• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

AK Parti aday yapmadı Yeniden Refah'a geçti!

AK Parti aday yapmadı Yeniden Refah'a geçti!
AK Parti sıralarında 12 yıl boyunca TBMM'de yer alan eski Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, 2023 seçimlerinde aday gösterilmemesinin ardından ilk seçimde karşı safa geçti. AK Parti'den istifa eden Gülpınar, YRP'den aday oldu.

HABER7
AK Parti’den 4 dönem milletvekili yapılmasına karşın pek varlık gösteremeyen Mehmet Kasım Gülpınar, istifa ederek Yeniden Refah Partisi’ne katıldı.

Kasım Gülpınar, YRP’den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak ilan edildi.

Kasım Gülpınar’ın adaylığını YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan duyurdu. Sosyal medya hesabından Gülpınar ile birlikte çekilen fotoğrafını paylaşan Erbakan, “Cumhurbaşkanı Danışmanı, AK Parti MKYK Üyesi, 24-25-26-27. Dönem Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar Yeniden Refah Partimize katılarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız oldu. Başkanımıza hoş geldiniz diyor, başarılar ve hayırlı hizmetler diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kasım Gülpınar’ın 31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek yerel seçimler için AK Parti’den herhangi bir başvuruda bulunmadığı öğrenildi. Temayül yoklamalarında isminin önde çıktığını belirterek genel merkezle iletişime geçen Gülpınar’ın, Şanlıurfa’da mevcut belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yeniden aday gösterilmesi üzerine 20 Ocak’ta AK Parti’den istifa ettiği bildirildi. Gülpınar, istifasından 3 gün sonra YRP saflarına katılarak AK Parti karşısında yerel seçim yarışına katıldı.

İLK DESTEK CHP’Lİ SAYMAZ’DAN
CHP’nin fonlu medyası Sözcü gazetesi köşe yazarlarından İsmail Saymaz, Kasım Gülpınar’ın YRP’ye geçmesinin dengeleri değiştirebileceğini iddia etti. İsmail Saymaz’ın, Gülpınar’ın “şeyh ailesi mensubu” olduğuna vurgu yapması tuhaf karşılandı.

Saymaz, “AK Parti MKYK üyesi ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Mehmet Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi’ne geçti. Gülpınar, YRP’nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Bir şeyh ailesi mensubu olan Gülpınar, Şanlıurfa’da dengeleri değiştirebilir.” dedi.


“DAVA İÇİN SÖZ VERDİK, SON SANİYEYE KADAR ERDOĞAN’IN YANINDAYIZ”
AK Parti’den milletvekili olamamasının ardından hemen ilk seçimde partisine rakip olarak boy gösteren Kasım Gülpınar, daha önce yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlılık sözleri sarf etmişti. Son saniyeye kadar Başkan Erdoğan’ın yanında yer alacağını söyleyen Gülpınar, “’Ben içinde varsam bu davadır, ben içinde yoksam benim için dava yoktur’ gibi bir anlayışı kimseye yakıştıramıyorum.” sözlerini sarf etmişti.

YRP’nin Şanlıurfa adayı Gülpınar, AK Parti saflarındayken yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

“Biz cumhurbaşkanımıza bir söz verdik. Dedik ki, siz neredeyseniz biz oradayız. Siz bir kere bu işin içinde olduğunuz müddetçe biz sayın Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Son dakikaya kadar, son saniyeye kadar... Hakikaten dava insanıysak, o dava dediğimiz şeyi gerçekten inanarak, kalbimizde yaşayarak idrak edebiliyorsak ne mutlu bize ki öyle olduğunu temenni ediyorum. İnşallah öyledir. Yoksa dava ‘ben içinde varsam bu davadır, ben içinde yoksam benim için dava yoktur’ gibi bir anlayışı ben kimseye yakıştıramıyorum.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113