• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Pendik Müftüsü Musa Bilgiç'ten Kurban Bayramı mesajı

Pendik Müftüsü Musa Bilgiç'ten Kurban Bayramı mesajı
Pendik Müftüsü Musa Bilgiç Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Pendik Müftüsü Musa Bilgiç, Kurban Bayramı dolayısıyla bir yazı kalema aldı.

Bİlgiç, yazısında şu görüşlere yerverdi; Bu yıl ülkemizde ve dünyada baş gösteren covid-19 salgını, maddi ve manevi olarak birçok olumsuzluklara sebep olurken hac vazifesini yerine getirmek isteyen hacı adaylarının ilahî çağrıya icabet etmelerine de engel oldu. Lakin içerisinde pek çok güzellikleri ve nice hikmetleri barındıran Kurban bayramının, maddi ve manevi olumsuzluklardan doğan hüznümüzü bir nebze olsun dindireceğine inanıyoruz. İslam âleminde kıymetli zaman dilimlerinden olan Kurban bayramının bizlere vermiş olduğu mutluluk ve heyecan ile tüm vatandaşlarımıza ve din kardeşlerimize selam ve hayır dualarımızı gönderiyoruz.
Kurban bayramı bizim için önemli olan iki dini bayramımızdan biridir. Bayramlar, yalnızlaşan ve en yakınlarına bile zaman ayırmakta zorlanan günümüz insanının bir nebze olsun durup düşünmesine, kısır çekişmelerden, anlamsız kırgınlıklardan uzaklaşarak çevresindekileri fark etmesine, akrabalık ve komşuluk bağlarını kuvvetlendirmesine imkân sağlayan özel günlerdir.  İçerisinde barındırdığı huzur, giderek yitirdiğimiz sevgi, kardeşlik, paylaşma ve dayanışma gibi insani değerlerimizi yeniden kazanmamıza vesile olacaktır. Aynı zamanda Kurban bayramı gündelik hayatın koşuşturması içinde dikkat edemediğimiz üstüne duramadığımız konularda kulluk vazifelerimizi büyük bir titizlikle yapmamıza yarayacaktır.
Kurban bayramını sadece et günü olarak değerlendiremeyiz. Bayramlar bizlere Hz. İbrahim ve İsmail’in yaratımıza karşı sadakat ve teslimiyetini hatırlatır. Allah’a yakınlaşmamıza vesile olur. Ümmet bilinci içerisinde kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşmayı bizlere aşılar. Bu minvalde Kurban, bizlere yozlaşan ve değişen dünyada İslam kardeşliği ruhunu yaşamamıza ve yaşatmamıza, sevgi ve dostluğu yaygınlaştırmamıza imkân sağlar. Cimrilik, nefret ve kin gibi hastalıklardan da kurtarır. Bu sebeple Kurban birliğimiz ve dirliğimiz açısından büyük önem arz etmektedir.
Yüce dinimiz, her konuda olduğu gibi Kurban ibadetinde de usule uygun, sahih bir inanç ve amel ile yapmamızı bizlere emretmiştir. Kurbanımızı sadece ibadet niyetiyle kesmeli amacımızın Allah’a kulluk olduğunu unutmamalıyız. Dinimiz, Kurban kesme işlemi konusunda kurban edilecek hayvana eziyet yapılmamasını ve çevre sağlığının korunmasını insani bir ödev olarak bizlere yüklemiştir. Buna göre, kurban edilecek hayvanların kesimi mutlaka ehil kimselerce yapılmalı, kurban atıkları gelişigüzel yerlere bırakılmamalı, temizliğe özen gösterilmeli, bu amaçla hazırlanmış olan mekânlardan ve teknolojik imkânlardan yararlanılmalıdır.
Kurban ibadetinin en önemli hikmetinden biri, kesilen kurban etini bizlerden daha fazla ihtiyacı olan kimselere ulaştırmaktır. Yeryüzüne güzel bir ahlak üzere gönderilen Peygamberimiz (sav)’in bu konudaki tavsiyesine uyarak akraba komşu, hasta ve kimsesizlere de ikramda bulunmayı unutmamalıyız. Bayramların gerçek bayram olarak yaşanabilmesi için, başta aile büyüklerimiz olmak üzere bütün yakınlarımızı, komşularımızı, akraba ve dostlarımızı covid-19 salgın nedeniyle sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına riayet ederek ziyaret etmeliyiz. Çünkü bayram, toplumun bütün kesimleri tarafından paylaşıldığı oranda bayram olma özelliği kazanacaktır.
Diyanet İşleri Başkanlığımız,  Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle, 28 yıldır vekâlet yoluyla kurban organizasyonu düzenlemekte, vatandaşlarımızın bize emanet ettiği kurbanları yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır. Bu yılda  “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla sizlerin emaneti olan kurbanlarınızı vekâlet yoluyla keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Pendikli hemşerilerimiz olmak üzere, Milletimizin ve bütün İslam âleminin Kurban bayramını tebrik ederken, Allah katında kurbanlarımızın makbul ve yaratıcımıza yakınlık kazanmamıza vesile olmasını diler ve bayramın getirdiği kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma ruhu ile tüm dünyanın barış, huzur ve esenlik içinde yaşamasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ederim.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113