• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

24 saat halkımızın emrindeyiz! El birliğiyle üstesinden geleceğiz

24 saat halkımızın emrindeyiz! El birliğiyle üstesinden geleceğiz
Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınıyla ilgili bir açıklama yaparak, alınan önlemleri ve bu konuda yapılan mücadeleyle ilgili Pendiklilere seslendi.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendiklilere sesleniş konuşmasında şunları söyledi;

Sevgili Pendikliler,

Malumunuz üzere son 1 haftadır ülkemiz Koronavirüs Salgınıyla mücadele etmektedir.

Elbette devletimiz, henüz salgının adının duyulduğu ve yayılmasının başgösterdiği ilk günlerden itibaren hızla önlemlerini almaya başlamış ve salgının olabildiğince ülkemiz sınırlarından içeri girmemesi için çok yoğun çaba sarfetmiştir.

Salgının ilk anlarından itibaren gerek hükümetimiz gerekse Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin Koca, durumu an be an takip etmiş ve vatandaşlarımızı da bu konuda anlık bilgilendirmişlerdir.

Ülkemiz, hamdolsun, salgınla mücadelede Uzakdoğu ülkelerine, Amerika’ya, Avrupa’ya oranla çok daha etkili ve başarılı önlemler almış, salgının yayılma alanını olabildiğince daraltmıştır.

Elbette alınan tüm önlemler, vatandaşlarımızın duyarlılığıyla da inşallah en iyi neticeleri verecek ve millet olarak bu sıkıntının üstesinden hep birlikte geleceğiz.

Değerli kardeşlerim,

Pendik Belediyesi olarak bizler de salgının başladığı ilk andan itibaren gerek sağlık otoriterleriyle gerekse kaymakamlığımızla koordinasyon halinde salgına yönelik önlemler konusunda ilçemiz için atmamız gereken adımları ivedilikle atmış bulunmaktayız.

Bu bağlamda tedbir amacıyla kültür sanat etkinliklerimiz başta olmak üzere gerçekleştirdiğimiz tüm sosyal ve sportif etkinlikleri hızla durdurduk, tesislerimizi kullanıma kapattık.

Yine gerek salgınla ilgili duyuruların yapılması gerekse vatandaşımızın sıklıkla kullandığı

belediye hizmet binaları, okullar, devlet hastaneleri, aile sağlık merkezleri, camiler, parklar, diğer kamu ek hizmet binaları, tüm toplu taşıma durakları, minibüsler, taksiler,

ATM’ler, yoğun caddeler, ve vatandaşımızın kullandığı tüm diğer alanların ilaçlanması, dezenfekte edilmesi, caddesi ve sokağıyla mahallelerimizin temizlenmesi konusunda çalışmalarımızı hızlıca yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.

Bu salgının oluşturduğu riskleri azaltmak adına dezavantajlı durumda olan, virüsün etkilerine daha çok maruz kalabilecek risk grubundaki 65 yaş üstü vatandaşlarımızın,dışarıya çıkamayacak durumdaki evde bakım hastalarımızın, kronik hastası olup da yakını olmayan vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik bir telefon hattı kurduk.

“Siz Evinizde Kalın, Biz İhtiyaçlarınızı Kapınıza Getirelim” diyerek risk grubundaki bu vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını belediye zabıta personelimiz aracılığıyla karşılamaya başladık.

Kıymetli kardeşlerim,

Sizlerden isteğimiz, devlet kurumlarımızın yaptıkları uyarılar ve talimatlar doğrultusunda

gerekli önlemleri almanız ve olabildiğince bu önlemleri hayatınıza tatbik etmenizdir.

Bu kapsamda mecbur olmadıkça evden çıkmamanızı, kişisel bakım ve hijyeninize dikkat etmenizi ellerinizi sıklıkla en az 20 saniye süreyle yıkamanızı, kullandığınız kişisel eşya ve ortak temas alanlarını sürekli temiz tutmanızı sizlerden özellikle rica ediyoruz.

İnanıyorum ki sizlerin de gayretleriyle inşallah çok kısa bir sürede bu sorunun üstesinden hep birlikte geleceğiz.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113