• BIST 8789.53
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Dünyanın sanatçısı Pendik'te

Dünyanın sanatçısı Pendik'te
Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Özel Sergisi, Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde açıldı.

Ebru sanatının duayeni Hikmet Barutçugil’in de katıldığı sergide 9’u yabancı 59 sanatçı; Tezhip, Hat, Kat’ı, Cilt, Minyatür, Ebru ve Çini alanlarında sınırları zorlayan eserlere imza attı.

ej5pfyxwsaqkr5q.jpg

9’u yabancı 59 sanatçının toplam 59 eseriyle katıldığı Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Özel Sergisi’nde Tezhip, Hat, Kat’ı, Cilt, Minyatür, Ebru ve Çini eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sanatçı Hikmet Barutçugil’in de katıldığı serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Ahmet Cin, pandemi sürecine değinerek “Zor bir süreç yaşıyoruz. Sanattan vazgeçmeyerek böyle bir etkinlik yapalım istedik.” dedi. Kültür sanatın Pendik’in ayrılmaz bir parçası olduğunu yineleyen Başkan Ahmet Cin: “Ne varsa Pendik’te var sloganı içi boş bir slogan değil. Kültürde önemli faaliyetler yapıyoruz. Öyle ki 2019 yılında 895 program yapmışız. İnşallah, bu süreçte de yenileri gelecek.” dedi.

ej5pe53wsaanhsx.jpg

Sanatçılar sınırları zorlayan eserlere imza attı

Türk Tezyini Sanatlarının Unutulmaz Üstadı Ord. Prof. Dr. A. Süheyl Ünver’e ithaf edilerek hazırlanan ve bir ayboyunca açık kalacak Uluslararası Geleneksel Sanatçılar Özel Sergisi, yerli ve yabancı sanatçılar dikkat çeken çalışmalara imza attı. Bu eserler arasında Rus asıllı sanatçı Ariadna Özmeriç’in “Akdeniz” isimli eseri yer aldı. Ahşap, Cam Mozaik, Akrilik Boya kullanan sanatçı eserinde atık çini parçalarını kullandı. Dikkat çeken bir diğer eser ise Emine Navruz’un minyatürü oldu. “Notadan Şehirler” adlı eserinde sanatçı simgesel yapılarını notaya dökerek sıradışı bir esere imza attı.

Barutçugil sergiye “Tatar Prensesi Süyümbike” eseriyle katıldı

Sergiye katılan sanatçılar arasında Ebru sanatının duayenlerinden Hikmet Barutçugil de yer aldı. Tatar Prensesi Süyümbike adlı eseriyle sergiye katılan Barutçugil, eseri önünde bir konuşma yaparak “Medeniyetler, kültür ve sanatla oluşur. İthal kültür değil, kendi kültürümüzü nesillerle nakletmeliyiz.” diyerek geleneksel sanatçılara desteğinden dolayı Pendik Belediyesine teşekkür etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113