• BIST 9524.59
  • Altın 2489.898
  • Dolar 32.5054
  • Euro 34.714
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Üniversitelerde kayıtlar donduruluyor mu?

Üniversitelerde kayıtlar donduruluyor mu?
Korona Virüsü nedeniyle isteyen üniversite öğrencileri bahar dönemi kayıtlarını dondurabilecek. Dondurulan bu süre, azami süreden sayılmayacak.

Tez savunma ve yeterlik sınavları, denetlenebilir ortam ve kayıt altına alınma şartıyla video konferans gibi dijital imkanlarla yapılabilecek.
ÖK'ten "Koronavirüs nedeniyle isteyen üniversite öğrencilerinin bahar dönemi kayıtlarını dondurabileceği açıklandı. Dondurulan bu süre, azami sürede sayılmayacak" açıklaması yapıldı.

Öte yandan tez savunma ve yeterlik sınavlarının denetlenebilir ortam ve kayıt altına alınma şartıyla video konferans gibi dijital imkanlarla yapılabileceği ifade edildi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Lisansüstü eğitimde tez aşamasında olan öğrencilerin tez döneminde öğretimlerine uzaktan devam edebilmelerine ya da kayıt dondurma işleminden yararlanıp yararlanamayacaklarına, tez danışmanın görüşü alınarak üniversite yönetim kurulunca karar verilecek.

Bu süreçte tez döneminde olup azami süresi biten öğrenciler için eğitime ara verilen süre kadar ilave süre verilecek.

Lisansüstü öğrencilerin tez savunma ve yeterlik sınavları, denetlenebilir ortam ve “kayıt altına alınması şartıyla” video konferans gibi dijital imkânlar ile de yapılabilecek.

Tez teslim, savunma ve yeterlik sınav tarihlerinin belirlenmesinde salgının etki süreci ve öğrencinin şartları dikkate alınacak. Yani üniversite yönetimi tez savunmasının alınmasında, jüri toplamada vb. sıkıntı olması durumunda kişiye verilen sürenin dolmasını vs. azami süreyi dikkate almadan tez savunma ve yeterlik sınavlarını ileri bir tarihe erteleyebilecek."

Kaynak:Haber7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113