• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

İLKSAN DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLÜYOR

Talat Yavuz
Ayasofya’yı ibadete açtık, İstanbul Sözleşmesini çöpe attık derken bizim için artık sıra İLKSAN’A geldi. Güzel haberler devam edecek ve İLKSAN düğümü de 3 Nisan’da çözülecek inşallah.
MEVCUT DURUM:
İLKSAN üyelerinin İLKSAN’a dair hiçbir bilgileri yok.
Ortada büyük bir beceriksizlik, batık bir kurum ve bir sendikanın gölgesine sığınmış saldırgan bir yönetim kurulu başkanı var.
“Hakkımı helal etmiyorum.” diyerek, ilk defa seslerini duyurma imkânı bulan eski İLKSAN üyeleri var. (Alan değişikliği ile üyelikten çıkanlar çoğunlukta.)
3 Nisan’da seçim, mevcut yönetimde panik var.
NE DİYORLAR?
Biz Türkiye sevdalılarıyız diyorlar!
İLKSAN’I başarı ile yönetiyoruz, siz geçmişte kapatılsın dediniz, seçime girmediniz, şimdi neden keyfimizi kaçırıyorsunuz diyorlar.
İLKSAN yardım sandığıdır, amacı yatırım yapmak ve kar etmek değildir, diyorlar.
OYAK ve POLSAN ile bizi kıyaslamayın, biz daha az aidat alıyoruz diyorlar.
Logomuzu kullanmayın diye üyelere tehdit mesajı atıyorlar.
Son günlerde sürekli mesaj atarak sundukları hizmetlerden bilgilenmemizi sağlıyorlar, lütfetmişler.
Üyeler yıllık faaliyet raporlarına şifre ile ulaşabilirken, çok şeffaf olduklarından bahsediyorlar.
BİZ NE DİYORUZ?
Önce şeffaf ve dürüst olun diyoruz.
Nasrettin Hoca’nın kedi-et misali hesabınız tutmuyor, hesap verin, paramız nereye gitti diye soruyoruz.
OYAK, aidat olarak ayda 350 TL kesiyor ve emekli olan üyesine 750 bin TL veriyor, siz bizim paramızla, yatırım değil yardım yaptığınızı söylüyorsunuz.
Yatırım yapmanıza engel olan kanun mudur, yoksa beceriksizliğiniz midir diye soruyoruz. Kardan değil de emanet paradan yardım yapmak, sonra da bunu, seçim öncesi çarşaf çarşaf yayınlamak nasıl bir yönetim başarısıdır, dünyada örneği var mıdır diye soruyoruz.
Seçim öncesi otelleri neden satıyorsunuz, bu haberler doğru mu diyoruz. Bu soru karşısında nasıl suskun kalıyorsunuz, nasıl uyuyabiliyorsunuz diye soruyoruz.
Kapatalım dedik, üyelik zorunlu olmasın dedik, soluğu mahkemede aldınız, düzenlemeleri iptal ettirdiniz ve bu yaptıklarınızı İLKSAN üyelerinden gizliyorsunuz, kanun zoruyla paramızı alıp batırıyorsunuz. Karı geçtik kırk yıl sonra, kestiğiniz anaparamızı değerinde iade edin diyoruz. (Sözümüzdeyiz, herkesin parasını hemen geri ödeyin ve İLKSAN’I kapatın, hodri meydan.)
Biz ilke olarak, kanun zoruyla yapılan zorunlu kesintilerle çalışan bütün sistemleri yanlış bulduğumuzu ve İLKSAN’IN mevcut durumdan daha kötü yönetilemeyeceğini söylüyoruz.
Maltepe İLKSAN delege adayları Metin ILGAZ ve Şükrü ORUÇ’un yaptıkları anket sonuçlarına göre; yönetimi şeffaf bulanların, kampanyalardan haberdar olanların veya yararlandım diyenlerin, anlaşmalı kurumlardan yararlandığını söyleyenlerin, kararlara katılım yapabiliyorum ve İLKSAN’dan memnunum diyenlerin oranı yüzde üçü geçmiyor. Bu sonuçlar her şeyi ortaya koyuyor aslında, başka söze gerek bile yok.
Özetle;
3 Nisan’daki seçimle bir dönemi kapatacağız. Bütün İLKSAN üyelerini sandığa, paramıza sahip çıkmaya ve bize destek olamaya davet ediyoruz.
İstiyoruz ki seçime giderken, İLKSAN’la ilgili tartışmalar ve gerçekler, sendikalar arasındaki tartışmaların gölgesinde kalmasın, İLKSAN ve gerçekleri gün yüzüne çıksın ve 285 bin üyenin parası şeffaf ve doğru yönetilsin.
Bu yazı toplam 1469 defa okunmuştur.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113