• BIST 8908.47
  • Altın 3006.917
  • Dolar 34.2797
  • Euro 37.1426
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Ahiliğin hedefi, dünya ve ahiret mutluluğudur

Ahiliğin hedefi, dünya ve ahiret mutluluğudur
Ahilik Haftası, tüm yurtta olduğu gibi Tuzla?da da kutlandı. Başkan Aydın, ?Ahiliğin hedefi, dünya ve ahiret mutluluğunu sağlamaktır. Kaybolmaya yüz tutmuş bu kültürümüzü, özellikle esnaflarımız arasında yeniden tesis edebilmek için var gücümüzle çalışıy


 15 Ekim Cuma günü, belediye başkanı Şadi Yazıcı, Tuzla Başsavcısı Haluk Kırca, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Yıldız ve yardımcıları, milli eğitim şube müdürleri, Tuzla Vergi Dairesi Müdürü, Kartal Şoförler Odası Başkanı Fikret Çelik, Rumeliler Dernek Başkanı Nazmi İş, ve bazı okulların öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen program, Tuzla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Naci Aydın’ın açılış konuşmasıyla başladı.

KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ
 Ahilik Kültürü’nün tarihi sürecine değinerek konuşmasına başlayan başkan Naci Aydın, “Ahiliğin hedefi, dünya ve ahiret mutluluğunu sağlamaktır. Kaybolmaya yüz tutmuş bu kültürümüzü, özellikle esnaflarımız arasında, yeniden tesis edebilmek ve gelecek nesillere aktarabilmek amacıyla ülkemizde, 22 yıldır Ahilik Haftası kutlanmaktadır. Tuzla Esnaf Kooperatifi olarak biz de, düzenlediğimiz programlarla 10 yıldır, ilçemizde Ahilik Haftası’nı kutlamaktayız ve büyük önem verdiğimiz bu kültürü yaşatabilmek için uzun yıllar da kutlamaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

MAZİSİNİ BİLEN,GELECEĞİ GÖRÜR
Daha sonra söz alan belediye başkanı Şadi Yazıcı ise, Ahilik Kültürü’nün önemine değindiği konuşmasında, “Her şeyin ve her mesleğin bir ahlakı vardır. Mazimizi ne kadar bilirsek, geleceğimizi o kadar görebiliriz. Bu nedenle, hangi öğretilerle bugünlere geldiğimizi öğrenelim ve gençlerimize öğretelim. Çünkü, bilmeyen, her türlü yarışta geri kalır.” dedi.
Şed kuşatma töreninin de yapıldığı program, belediye başkanı Şadi Yazıcı’ya başsavcı Haluk Kırca, ilçe milli eğitim  şube müdürü Mehmet Tuncel’e vergi dairesi müdürü, esnaf odaları birliği denetim kurulu üyesi Fikret Çelik’e milli eğitim şube müdürü Avni Er ve programa katkı sunan Ahmet Refik Oral Okulu Müdürü‘ne kooperatif başkanı Naci Aydın tarafından sunulan teşekkür plaketlerinin takdimiyle son buldu.











  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113