• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

NE OLUR BİZDE OMUZLAYALIM BU YÜKÜ

Cemal Kapan

“Reyting”ler, Abdullah Gül’ün “Türkiye’nin umudu” haline getirilme dizisine kilitlenmişti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın, Yıprak çatı adayı Gül ile ilgili soruya verdiği cevap düşündürücü: “Abdullah Gül bu ülkenin evladıdır. Kendisini iyi yetiştirmiş bir siyasetçidir. Ülkeye büyük hizmetleri vardır. Sayın Gül’e haksızlık yapılmıştır.”

Parti ideolojisi ile taban tabana zıt bir kişide bu kadar ısrar edilmesi size de garip gelmiyor mu? Ben şahsen bu partinin üyesi olsam CHP bahçesine Gül ekmeye soyunan üst aklı sorgulardım.

Normal şartlar altında CHP’nin  Gül’ü aday göstermesi hayatın olağan akışına aykırıydı. Aykırıydı çünkü eşinin başı örtülü diye kocası Abdullah Gül'ü Cumhurbaşkanı adayı yapmamak için Cumhuriyet mitingleri düzenleyenler CHP’liler değil miydi? 

Bugün anlıyoruz ki o gün onlar Gül'e düşman değildiler. Onu oraya getiren Tayyip Erdoğan'a ve onun vizyonunaydı düşmanlıkları. Gül bu vizyonu terk ettiğinde düşmanlıkta ortalıktan kalktı.

Erdoğan Karşıtı İttifak, 24 Haziran seçimleri sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkeyi yönetemez hale getirilmesini sağlamak adına Meclis seçimlerini çok önemli görüyor ve stratejisini buna göre hazırlıyor. 

Kritik soru: "Milli görüşçüyüz" diyenler 28 Şubat'ın mimarlarına, Menderes'i seviyorum diyenler onu idama götürenlere, "M.Kemal'in askerleriyiz" diyenler Saadet Partisine nasıl oy verecek?

CHP-İP-SP-DP eksenli ittifakın biricik sorunu, 50+1. Öyle kilitlenmiş durumdalar ki, Bölücü terör örgütü PKK’nın siyasal partisi olan HDP ile ittifakı bile haklı gösterme gayretindeler. Türkiye terörle savaşıyor, ittifak Terör Örgütleriyle birlikte hükümet kurma sevdasında. Çünkü ittifakın 50+1’den başka amacı yok.

Türkiye’nin bütünlüğü, terörden kurtulmak, halkın geçim koşulları, projeler vb, Erdoğan karşıtı ittifak tartışmalarında, bunların hiçbirine rastlanmıyor. 

Türkiye’mizi, bu fırtınalardan nasıl çıkaracak ve karaya ulaştıracağız, önümüzdeki soru budur.

“Baktığını gören”  sağduyulu seçmenler gereken cevabı vereceklerdir.

İsrail ve ABD İran’ı vurma peşinde, satranç Suriye topraklarında oynanıyor. Savaş hiç olmadığı kadar yakın. Akdeniz donanma kaynıyor. Çöken ve çürüyen Atlantik Paktı Yunanistan’ı poh pohlayıp dikkatimizi dağıtmak istiyor. 1 Mayıs’ta Standard&Poor's, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunun "BB"den "BB-"ye düşürdü.

Sorunlar ciddi, sorunlar büyük…

63 yaşında uzun bir adama bir ümmeti yükledik. Ne olur bizde omuzlayalım bu yükü. Başta Saadetli kardeşlerimiz olmak üzere her kesimle konuşalım, dinleyelim ama gereksiz tartışmalarla, ısrarla, suçlamayla karşı ittifaka itmeyelim, hırslandırmayalım. %60- %65 oy oranlarını gerçekçi bulmuyorum. Pensilvanya merkezli üst akıl boş durmayacaktır.

O yüzden bize de “Durmak yok, çalışmaya devam” demek düşer.

Bu yazı toplam 1483 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113