• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Ali Yalçın; İtibar Görmeyenler, İtibarsızlaştırmaya Çalışıyorlar

Ali Yalçın; İtibar Görmeyenler, İtibarsızlaştırmaya Çalışıyorlar
Eğitim-Bir-Sen Kartal ve Pendik?teki eğitim yöneticisi üyelerini Pendik Gülistan?da topladı. Şube alanında Müdür ve Müdür Yardımcısı atamalarında iki kişiden birinin Eğitim Bir Sen üyesi olması beklediğimiz bir sonuç değildi. Sınav öncesi ortaya koyduğ


 
Eğitim-Bir-Sen, Gülistan’da toplantılara devam ediyor. Eğitim Bir Sen Pendik Temsilciliği yeni atanan müdürler ile birlikte mevcut yöneticileri bir araya getirdi. 70’den fazla yöneticinin katıldı. Pendik’te okullardaki bütün üyelerini ellişerli guruplar halinde toplantıya alan Pendik Temsilcisi Hasan Yılmaz, çalışmalarda vites yükselttik ve Pendik’te yetkiyi almayı kafaya koyduk. Bütün üyelerimizi Gülistan Toplantıları diye belirlediğimiz model çalışma ile topladık ve bir araya gelmenin mutluluğunu beraber yaşadık dedi. Hasan Yılmaz, Yönetici Atama sürecinde yaptığımız “Tercih Çakışmasını Önleme Çalışması” yüzde 95 isabet etti ve örgütlü olmanın, sendika üyesi olmanın avantajını üyeler tercih dışı kalmayarak yaşamış oldular dedi.
 
Eğitim-Bir-Sen Pendik Temsilcisi Hasan Yılmaz, Pendik’te yapılan Promosyon Anlaşması kaybettirmiştir. Pendik’te Yetkili Sendika sıfatıyla komisyona katılan Türk Eğitim Sen 3715 kişiye 3 yılığına 750 TL’yi başarı olarak yutturmaya çalışmaktadır dedi.  Eğitim Bir Sen tarafından Sultanbeyli’de 1200 kişiye kişi başı 1316 liraya yapılan anlaşmayı bir kenara koyalım; aynı bankadan aynı tarihte 1400 kişiye kişi başı 780 lira alanı bile görememektedirler.  Diyen Pendik Temsilcisi Hasan Yılmaz, sendika olarak “Pendik’te Eğitim Çalışanları Nasıl Kaybetti?” diye 2000 tane broşür yaparak bütün çalışanlara beceriksizliği deşifre ettik. (Broşür için Tıklayınız…) Pendik’te yetkiyi taşıyamayanlar, Eğitim Bir Sen özür diledi diye bilgi kirliliği oluşturmaya çalışmaktadırlar diyerek, özür dilemesi gerekenler promosyon masasında eğitim çalışanlarını temsil edemeyip kaybettirenlerdir dedi.
 
Yöneticilerin sendikacılara görüşlerini aktarma fırsatı bulduğu toplantıda konuşma yapan Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Ali Yalçın, yöneticilik sınavları öncesi yaptığımız kurslarda 300 kişilik salonlar doldu taştı. Bizim dokümanlarımızı kurslarında fotokopi ile dağıtanlara da katkımız oldu dedi. Şube Başkanı Yalçın, “slogan üretmekten hizmet üretmeye vakit bulamayanlar ulaşamadığı ciğere pis deme alışkanlıklarını henüz atamadılar. Kendilerinden başkasına layık görmedikleri yöneticiliklere ter dökerek gelenleri küçümseyerek, ağız bükerek psikolojik hareket yapıyorlar. Bu yapılanlar, itibar görmeyenlerin itibarsızlaştırma hareketidir” diyerek; kendilerini beyaz adam, başkasını zenci olarak görenler henüz “Harlem Dayanışması” ile karşılaşmadı dedi.
 
Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Yalçın; demokratik zeminde, hoşgörü ikliminde öteki üretmeden herkesi kucaklayan bir tavır ortaya koymaya devam edeceklerini söyleyerek devam ettiği konuşmasında, yöneticilere seslenerek; bırakın sendikacılığı sendikacılar yapsın. Yöneticilerin şerrinden sendikaya üye olan ve 5 yıllık müdürlerin rotasyonu ile idareci baskısından kurtulacağı için sendikasından istifa edecek bir yığın eğitim çalışanı var. Yönetici baskısından ve korkusundan dolayı üye olanların tam tersine bize üye olanlar sizin korkunuzdan değil, sevginizden dolayı üye olsunlar diyerek, Eğitim Bir Sen üyesi yöneticiler; her şeye rağmen adil bir yönetim sergilemeye devam etmelidirler dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113