• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

ALAN DA SATAN DA MEMNUN OLDU

ALAN DA SATAN DA MEMNUN OLDU


 

Cumartesi Pazarı’nın açılışı, sahildeki yeni yerinde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Modern görünümü ile dikkat çeken yeni pazarın ilk gününde esnaf, ilk saatlerde tezgahını boşaltmanın, Pendikliler de hem araçları hem de ücretsiz servislerle rahat alışveriş yapmanın keyfini yaşadı.
40 bin metrekarelik
Pazar alanı modern
görünümü ile dikkat çekiyor



Pendik, Cumartesi günü tarihi anlarından birini yaşadı. Yaklaşık yarım asırdır Pendik merkezinde kurulan ve taşınıp taşınmaması yıllardır tartışılan semt pazarı, sahildeki yeni yerinde hizmete girdi. Pazar esnafı, daha önceden belirlenen tezgah yerlerine sabahın ilk saatlerinden itibaren hummalı bir çalışmayla geldi. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Cumartesi Pazarı duaların okunması ve kurban kesilmesiyle açıldı.
Başkan Şahin: “Yeni Pazar yerimizde hedef 100 bin ziyaretçi”

Trafiği engellemeyecek şekilde tasarlanan modern Pazar yerinin açılışı, Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin ve Pazarcılar Odası Başkanı Mete Boyraz’ınkatılımıyla gerçekleştirildi. Pazarın taşınması noktasında gösterdikleri çabada ‘kimsenin mağdur olmaması’ prensibini ilk planda tuttuklarını belirten Başkan Salih Kenan Şahin, Pazarın modern konuma kavuşmasının ‘belediye-pazarcı diyalogu’ile gerçekleştiğini hatırlattı. Yeni pazarın tanıtımına büyük destek verdiklerini belirten Şahin; “Yeni Cumartesi Pazarımızda ziyaretçi sayısını 100 bin olarak hedefliyoruz.İnanın bu sayıyı yakalayabilirsek en mutlu kişi ben olacağım” dedi.

 Siftahı Başkan Şahin yaptı

40 bin metrekarelik alana sahip yeni pazar yerini ekibiyle birlikte gezen Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, tüm pazar tezgahlarını ziyaret etti ve vatandaşlarla tek tek sohbet etti. Alışveriş de yapan Şahin, domatesten sarımsağa kadar çeşitli sebze ve meyveleri, fiyatların uygunluğu sebebiyle pazarlık etmeden aldı. Esnafın yeni Pazar yeri hakkındaki görüşünü de alan Başkan Şahin, onlara hayırlı osun dileklerini sundu.

Pendikliler de memnun

Protokolün pazarın açılışını gerçekleştirmesinin ardından, zaman öğle saatlerini gösterdiğinde pazardaki doluluk oranı giderek arttı ve bazı bölgeler deyim yerindeyse ‘iğne atsan düşmez’ konumuna geldi.Pazar esnafının memnuniyeti yüzünden okunurken, ücretsiz müşteri servisleri talebi karşılamakta zorlandı. İşte görüşlerini aldığımız pazarcı ve Pendikliler…

     Gürcü Göç (Pazar esnafı):Yeni yerimize ilk gün olmasına rağmen çok güzel bir ilgi var. Umarım devamı gelir. Eski yerimizden iyi olacağına eminim.


Orhan Duman (Pazar esnafı): Yeni pazarımız her açıdan iyi. Servislerde sağlıklı çalışıyor. İnşallah belediyemizin pazar yeri için verdiği hizmetler hız kesmeden devam eder.   

    Çetin Dündar (Vatandaş): Çarşı içinde Namık Kemal Caddesi’nde oturuyorum. Cumartesi günleri bizim için gerçekten ızdırap oluyordu. Yoğun ses ve insan kalabalığı merkezde oturanlar için kabus gibiydi. Şimdiki yer, gayet sağlıklı ve nezih olmuş.

Sabahat Ateş (Pendik TÜKODER Başkanı):Yeni Pazar yeri gayet iyi olmuş. Otopark problemi yok, güvenlik açısından da sağlıklı. Tezgah aralıkları geniş, yıllardır Pendik için sorun olan bu durumu çözen belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Artık rahat rahat Pazar alışverişimizi yapabiliyoruz.   

    Fahrettin Gençalp(Vatandaş): Tavşantepe’de ikamet ediyorum. Gayet modern ve güzel bir mekan olmuş. Fazla aceleci olmadan sabredilirse çok daha güzel olacağını, hatta Türkiye’nin 1 numaralı pazarı olacağını düşünüyorum.

Hasan Ölçüm(Vatandaş): Batı Mahallesi’nde oturuyorum. Pazar, eskiden çok yakın bir noktamıza kuruluyordu. Eski Pazar ulaşım bakımında benim için daha iyiydi ama güvenlik, sağlık vs. gibi sorunlardan dolayı sıkıntı yaratıyordu. Hayırlı olsun.   

    Kamil Taşdemir(Vatandaş) : Halk rahat rahat alışveriş yapabiliyor. Hırsıza, namussuza karşı polis ve zabıta noktası var. Bence çok sağlıklı bir çalışma olmuş, emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Çiğdem Çelik (Vatandaş) : Burası, daha geniş ve kullanışlı. İnsanlar için çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. İlk gün olmasına rağmen yoğun bir ilgi var. Başkanımızı tebrik ediyorum.   

    Melahat Özhal(Vatandaş): Bence çok güzel, sakin ve geniş bir alan. Servislerden yeni haberimiz oldu. Bundan sonra servis gelmeyi düşünüyorum.

Nilgün Öztürk (Vatandaş): Geniş ve kullanışlı bir alan. Görüntüsü çok güzel. Bizler bildik bileli bu Pazar kalkacaktı ama bunu yapmak Salih Bey’e nasip oldu. Kendisine teşekkür ederiz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113