• BIST 8840.69
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3379
  • Euro 35.0999
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Yüzüne bakarak söyledi, İmamoğlu salonu terk etti

Yüzüne bakarak söyledi, İmamoğlu salonu terk etti
Ankara'da başlayan Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nin açılış töreninde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul'a temelsiz iddialarla karşı çıkan CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı programda Bakan Kurum, İmamoğlu'nun yüzüne bakarak "Kanal İstanbul'u yapacağız" dedi.

 
Video Player
 
 
 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ATO Congresium'da düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nin açılışına katıldı.

 ETRAFINA AKILLI ŞEHİR

Akıllı şehir örneklerinden birini Kanal İstanbul projesinin etrafına kurulacağını belirten Bakan Kurum, "Kanal İstanbul projemizde de akıllı şehir örneklerinden birini kanalımızın iki etrafında kuracağız ve nüfusu 500 bini geçmeyecek bu yeni şehrimizi akıllı mahalle, akıllı şehir ve yatay mimari anlayışına göre inşa edeceğiz. Kanal İstanbul tamamlandığında akıllı binalarıyla, yenilikçi çevre ve alt yapı sistemleriyle, ulaşım teknolojileriyle dünyada uygulanan şehir, ürün ve hizmetlerinin tamamının aynı anda aynı şehirde uygulandığı ilk proje olacak" dedi.

KANAL İSTANBUL BOĞAZ'IN ÖZGÜRLÜK PROJESİDİR

Bakan Kurum sözlerine şöyle devam etti:

"Kanal İstanbul projesi doğal kaynaklarımızın, su kaynaklarımızın vatandaşımızın İstanbul Boğazımızın korunduğu deprem ve her türlü afet testinden geçmiş ekolojik koridorların, millet bahçelerinin yeşil alanların ve sosyal donatılarıyla çevre hassasiyetlerimizin tüm unsurlarının içinde barındırıldığı örnek bir medeniyet projesidir" "Tüm bu özelikleriyle Kanal istanbul projesi İstanbul Boğazı'nı koruma ve kurtarma projesidir. Boğazımızın özgürlük projesidir"

KURUM KONUŞTU, SALON YIKILDI

Bakan Kurum, konuşmasında Kanal İstanbul'u yapacaklarını bir kez daha vurguladı. O sözleri ise salondakilerden alkış aldı. Kameralar da o esnada İBB Başkanı İmamoğlu'nu böyle görüntüledi.

TOPLANTIYI TERK ETTİLER

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 'özel davetli' olarak çağırıldıkları Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi'ni terk etti. CHP'li başkanlar salondan ayrılma kararını, Bakan Kurum'un 'Kanal İstanbul' ile ilgili sunum yapması üzerine aldıklarını belirtti.

Toplantıya CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı.

Kaynak:Haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113