• BIST 8714.69
  • Altın 2998.073
  • Dolar 34.2662
  • Euro 37.045
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 1 °C

250 BİN LİRALIK KREDİ KULLANDIRDI

250 BİN LİRALIK KREDİ KULLANDIRDI
İstanbul?un ikinci büyük kooperatifi olan Pendik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, şimdiye kadar kullandırılan en yüksek meblağlı krediyi verdi. 250 bin liralık kredi için bir de tören düzenlendi.


Görevi devraldığı 1985 yılından itibaren Pendik-Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni, üstün performansı ile gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarla zirveye taşıyarak, İstanbul’un en büyük ikinci kooperatifi konumuna getiren kooperatif başkanı Sezai Kantarcı, bir müşterisine, tek bir seferde 250 bin lira kredi kullandırarak, İstanbul’da bir ilki gerçekleştirdi.

ZİRVEYE TAŞIMANIN MÜCADELESİNİ VERDİK
n İstanbul’da bir ilki gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu, geçtiğimiz 11 Aralık Cumartesi Sabahı, bazı oda başkanları, yönetim kurulu üyeleri, Halk Bankası Pendik Çarşı Şubesi Müdürü Mahmut Ünsal ve yerel basın mensuplarının iştirak ettiği bir basın toplantısıyla, kamuoyu ile paylaşan başkan Sezai Kantarcı, 1976 yılında kurulan kooperatifin yönetimini, 1985 yılında devraldıklarını ve o günden, bugüne kadar kooperatifi zirveye taşımanın mücadelesini verdiklerini kaydetti.

İSTANBUL’UN 2. BÜYÜK KOOPERATİFİYİZ
 Konuşmasında, gecelik faizlerin, bir günde %1000 binleri bulan günlerden, yıllık faizlerin % 0,6’ya indirildiği bugünlere, kolay gelinmediğini de kaydeden Sezai Kantarcı, “Gerçekleştirdiğimiz başarılı çalışmalarla, Türkiye genelinde 50., İstanbul’da ise, Kadıköy’den sonra 2. büyük kooperatif konumuna gelen Pendik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, bu başarısıyla göz kamaştırmaktadır.” dedi.

BAŞBAKANIMIZA TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM
 PESİAD’ın bir toplantısında Sanayi Bakanı Nihat Ergün’e, kooperatif ve esnaf birliği temsilcisi olarak taleplerini iletme imkanı bulduğunu ve bunun akabinde Ankara’da gerçekleşen toplantı ve görüşmeler neticesinde, bizzat kendinin ilettiği taleplerin önemli bir kısmının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sanayi Bakanı Nihat Ergün tarafından dikkate alınarak, gerçekleştirildiğini dile getiren Kantarcı, “Taleplerimi dikkate alarak, önemli bir kısmını yerine getiren başbakanımız ve bakanımıza, sizlerin huzurunda sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

SEVİNDİRİCİ GELİŞMELER DEVAM EDİYOR
 “Faiz oranlarının % 0,6’lar düzeyine indirilmesi, geri ödemelerin 4 hatta 5 yıla kadar uzun bir vadeye yayılması ve son olarak da kredi limitlerinin, kooperatiflerin performanslarına göre 250 bin liraya kadar yükseltilmesi, esnafımız açısından oldukça sevindirici gelişmelerdir.” sözleriyle konuşmasına devam eden KANTARCI, “Bulunduğu konum itibarıyla, sadece banka şubesi onayı ile en üst kredi limiti olan 250 bin liralık krediyi verme imkanına sahip olan kooperatifimiz, bir müşterimizden, bu yönde gelen bir talebi değerlendirerek, istenilen krediyi vermeyi uygun bulmuştur. Gerekli yazışmaların ardından, taksi almak isteyen bu esnafımıza, en üst limit olan 250 bin liralık kredi kullandırmayı başaran kooperatifimiz, bu krediyi veremek suretiyle, İstanbul’da bir ilki başarmıştır.” şeklinde konuştu.

HALİL İBRAHİM SOFRASI’NDAN NASİBİNİZİ ALIN
 Konuşmasında, kooperatiflerin ayakta kalabilmesi için, kredi kullanan müşteriler tarafından, geri ödemelerin zamanında yapılmasının önemine de değinen KANTARCI, “Tüm esnafımız, kooperatifimizi, ihtiyaç duyduğunda kullanabileceği yastığının altında sakladığı, kendi parası gibi görmeli ve istediği zaman burada para bulabilmesi için de, kredi kullanan müşterilerimiz, ödemelerini zamanında yapmalı. Biz bu güne kadar mümkün mertebe kapımızdan kimseyi geri çevirmedik. Kredi müracaatı yapan tüm müşterilerimize, elimizden geldiğince, her türlü kolaylığı sağlayarak, kredi kullandırabilmenin yollarını aradık ve hemen hemen herkese kredi verdik. Çünkü, bizim kapımız herkese açık ve kredi kullanmak isteyenler için de şartlar, çok uygun. Bu nedenle, ihtiyacı olan tüm esnafımızı, Halil İbrahim Sofrası diye tabir ettiğimiz kooperatifimiz aracılığıyla kredi kullanmaya davet ediyorum.” ifadesinde bulundu.

YENİLENİYORUZ, BANKA GİBİ KREDİ VERECEĞİZ
 Konuşmasının son bölümünde kooperatif olarak, yenilenme sürecini tamamlamak üzere olduklarını da belirten başkan Kantarcı, “Yeni düzenlemelerle kooperatifler artık, sıkı bir denetim altına alınmış, bu denetimin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için de genel merkeze bağlı olarak bilgisayarlarımız ve programlarımız yenilenmiştir. Bu çalışmayı tamamlayan kooperatifimiz, her türlü sorumluluğu üzerine alarak, yeni yıldan itibaren bir banka gibi kredi vermeye başlayacaktır. Bu da yine kooperatifimiz adına, esnafımız için önemli ve sevindirici bir gelişmedir.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113