• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Çok enteresan: fiyatlar 40 bin TL birden yükseldi

Çok enteresan: fiyatlar 40 bin TL birden yükseldi
Koronavirüs nedeniyle fabrikalarda yaşanan üretim aksaklıkları ile beraber piyasaya sıfır araç girmemesi fiyatları tavan yaptırırken ortaya çıkan 'yeni fırsatçılar' zaten yüksek olan fiyatların katlanmasına neden oluyor.

Her geçen gün artan fiyatları şimdi de 'sıra satanlar' yükseltmeye başladı.
Fuat Öner / Haber7

Pandemi sürecinden olumsuz etkilenen sektörler arasında bulunan otomotiv piyasasında sert dalgalanmalar sürüyor. Piyasada sınırlı sayıda sıfır araç olması ve pandemiden dolayı artan talep fiyatları adeta tavan yaptırdı.

Sıfır araçlarda yaşanan bu yükseliş ikinci el fiyatlarını da rekor seviyelere taşıdı. Hatta durum öyle bir hal aldı ki bazı modellerde ikinci el fiyatları sıfır fiyatlarını geride bıraktı.

SIFIR ARAÇ AVINA ÇIKTILAR

Otomobil piyasasında yaşanan bu durumu fırsata çevirmek isteyen galericiler ve Al-Satçılar adeta bayilerde sıfır araç avına çıkmış durumda.

Fiyatların daha da yükseleceğini bekleyenler bayilere gelen sınırlı sayıdaki araçları toplamak için yapmadıklarını bırakmıyorlar. Dünyada fabrikaların üretimi durdurduğu ilk günlerde sıfır araçları toplayarak bayi fiyatlarından çok daha yükseğe satanlar şimdi de sıfır araç almak için bekleyen vatandaşları gözüne kestirdi.

ARAÇ PİYASASI BİR ANDA 40 BİN TL BİRDEN YÜKSELİYOR

Galericiler ve Al-Satçı'lar bayilere gelen sınırlı sayıdaki sıfır araçları toplamaya başladı. Fırsatçılar sıfır otomobil almak için bekleyen vatandaşa 30-40 bin TL gibi bedellere sıralarınıs satmaya başladılar.  Bazı Galerici ve 'Al-Satçı'ların yaptığı bu fırsatçılık aslında araç piyasasının bir anda 30-40 bin TL birden yükselmesi anlamına geliyor.

40 BİN TL'YE SIFIR ARAÇ SIRASINI SATTI

Haber7 haber merkezine bir okuyucumuz tarafından gelen bilgiye göre; "Bursa bir otomobil bayisinden büyük bir galeri esnafı tanesi 230 bin TL'den 7 adet sıfır araç aldı. Araçları satın alan galerici araçlar daha bayiye gelmeden 30-40 bin TL gibi fiyatla sırasını araç almak için bekleyen vatandaşlara devretti."

BAZI BAYİ ÇALIŞANLARI DA İŞİN İÇİNDE

Bir başka gelen bilgiye göre ise, bu düzene otomobil bayiler de ayak uydurmaya başladı. Gelen ihbara göre bazı bayi çalışanlarının galericilerle anlaştığı ve araç başına 10 bin TL gibi komisyon alarak araçları özellikle galericilere sattığı iddia edildi.

KAYNAK: HABER7

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113