• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ ANADOLU TOPRAKLARINDAKİ ARKEOLOJİK MİRASI DÜNYAYLA BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ ANADOLU TOPRAKLARINDAKİ ARKEOLOJİK MİRASI DÜNYAYLA BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR
Washington DC Yunus Emre Enstitüsü tarafından koordine edilen çevrimiçi konferans serisi ile Anadolu medeniyetleri dünyaya açılıyor.

Dünya tarihine ışık tutan antik kentler dizisi kapsamında, Türkiye'nin en önemli antik kentlerinden Patara, Patara Kazısı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Erkan Dündar ile ele alındı.

Patara Antik Kenti’nin coğrafi özelliklerinden bahsederek söze başlayan Doç. Dr. Dündar, kentte bulunan tepecik yerleşmesini en erken yerleşim olduğuna değindi. Arkeolojik bulguların bu bölgede yoğunlaştığını dile getiren Dündar, Likya uygarlığının en önemli eserlerinin burada yer aldığını söyledi. 

Denize açılabilecek tek yer olması nedeniyle antik kentin tarih boyunca önemini koruduğuna da değinen Dündar, şehirdeki mimari yapılardan ve bunların tarih içindeki değişimlerinden bahsetti. 

Patara Antik kenti ve tarihi hakkında bilgilerin yanı sıra kazı sürecine dair gelişmeleri katılımcılarla paylaşan Erkan Dündar, Antik kentte yer alan ve kentin Roma İmparatorluğu kontrolüne girmesinden sonra inşa edilen Roma tiyatrosunun yanı sıra, kentin sakinlerinin o yıllarda nasıl bir hayat yaşadığına dair bilgiler verdi. Sahada bulunan seramik eserlere dair gösterilen çeşitli örnekler katılımcıların yoğun ilgisini çekti.

Program katılımcıları arasında yer alan çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve müze yetkilileri Patara Antik kenti ve kazı sürecine dair sordukları soruların ardından program sona erdi.

Kültürel mirasımızın en önemli değerlerinden olan Anadolu medeniyetleri, gizemleri ve gerçekleri ile dünyaya açılmaya devam edecek. Yıl boyu sürecek olan konferans serisi kapsamında bir sonraki etkinlikte Prof. Dr. Rüstem Aslan, Troya Antik Kenti’nde gün yüzüne çıkan kalıntılar ve elde edilen bilgileri paylaşacak. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113