 büyük şehirde belirlenen Altınyıldız Classics mağaza vitrinlerinde yılbaşı dönemi boyunca sergilenecek. Workshopa katılan tüm öğrencilere hediye çeki verilirken, vitrinde kullanılmak üzere tasarımları seçilen öğrencilere ise ayrıca para ödülü takdim edilecek. Program kapsamındaki yetenekli adaylar, insan kaynakları aday havuzuna alınarak staj imkanı sağlanacak ve açık pozisyonlar için değerlendirilecek. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113