• BIST 9693.46
  • Altın 2509.906
  • Dolar 32.5696
  • Euro 34.7707
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Alvarlı Efe Hazretleri Camii Kubbe ve Minare yapımı için yardım bekliyor

Alvarlı Efe Hazretleri Camii Kubbe ve Minare yapımı için yardım bekliyor
Pendik’in Velibaba Mahallesinde hayırsever vatandaşların desteği ile yapılan ve kaba inşaatı neredeyse tamamlanan 750 kişilik cami inşaatı kalan bölümünün tamamlanarak ibadete açılabilmesi için hayırseverlerin desteğini bekliyor.

Velibaba Mahallesi Aydos Caddesi Topcam Sokak üzerinde bulunan, daha önceki hali küçük ve yıkılmak üzere bir baraka görünümünde olan eski cami, hayırseverlerin desteği ile yıkılarak yeniden inşaya başlandı.

Alvarlı Efe Hazretleri Camii İnşaatı Yaptırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İbrahim Aksu, ilçedeki hayırsever vatandaşların destekleri ve hayırları sayesinde caminin inşaatının kabasını neredeyse tamamladıklarını kaydetti. Aksu, minare ve kubbe inşaatın tamamlanabilmesi için hayırseverlerden yardım beklediklerini belirterek caminin bir an evvel ibadete açılması için mücadele verdiklerini ifade etti.

Aksu, "Daha önce burada bir küçük baraka mescitimiz vardı ancak oldukça küçük, mahallenin ibadethane ihtiyacını karşılayamıyor ve yıkılmak üzereydi. Bizlerde hayırsever vatandaşlarımızdan almış olduğumuz destekler ile ilk önce derneğimizi kurduk ve ardından camimizin inşaatına başladık. Eskisine nazaran çok daha büyük, çok sayıda cemaatin namaz kılabileceği bir yapı haline dünüştürmeye karar verdik ve büyük mesafe kat ettik.

dsc_0004-031.jpg

Özellikle son Kubbe ve Minare inşaatımız şu an durmuş durumda, bunun için de hayırsever vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Amacımız camimizin bir an evvel ibadete açılmasıdır" dedi.

Başkan İbrahim Aksu, minarenin yapımını üstlenen kişiye ismini verebilecekerini de sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113