• BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Tuzla’da Pazarcı Esnafına Ceza Yağdı

Tuzla’da Pazarcı Esnafına Ceza Yağdı
İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği 'Covid-19 Denetimleri' konulu genelge kapsamında, Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Şifa Mahallesi’nde kurulan semt pazarını denetlediler.

 Denetimlerde kurallara uymayan esnaflara 392’şer Türk Lirası para cezası kesildi.

İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği 'Covid-19 Denetimleri' konulu genelge kapsamında, tüm Türkiye'de 4 gün sürecek Koronavirüs denetimi yapılacağının açıklamasının ardından Tuzla’da denetimler sıklaştı. Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Şifa Mahallesi’nde kurulan semt pazarında denetimler gerçekleştirdi. Denetim sırasında, pazar esnafına ve vatandaşlara maske, mesafe ve temizlik konusunda uyarılarda bulunuldu. Zabıta ekiplerinin uyarılarına rağmen maskesini doğru takmayan esnaflara Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında ‘Belediye Emir ve Yasaklarına’ uyulmaması nedeniyle 392’şer Türk Lirası idari para cezası kesildi. Para cezası kesilen esnaflardan bir tanesi, kimliğini eve unuttuğunu söyleyerek ceza yazılmaması konusunda tüm ısrarlarına rağmen ceza yemekten kurtulamadı.

icin-5.jpg

“DENETİMLERİMİZİ DAHA DA SIKLAŞTIRDIK”

Tuzla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne Komiser olarak görev yapan Cengiz Şaş, “İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı genelge kapsamında pazarlarda denetimlere başladık. Daha önce de bu denetimleri yapıyorduk. Şimdi biraz daha ağırlık verdik. Şehrimiz biliyorsunuz 131 ülkeden daha büyük. İstanbul’dan bahsediyoruz. Doğal olarak kalabalık bir şehrimiz. Bu kalabalığı mümkün olduğunca aza indirebilmek ve maske konusuna dikkat edilebilmesi konusunda farkındalık yaratmak için denetimlerimizi daha da sıklaştırdık” dedi.

VATANDAŞLAR DENETİMLERDEN MEMNUN

Pazara alışveriş yapmak için gelen Hatice Taşçı,” Çok gezmemek için hemen geri döneceğiz. Denetimler iyi ve güzel. Böyle olması güzel” dedi. Pazar esnafı Mustafa Topuz,” Denetimler çok güzel. Sağlığımız için yapılması gerekiyor. Vatandaşa da bize de iyi bunlar. Devamını istiyoruz” dedi.  Bir diğer pazar esnafı ise, ”En güzeli oluyor. Herkes maskesini takıyor. Denetimler güzel. Sık sık gelip gidiyorlar. Pazarın her iki başında da zabıta amirleri var. Böyle giderse çok güzel” dedi.

CEZA YEMEMEK İÇİN KİMLİĞİNİ VERMEDİ

Denetimler sırasında uyarılara rağmen maskesini doğru takmayan bir esnafa ise Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında ‘Belediye Emir ve Yasaklarına’ uyulmaması nedeniyle 392’şer Türk Lirası idari para cezası kesildi. Şener Arancı isimli esnaf, Zabıta Ekipleri tarafından ceza yememek için önce kimliğini evde unuttuğunu söyledi. Daha sonra Zabıta Ekipleri’nin polise haber vereceğini söylemesi üzerine bu sefer de ceza kesilmemesi için dil dökmeye başladı. Esnafın tüm çabalarına rağmen ceza yemekten kurtulamadı. Şener Arancı,” Arkada mal düzeltiyoruz. Cezayı yedik. Bir daha dikkat edeceğim” dedi.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113