• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Zeynep'in Karnesini evinde ilçe protokolü verdi

Zeynep'in Karnesini evinde ilçe protokolü verdi
Yüzde 90 engeli nedeniyle okula gidemeyen ve öğretmeni Özgül Başak Seymen tarafından evi sınıfa çevrilerek yaşıtı beş öğrenciyle birlikte ders görmesi sağlanan 11 yaşındaki Zeynep Kul için evinde karne töreni düzenlendi.

Zeynep'in karne sevinci

Bu yıl  evinde okul ortamı yaşayan  SP (Serebral Palsi) hastası  Zeynep’in karnesini ve takdir belgesini, evine gelen Pendik İlçe Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz verdi.

 Zeynep için “Odamız Sınıf Evimiz Okul”  projesi başlattı

Üç yıldan beri Zeynep’in evine gelerek haftada beş gün eğitim veren Pendik Ayazma İlkokulu öğretmeni Özgül Başak Seymen, bu yıl örnek olacak bir çalışma gerçekleştirdi.  SP hastalığı nedeniyle doğuştan elleri ve ayakları tutmayan  Zeynep’in yalnızlığını ve okul özlemini de gidermek isteyen öğretmen, okulunun  desteğini alarak öğretmen arkadaşı Zeynep Çınar’la birlikte “Odamız Sınıf, Evimiz Okul” Projesi hazırladı.  Okuldaki 4. Sınıflar arasından seçilen beş gönüllü öğrenci,  bir yıl boyunca haftada bir gün Zeynep’in evindeki eğitimine eşlik etti,  kitap okudu, birlikte ders çalışıp arkadaş oldu. Okuldan getirilen malzemelerle odası da sınıfa dönüştürüldü.

Evde karne töreni

Bu yıl kendisini okulda hisseden Zeynep, karnesini de evine gelen Pendik Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz’dan aldı. Bu mutlu gününde öğretmenleri  ve arkadaşları da yine yanındaydı. Başkan Şahin, Zeynep ve ona bir yıl boyunca arkadaşlık ederek gelişimine olumlu katkılarda bulunan öğrencilere çeşitli hediyeler vererek, “ Emek ve sabırla neler başarılabildiği gösteren bu çalışmadan gurur duydum” dedi. Kaymakam Şimşek de öğretmenleri, Zeynep’i ve diğer öğrencileri  “Odamız Sınıf, Evimiz Okul” Projesinden dolayı tebrik etti.

Bir  yılda büyük gelişme gösterdi

15 yıllık öğretmen Özgül Başak Seymen, üç yıldır eğitimini üstlendiği  Zeynep’in bu  yıl çok daha hızlı bir gelişme gösterdiğini belirterek, “Zeynep’te bu yıl çok olumlu neticeler aldık.  Daha önce elini hareket ettiremeyen Zeynep,  sınıf ortamı yaşatılınca bir hafta sonra parmak kaldırmaya başladı. Ona yardımcı olan öğrencilerimiz açısından da çok faydalı oldu. Hem günlük tuttular, hem de bakış açıları değişti.   Bu projeyle  evinde eğitim görmek durumunda olan başka engelli çocuklar için de bir umut olduğunu göstermek istedik.” Dedi.

Proje,  “Eğitimde Yenilikçilik Ödülleri”ne aday

OSEO (Odamız Sınıf, Evimiz Okul) Projesi,  şimdi  Milli Eğitim Bakanlığı 2017 Eğitimde Yenilikçilik Ödülleri’ne aday. Çoklu engelli bireylerin topluma kazandırılması için evde oluşturulan yeni tip bir okul projesi olan OSEO,  Eğitimde Yenilikçilik Ödülleri 2017 - Eğitim Öğretime Erişim ve Yönlendirme Kategorisi alanında değerlendirilmek üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından  incelemeye alındı.

11-002.jpg

unnamed1-015.jpg

unnamed22-004.jpg

 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113