• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Efsane isimden kriz uyarısı!

Efsane isimden kriz uyarısı!
Enron’dan Wirecard’a kadar birçok büyük şirketin iflasını açığa satış fırsatı olarak değerlendiren ünlü yatırımcı Jim Chanos önümüzdeki sürecin açığa satışçılar için bir fırsat dönemi olduğunu belirtiyor.

Wall Street’te açığa satışın efsane yatırımcısı ve Kynikos Capital Partners’ın Fon Yöneticisi Jim Chanos Financial Times’a verdiği röportajda borsalara ilişkin karamsar bir tablo beklediğini belirtiyor. 35 yıl boyunca yıllık kazancı ortalama %22 oranını yakalayan S&P 500’ün getirilerini ikiye katlayan Chanos korona virüs etkisindeki borsalara ilişkin, “Borsa tüm zamanların en büyük açığa satış fırsatlarından birini hazırlıyor. Tehlikeli bir dönem geliyor. Ne zaman olduğunu bilmesem de geldiğini görebiliyorum” dedi.

Enerji şirketi Enron’un iflası sürecinde açığa satıştan servet kazanan ve Tesla’nın açığa satığı üzerinden de benzeri bir kâr elde etmeyi hedefleyen Chanos geçtiğimiz dönemdeki Wirecard’ın iflası sürecinde açığa satıştan 100 milyon dolarlık kazanç elde etti.

Wirecard zaferiyle ilgili konuşan Chanos, “Bu acı tatlı bir his. Zira açığa satışçılar haftalarca ve aylarca süren acı çekmenin ardında saatlerce ve günlerce mutlu olabiliyorsunuz” ifadelerine yer verdi.

1,5 milyar dolarlık varlığı yöneten Chanos Tesla’nın açığa satışı hakkında da konuştu. “Elon Musk boğa piyasasına ilişkin umutlarını ve hayallerini kişiselleştirdi” diyen ünlü yatırımcı Tesla’nın aldatma kültürü olduğunu ve agresif muhasebecilik yoluyla bilançolarını parlattıklarını belirtiyor.

DOLANDIRICILIĞIN ALTIN ÇAĞI

Şu anki piyasalarda artan coşkuyu, geride kalma korkusunu ve Trump tarzı gerçekliği aşan politikaları tanımlayan ünlü yatırımcı borsanın “dolandırıcılığın altın çağında” olduğunu belirtti. Chanos Wall Street borsaları için, “İnsanların hızlı hareket edip gerçeklikle birlikte kaybedecekleri ve karanlık işler yapan insanlarla ortaklık kurarak uzun bir süreliğine kurtulabilecekleri oldukça verimli bir alan” ifadelerini kullanıyor.
KAYNAK: BORSA GÜNDEM

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113