• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Yok artık dedirtecek projeler start alıyor!

Yok artık dedirtecek projeler start alıyor!
Yazıcı, Orhanlı’da Aqua Park, Kamil Abduş Gölü’nde su sporları merkezi, Aydınlı TOKİ Konutları bölgesinde 200 bin m2 alanda stadyum ve şehir parkının yapımına 2017 yılında başlayacaklarını açıkladı.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, başta ilçe gençliğinin sağlıklı gelişimi olmak üzere topluma spor, yaşam ve eğlenceyi bir arada sunan yeni sportif yatırımları gerçekleştiriyor. Tuzla’da çıtayı yükseltecek yeni spor alanlarının yapımına 2017 yılında başlanacak.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ekim ayı olağan toplantısında spor alanındaki yatırımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şelale Eğitim Parkı’nda buz pisti ve bowling salonunu açılışa hazırlayan Başkan Yazıcı, Orhanlı’da Aqua Park, Kamil Abduş Gölü’nde su sporları merkezi, Aydınlı TOKİ Konutları bölgesinde 200 bin m2 alanda stadyum ve şehir parkının yapımına 2017 yılında başlayacaklarını açıkladı.

baskan-yazici-sporda-citayi-yukseltti-2016-(2).jpg 

Tuzla’ya Modern Stadyum
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’ya modern bir stadyum kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Aydınlı TOKİ Konutları mevkiinde, eski çöp depolama alanında bir stadyum yapmayı planladıklarını belirten Başkan Yazıcı, “Yaklaşık 200 bin m2 alanda içinde futbol sahası, halı saha, tenis kortları, basketbol sahaları, koşu pisti, mesire alanı ve parkları bulunan bir şehir stadyumu yapmayı planlıyoruz. Çok kaba yapılar kullanmadan, çelik konstrüksiyonlu modern bir görünümle ilçemizin ihtiyacını duyduğu, konumu, ulaşımı ve fonksiyonları ile ilçemize yakışır bir tesisi Tuzla’ya kazandırmak istiyoruz” dedi.

Başkan Yazıcı, Aydınlı TOKİ Kültür Merkezi’ni de bu alana yapmayı planladıklarını açıkladı. 

Kamil Abduş Gölü’ne Su Sporları Merkezi
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kamil Abduş Gölü ve çevresinde yenileme projesinin başladığını açıkladı. Bölgenin Tuzla açısından yeni bir yaşam merkezi olacağını belirten Başkan Yazıcı, gölde üniversitelerin spor kulüpleri ile birlikte su sporları merkezi olarak kuracaklarını açıkladı. Başkan Yazıcı, gölün doğal konumu ile özellikle yelken sporları için vazgeçilmez bir adres oluşturacağını söyledi. Başkan Yazıcı, “Sahil şeridimizde 3.600 metre bisiklet yolu, 3.600 metre yürüyüş ve koşu alanları ile spor yapan bir toplum, nesil oluşturmak istiyoruz. Gölün ağzına Galata Köprüsü’nü getirip, gölün çevresinde yürüyüş ve bisiklet yolları yapacağız. Galata Köprüsü’nün altındaki dükkanları su sporları merkezi olarak kullanacağız” dedi.

 Orhanlı’ya Aqua Park Kuruluyor
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Orhanlı Aqua Park projesini de ilk kez meclis toplantısında açıkladı. Başkan Yazıcı, “Orhanlı’da 67 dönümlük arazide Aqua Park kurmayı planlıyoruz. Planları kasım ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden geçerse, burayı yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkaracağız. Bayanlara özel alanları da olan, bir aqua parkta yer alan tüm spor ve eğlence aktivitelerinin yapılabileceği 150 milyon TL.lik bir yatırımı Tuzla’ya kazandıracağız. Türkiye’de sadece birkaç tane otelde bulunan eğlence parkurlarının hepsi Tuzla’da yer alacak. Aqua Park’ın başta Orhanlı ve çevresi olmak üzere Tuzla’ya ciddi bir değer katacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113